Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Sığınmacılardan Edirne Valisi'ne Protesto: 'Ezer Geçeriz'

Suriyeli Sığınmacılardan Edirne Valisi'ne Protesto: 'Ezer Geçeriz'

Deniz Gök
22.09.2015 - 18:26 Son Güncelleme: 22.09.2015 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'ya gitme umuduyla geçen hafta Edirne'ye gelen 2 bin Suriyeli sığınmacı, kendilerini ikna etmek için gelerek meydanda konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i sloganlarla protesto etti. Vali Şahin, protestolar nedeniyle konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Sarayiçi'nde adeta kamp kuran Suriyeli sığınmacılar bugün gitmeleri için süre vermişti. Ancak 150 kadar Suriyeli dışındaki sığınmacılar halen Yunanistan'ın sınırı açacağı umuduyla bekleyişini sürüyor.

Saat 16.00 sıralarında Sarayiçi mevkiine gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kaydını yaptıran sığınmacıların diledikleri illere göndereceklerini söyledi. Sığınmacıları 10 gündür Edirne'de misafir ettiklerini anlatan Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Size devletin valisi olarak sesleniyorum. Lütfen bize inanın, bize inanın diyorum. Bizde sizle beraber aynı secdeye gittik. Bizde sizinle beraber hep aynı şeyleri söyledik. Bir an önce Avrupa Birliği'ne, Birleşmiş Milletler yetkililerine ‘bu insanlara bir çözüm bulalım' dedik. Sizler sesinizi duyurdunuz, değerli Başbakanımızla yetkilileriniz görüştü. Görüşmeleri burada size video kanalıyla izlettik. Siz bize inanmıyor, bu sosyal medyaya inanıyorsunuz. Dünden itibaren 1500 kişi, buradan ayrıldı ve gitti. Sizi de istediğiniz ile gönderelim diyoruz. Ona da razı gelmiyorsunuz. Bu direnmenin nedeni nedir bir türlü anlayamıyorum?'

'Sizler bize emanetsiniz'

'Değerli kardeşlerim Avrupa ülkelerinden bir talep gelsin, ilk göndereceğimiz kişiler sizler olacaksınız. Şu ana kadar bir talep yok. Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarını güçlendirdi. Sizi almamak için sınırlarına yeni milli polislerini ve askeriyesini getirdi. Biz sizleri nasıl gönderelim. Sizler bize emanetsiniz. Sizler bizlerin sorumluğundasınız. Acı çekmenizi hiçbir zaman istemiyoruz. Sizlerden talebimiz şudur değerli kardeşlerim. Sizler bir an önce isminizi, kaydınızı yaptırın. Evi olanlar evlerine, evi olmayanlara devlet imkanıyla geçici olarak otellere yerleştirileceksiniz. Sizleri istediğiniz vilayete gönderelim. Kendinize acımıyorsanız, çocuklarınıza acıyın, gidin sizlerin birçoğunuzun Türkiye'de evleri olduğunu biliyoruz. Buraya belki fırsat çıkarda gideriz diye gelenleriniz var. Lütfen diyorum kaydınız yaptırın.'

"Ezer geçeriz" sloganları

"Ezer geçeriz" sloganları
"Ezer geçeriz" sloganları

Vali Şahin'in sözleri, ayağa kalkan Suriyelilerin sloganlarıyla kesildi. Arapça olarak ‘inanıyoruz sınırı geçeceğiz', ‘ezeriz geçeriz' şeklinde sloganlar atan sığınmacılar, Vali Şahin'i protesto ederek alandan ayrıldı. 

Slogan sesleriyle konuşması kesilen Vali Şahin, şaşkınlığını gizleyemezken, polis ekiplerince alandan çıkarılarak makam aracına bindirildi. Bu sırada kucağında bebeğiyle Vali Şahin'in yanına gitmek isteyen Suriyeli kadına korumalar izin vermezken, makam aracına binen Vali Şahin, gazetecilere yapacağı basın açıklamasını da iptal ederek Sarayiçi'nden ayrıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0