Görüş Bildir
Haberler
Sur'da Son 24 Saatte 43 Kişi Tahliye Edildi

Sur'da Son 24 Saatte 43 Kişi Tahliye Edildi

Deniz Gök
03.03.2016 - 18:41 Son Güncelleme: 04.03.2016 - 10:06

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 'bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istediği' talebi üzerine son 24 saatte, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 43 kişi tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Diyarbakır Valiliği’ne yapılan başvurular üzerine Sur’da operasyona ara veren güvenlik güçleri, Hasırlı Mahallesi'ndeki Köprülü Sokak'tan 5'i çocuk, 3'ü kadın, 2'si yaralı toplam 14 kişiyi güvenli şekilde tahliye etti.

Söz konusu bölgeden 1 kişinin de cesedi çıkartıldı.

Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, diğer kişiler bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Söz konusu bölgeden Valiliğe ulaşan talep doğrultusunda dün gece biri bebek, 3'ü kadın 11 kişi, akşam saatlerinde de 10'u çocuk, 2'si kadın 18 kişi tahliye edilmişti. 

Tahliye edilenlerin sayısı son 24 saatte 43'e yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde ilçede teslim olmak isteyen PKK'lılar ve çatışma bölgesinden çıkmak isteyen vatandaşlar için bir kaç defaya mahsus güvenlik koridoru oluşturulmuştu. Türkçe ve Kürtçe yapılan anonslara rağmen koridorlardan çıkan olmamıştı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

İsteyen nasıl da tahliye ediliyormuş bak...

görüncek adam

Yaşlı adamı görünce önceden, açlıktan ölmemek için dışarı çıkma yasağına rağmen yemek aramaya giden amca geldi aklıma.Kafasından vurulmuştu.