Görüş Bildir
Haberler
Tepkilerin Ardından Adım Atıldı: MEB'den Adnan Menderes Animasyonu İçin Soruşturma

Tepkilerin Ardından Adım Atıldı: MEB'den Adnan Menderes Animasyonu İçin Soruşturma

Ulaş
24.03.2020 - 13:26

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde ders arası etkinlik olarak gösterilen ve sosyal medyada büyük tepkilere neden olan Adnan Menderes'in idam görüntülerine ilişkin soruşturma başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün tartışmalara neden olan söz konusu içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

Ortaokul dersleri öncesinde Adnan Menderes'in idamı animasyon olarak yayınlanmıştı. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Sosyal medyada Bakan Selçuk istifaya davet edilmiş, Selçuk'tan ise video için 'Çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum' açıklaması gelmişti.

Selçuk ''Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım bir kaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.'' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
55
17
13
11
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Man o to

Ya bak işine. Tüm ilerleyişinizin sistemi: Yap sıkıntı çıkmazsa geç, sıkıntı çıkarsa dur, tepki büyürse sorumlular hakkında işlem başlat. Her daim olan şey. ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Alkışlamak için bir buton olmalı seni alkışlamak istedim.

clearskies

Adam akıllı denetleme yapılsaydı bunlar olmazdı. Tepkiler gelmeseydi daha da abartıp kim bilir neler gösterecektiniz.

Pasif Kullanıcı

Şunu çocuklara izleten ekipten hayır beklemeyin. Bir animasyon filmi hazırlamak için yüzlerce insana ihtiyaç var içlerinden biride çıkıp diğerlerin... Devamını Gör