Görüş Bildir
Haberler
Temel Karamollaoğlu'ndan Kavala ve Demirtaş Çıkışı: 'Tahliye Edilmeliler'

Temel Karamollaoğlu'ndan Kavala ve Demirtaş Çıkışı: 'Tahliye Edilmeliler'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'HDP şu an meşruyken siz aday olan kişiyi cezaevinde tutamazsınız. Demirtaş tahliye edilmeli. Erdoğan kendi geçmişini düşünsün. Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saadet Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV 100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı. 

Karamollaoğlu, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu söyledi.

"Erdoğan kendi geçmişini düşünsün" 📹

'Selahattin Demirtaş tahliye olmalı. Böyle bir demokrasi böyle bir hukuk devleti olmaz. Bir insanı tutuklayacaksınız hapse atacaksınız. Beraat edecek, tam tahliye edeceği zaman yeni bir dava açacaksınız ve ondan dolayı tutuklayacaksınız. Hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil. Böyle şey olur mu? Bu hukuk mu olur o zaman? Sayın Erdoğan kendi geçmişini düşünsün. Şiir okuduğu için siyaseten yasaklandı. Bu bir hukuk cinayetiydi. Şimdi başkası okuduğu zaman 'Yok arkadaş ben iyi niyetle okudum hepinizin canına okurum' diyor. Buna adalet denir mi?  Ben hareketleri, tavırları, politikaları itibarıyla bir şahsı veya bir partiyi tasvip etmeyebilirim ama bunun üzerine bir şeyler daha ekleyerek onu düşmanlaştıramam. Yapmadığı işi, söylemediği sözü ona istinat edemem. Zaten Türkiye'nin problemi şu anda bu. Sayın Erdoğan bunu görse bile görmezden geliyor. Düne kadar, kendisi hukuksuzluğa maruz kaldığı için bütün dünyayı arkasına alarak Türkiye’ye geldi, siyasete girdi. Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor, Sayın Erdoğan bunu kendisi getirdi.'

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
20
14
9
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yorumsavarr

Bu adama güvenmiyorum

Pasif Kullanıcı

Hapis cezası vereceksen ver yatsınlar. Yok veremiyorum yıllarca tutuklu kalsınlar ne demek ? Ben sikmişim hukuku paşa gönlüme göre ülke yönetirim demek !

Mert Demir

demirtasa sokim gebersin pic .