Görüş Bildir
Haberler
Tesla'yı Hackleyip Yeni Özelliklerle Modifiye Etti!

Tesla'yı Hackleyip Yeni Özelliklerle Modifiye Etti!

Tesla otomobillerde yer alan ve tüm kontrollerin gerçekleştirildiği multimedya ekranını hackleyen kişi yeni özellikler ekledi. Artık araçta Apple Car Play ve Android Auto birlikte çalışabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tesla araçlarda bulunan devasa ekran ve bilgisayarda Apple Car Play veya Android Auto gibi akıllı telefon uyumluluğu ne yazık ki bulunmuyor. Michal Gapinski isimli kişi bu sorunu çözmeyi başardı.

Tesla araçlarda bulunan devasa ekran ve bilgisayarda Apple Car Play veya Android Auto gibi akıllı telefon uyumluluğu ne yazık ki bulunmuyor.  Michal Gapinski isimli kişi bu sorunu çözmeyi başardı.

Bir dizi kablo, Raspberry Pi 4 isimli mini bilgisayar ve onlarca kodu bir araya getiren Gapinski, Tesla'nın multimedya ekranını hacklemeyi başardı. Yaptığı çalışmalara 'Tesla Android Project' ismini veren Gapinski, Tesla otomobillerdeki önemli eksiği üçüncü taraf çalışmalarla gidermiş oldu. Projenin kaynak kodlarının paylaşılması ise dileyen tüm Tesla sahiplerinin otomobiline Android Auto ve Apple CarPlay desteği getirebilmesini mümkün kıldı.

Hala geliştirme aşamasında olduğu için bazı problemler var. Ancak popüler markanın bu eksiğini gidermek için başarılı bir adım.

Hala geliştirme aşamasında olduğu için bazı problemler var. Ancak popüler markanın bu eksiğini gidermek için başarılı bir adım.

Tesla Android Project, tam anlamıyla mükemmel değil. Çünkü bu yazılımları Tesla otomobillerde kullanabilmek için internet tarayıcısı üzerinden erişim sağlamak gerekiyor. Yani pek çok otomobil markasında olduğu gibi doğrudan bir bağlantı mümkün değil. Ayrıca bazı sorunlar da var. Örneğin Tesla Android Project'in navigasyon sesleri de çalışmıyor gibi görünüyor.

Michael Gapinski, Tesla markalı bir otomobilde kendi geliştirdiği çözümün nasıl çalıştığını gösteren bir video yayınladı.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ardens

Millet neler yapiyor biznhalen toog u uretemedik

portside

Üretip ne yapacaksın. A200 Mercedes için nakliyesi, bayi payı otu boku 414.124 TL ama vergiler eklenince 882.000 TL biz verginin vergisini icat ettik. Üreti... Devamını Gör