Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan Kara Harekatı İçin Tarih Verdi

Suudi Arabistan Kara Harekatı İçin Tarih Verdi

Emre Ordu
11.02.2016 - 21:49 Son Güncelleme: 11.02.2016 - 22:04

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Asiri koalisyonla beraber IŞİD'e yönelik kara harekatının mart, nisan aylarında başlayacağını ifade etti. Rusya'dan açıklamaya ilk tepki 'müdahale sayarız' şeklinde oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'38 ülke koalisyonda yer almak istiyor'

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber IŞİD'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna ilişkin, 'Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak' dedi.

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona üye ülkelerin savunma bakanları, ABD öncülüğünde NATO Karargahında bir araya geldi. Toplantı devam ederken gazetecilere bir açıklama yapan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Asiri, 38 ülkenin koalisyonda yer almak istediğini belirterek, 'Bir koordinasyon merkezi kuracağız. Koalisyonun içeriği, genelkurmay başkanları düzeyinde yapılacak bir toplantıda belirlenecek ve nihai ayrıntılar da savunma bakanları toplantısında kararlaştırılacak. Koalisyon mart, nisan aylarında operasyonel olacak' dedi.

'İran koalisyona katılmak istiyorsa...'

'İran koalisyona katılmak istiyorsa...'

Asker gönderilmesini şimdi stratejik düzeyde konuştuklarını kaydeden Asiri, 'Detaylar, sayılar, tür ve süresi ayrıca ele alınacak. Bugün içeriği görüşüyoruz. Detaylar sonraki toplantılarda belli olacak' ifadesini kulandı.

Asker gönderme konusunda Suudi Arabistan'ın pozisyonunun çok net olduğunu belirten Asiri, 'Koalisyon üyeleri, Suriye'ye asker göndermede fikir birliğine varırsa, Suudi Arabistan'ın destek vermeye hazır olduğunu zirveden önce açıklamıştık. Nasıl, ne zaman ve sayı gibi detaylar askeri planlamayla ilgili. Genelkurmay başkanları toplantısında bu konulara dair cevap bulacaksınız' diye konuştu.

İran'ın koalisyona katılıp katılmaması ile ilgili bir soru üzerine ise Asiri, 'Eğer İranlılar, koalisyona katılmak istiyorlarsa, öncelikle Suriye ve Irak'ta terörist gruplar ve militanlara verdikleri desteği kesmeliler' dedi.

Rusya: Müdahale sayarız

Rusya: Müdahale sayarız

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Syromolotov

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Syromolotov, 'Koalisyon üyelerinin, Şam ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) izni olmadan Suriye topraklarına asker göndermesini, doğrudan askeri müdahale olarak görürüz' dedi.

Rus İnterfaks Ajansı'na verdiği röportajda, Suriye krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Syromolotov, IŞİD karşıtı koalisyonun, Suriye-Türkiye sınırını korumak için Suriye topraklarında 45 kilometrelik 'güvenli bölge' oluşturma girişimlerini kabul etmediklerini belirtti.

Syromolotov, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon üyeleri tarafından Şam yönetimi izni ve BMGK ilgili kararı olmadan, Suriye topraklarına asker gönderilmesini, Suriye'ye doğrudan askeri müdahale olarak değerlendireceklerini kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
26
18
10
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

Rusya Suriye işgaline kendini öyle kaptırmış ki, başka birinin işgalini müdahale sayacağını beyan ediyor. Suriye'yi kendi ülkesi zannediyor!

görüncek adam

Suriye Devleti, Rusya ve İran'dan gerekli yardımları aldıktan sonra teröristleri çanına ot tıkamaya başladı bitti sayılır.Sıra işide gelince Suudlar ile Türk... Devamını Gör

Anakin

Yani sen diyorsunki Türkiye ve suudlar ışide bisı olmasin diye sağa sola saldırıyorlar he.

hipotalamus

Mesaideyim o yüzden link vereceğim hemen sadece,okumayanlar da bu yazıyı bence okumalı.http://odatv.com/turkiye-rusya-savasina-mi-gidiyoruz-1102161200.html