Görüş Bildir
Haberler
'Süs Havuzundaki Flamingolar' Hakkında Veteriner Hekim Görüşü: 'Tüyleri Kesilmemiş Olsaydı Çoktan Oradan Giderlerdi'

etiket 'Süs Havuzundaki Flamingolar' Hakkında Veteriner Hekim Görüşü: 'Tüyleri Kesilmemiş Olsaydı Çoktan Oradan Giderlerdi'

FreiGeist
09.08.2019 - 12:55

İstanbul Çatalca’da bulunan bir restoranın süs havuzundaki flamingolar tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan 'flamingoların kanatlarının kesildiği' yönünde iddialar işletme sahibi tarafından yalanlandı. Uzman görüşü ise birincil tüylerin kesildiği, tüyleri kesilmese hayvanların orada durmayacağı yönünde. 

Karşılıklı açıklamalara bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddia ilk olarak geçtiğimiz ay sosyal medyaya yansımış ve tepkilere neden olmuştu.

İddia ilk olarak geçtiğimiz ay sosyal medyaya yansımış ve tepkilere neden olmuştu.

Mekân sahibi "Bunlar kanunun gerektiği koşullar yerine getirilerek elde edilmiş hayvanlardır" dedi.

Mekân sahibi "Bunlar kanunun gerektiği koşullar yerine getirilerek elde edilmiş hayvanlardır" dedi.

📷 Hürriyet

Hürriyet'ten Ece Emre'nin haberine göre, işletme sahibi Metin Atasoy şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’de yasal flamingo bulunduran müessese çok az. Biz bunlardan biriyiz. Bunlar kanunun gerektiği koşullar yerine getirilerek elde edilmiş hayvanlardır. Bu işi yapan benzer firmalar var ve maalesef uygun koşulları sağlamamışlar. Bu konudaki duyarlılığa saygı duyuyorum. Çünkü ben de hayvanseverim. Belediyeyi, polisi ve bakanlık temsilcilerini buraya davet ettim. Hukuken ve kanunen yaptığım bir hata yok. Klasik bir sosyal medya olayı haline geldi. 

"Flamingoların kanatları bazen çekilir"

"Flamingoların kanatları bazen çekilir"

Bütün dökümanları sosyal medya hesaplarından paylaştığını vurgulayan Atasoy şöyle devam etti:

'İnsanların duyarlılığına saygı gösteriyorum. Ama buraya gelmeyen ve bilgi sahibi olmayan insanlar eleştiriyor. Flamingoların kanatları bazen çekilir. Çünkü bunları kafeste tutmuyorsunuz, açık bir alanda tutuyorsunuz. Hayvanlar korundukları ve beslendikleri ortamda kalırlar.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaban hayatı veteriner hekimi: "İnsanların yemek attığını düşünün. Hastalığa davettir bu"

🎥 İşletmenin Instagram sayfasında bir basın mensubunun flamingolara ekmek atarken videosu yer alıyor. 

Yaban hayatı veteriner hekimi Ahmet Emre Kütükçü ise flamingoların yaşadığı ortamı şöyle değerlendirdi: 

“Bu hayvanların bulunduğu alan yetersiz. Hayvanların ayrı bir havuzu, beslenme alanları ve de güneşlenme alanları olmalı. Bu havuz onlar için uygun değil. Etrafındaki kayalar yaralanmalarına neden olabilir. Havuzun etrafının çim ve eğimli olması gerekli. Ayrıca 50-70 cm derinlik şart. Havuzda filtre sisteminin olması gerekiyor. Sıcaklarda havuzda birçok bakteri ürer. Beslenme havuzları olmadığı için hastalıklara daha da açık hale geliyorlar. Havuzda flamingo başına en az 9 metrekare bir alan düşmeli. Onun dışında suyun içinde başka hayvanların olması da risklidir. Flamingolar sakindir. Diğer hayvanlardan zarar görebilir. Etrafında insanların oturma alanları var. İnsanların da yemek attığını düşünün. Hastalığa davettir bu.”

“Uygun beslenmedikleri tüy renklerinden belli oluyor" 🎥

Flamingoların uygun beslenmediklerini vurgulayan Kütükçü, “Uygun beslenmedikleri tüy renklerinden belli oluyor. Uygun beslendiklerinde tüyleri kırmızı olur. Ama burada tüyleri beyaz. O kırmızılığı ne yazık ki göremiyoruz. Küçük su canlılarıyla, omurgasız ya da böceklerle beslenmeliler” dedi.

"Bacaklarında halkaları yok. Bu hayvanlar nereden alındı?"

"Bacaklarında halkaları yok. Bu hayvanlar nereden alındı?"

📷 WWF Türkiye

İçeriğin Devamı Aşağıda

Flamingoların tüylerinin ise kesildiğini savunan Kütükçü sözlerine şöyle sürdürdü:

“Tüylerini kesmeseler o hayvanlar orada durmaz. Hayvanların uçmaması için birincil tüyler uçlarından kesilir. Kesilmemiş olsaydı çoktan oradan giderlerdi. Hayvanların bacaklarında halkaları yok. Bu da hayvanların orijinleri hakkında soru işaretlerini akla getiriyor. Bu hayvanlar nereden alındı? Hayvanat bahçelerinde halkalar olur. Ve kayıt altına alınır. Ama burada halka yok” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
626
190
67
20
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ne-derler-bilirsin

ağzına sıçılmadık tek bir hayvan, tek bir güzellik kalmadı.Bu ülkenin insanından tiksiniyorum. Bu ülkenin adaletinden tiksiniyorum. Güzelim ülkeyi ne hale g... Devamını Gör

darkbiyatt

insanoğlu bu dünyanın başına gelen en kötü şey

Deniz Kuzey

femenler gelmeden çabuk "insanoğlu" 'nu "insanlık" olarak düzelt.

Alev Ayer

şu hayvanları yaban yaşamlarından koparıp insanlara seyir malzemesi yapmaktan bıkmadılar. o canlıların ekolojik dengesiyle oynayın sonra "ben hayvanseverim" ... Devamını Gör