Görüş Bildir
Haberler
Tepki Toplayan Atatürk Heykeli Kaldırılıyor: 'Anadolu'nun Tüm Renklerini Kullandım'

Tepki Toplayan Atatürk Heykeli Kaldırılıyor: 'Anadolu'nun Tüm Renklerini Kullandım'

İzmir'in Urla ilçesindeki özel bir işletmenin sahibi Turgut Kahraman, evinin bahçesine 6 metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykeli inşa etti. Ancak birçok rengin yer aldığı heykel sosyal medyada tepki topladı. Urla Belediye Başkanı da Turgut Kahraman'la görüşüldüğünü ve heykelin kaldırılmasına karar verildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Urla'da yaşayan 63 yaşındaki Turgut Kahraman, kendi evi olan Zeytinli Köşk'ün bahçesinde 5 metre eninde, 6 metre uzunluğunda, üzerinde mavi, kırmızı, sarı, mor gibi birçok rengin bulunduğu Mustafa Kemal Atatürk heykeli inşa etti.

Alüminyumdan yapılan heykel, tartışmaları da beraberinde getirdi.

‘Tamamlandığında daha renkli olacak’

‘Tamamlandığında daha renkli olacak’
‘Tamamlandığında daha renkli olacak’

Evinin bahçesinde yine farklı Atatürk heykelleri yer alan Kahraman; 

'Nasrettin Hoca'yı yapıyorum, Anadolu'nun bütün renklerini kullanıyorum. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını yapıyorum, yine Anadolu'nun tüm renklerini kullanıyorum. Atatürk'ün tek heykeli bu değil. Birçok heykelini yapıyorum. Bunlarda da Anadolu'nun bütün renkleri var. Anadolu'nun bütün renkleri, bundan sonra yapacağım bütün Atatürk heykellerinde de olacak' diye konuştu.

Yaptığı heykelin henüz bitmediğini ifade eden Turgut Kahraman, çalışmayı tamamladığında heykelin daha da renkli olacağını vurguladı.

"Atatürk'ü bütün Anadolu'nun renkleri ile yapmanın doğru bir çalışma olduğuna inanıyorum"

"Atatürk'ü bütün Anadolu'nun renkleri ile yapmanın doğru bir çalışma olduğuna inanıyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Heykelin renkleri için yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Kahraman, şunları söyledi:

'Kimin neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Bir eser yaparsın, herkes iyi şeyler söyler. Kötü şeyler söyler. Bu tür olaylar yaşanabilir. İyi konuşan için de kötü konuşan için de bir şey diyemem. Bu tür eleştirileri bekliyorum. Bundan önce de yaşandı, bundan sonra da yaşanacak. Bir şeyler ürettiğimiz sürece bunu doğru yorumlayan ve yanlış yorumlayan da olacak. Bu sadece bize özgü bir durum değil. Önemli olan doğru şeyi yaptığına inanmak. Ben doğru yaptığımı düşünüyorum. Atatürk'ü bütün Anadolu'nun renkleri ile yapmanın doğru bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Atatürk bir komutan, bir asker. Anadolu'yu kurtardı. Cumhuriyeti kurdu. Atatürk bizim gibi bir insan ve bizim gibi olan bu insan bütün kahramanlıkları yaptı. Bizim gibi de zeybek oynuyor.'

Geçen bahar aylarında heykele başladığını belirten Kahraman, 'Tarihe damga vuran, ülkemizi kurtaran, insanlığımıza faydalı işler yapanların resimlerini ölene kadar yapacağım' dedi.

Belediye Başkanı: 'Heykelin kaldırılmasına karar verilmiştir'

Belediye Başkanı: 'Heykelin kaldırılmasına karar verilmiştir'

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, heykelin belediyeye ait olmadığını, özel bir işletmenin bahçesinde bulunduğu hatırlatarak, 'Heykelin belediyemiz ile alakası yok' dedi.

Bir açıklama daha yapan Oğuz, 'Basın yayın organlarında ve İnternet sitelerinde yer alan eleştirilere konu Atatürk Heykeli ile ilgili işletme sahibi ile görüşme sağlanmış ve gün içerisinde kaldırılmasına karar verilmiştir' diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan farklı görüşler geldi 👇

Sosyal medyadan farklı görüşler geldi 👇

Twitter'da bazı kullanıcılar heykeli Atatürk'e saygısızlık olarak yorumladı ve heykelin kaldırılmasını istedi.

Bazı kullanıcılar ise heykelin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
41
39
19
16
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U Efekent

rengarenk atatürk heykeli mi olur lan çizgi kahraman mı bu? zaten benzediği filan da yok ne sanatı? her gördüğünüz heykeltraşı michelangelo sanıyosunuz.

Halil

Heykeli ben de pek beğenmedim. Ancak adamın kendi evinin bahçesine yaptırdığı heykel kimi niye ilgilendiriyor? Bir kişinin özel mülkü için neye dayanarak "ka... Devamını Gör

Ömer

aynen katılıyorum. adamın kendi özel mülkü ise kimse yaptırım uygulayamaz. ama değerlere istismar ederek insanları caydırmaya çalışırsa başka tabi

Pasif Kullanıcı

Atatürk hayatta olsa muhtemelen bu heykellerden rahatsızlık duymazdı. Sonuçta konu sanatsa herkesin anlayıp beğenmesi mümkün değil. Atatürk heykellerine ideo... Devamını Gör