Görüş Bildir
Haberler
TV
Supernatural Dizisinde Karşımıza Çıkan Birbirinden Güçlü 10 Melek

Supernatural Dizisinde Karşımıza Çıkan Birbirinden Güçlü 10 Melek

Kadir
17.08.2015 - 16:36

1. Castiel

1. Castiel

Castiello, Jimmy Novak'ın rızasıyla bedenini ele geçirmiş, Cennet'ten bir melektir. Kendi gerçek formunun boyutunu ise New York'taki Chrysler Binası kadar olduğunu söyler.Bu yükseklik 319 metredir. Pamela Barnes gibi gerçek formunu görmeye çalışanların gözleri yanmıştır. Gerçek sesi ise Dünya'daki insanlar tarafından yüksek bir cızırtı olarak duyulur. Elektronik aletler sayesinde bedeni ve Cennet'teki Dean ve Sam'le iletişim kurabilmiştir. Castiel, melek özünün verdiği güçle bir dokunuşla insanları iyileştirebilir ve iblisleri öldürebilir. Işınlanabilir ve zamanı bükebilir. Castiel bir zamanlar Cennet'te çıkan iç savaşta Raphael'in Tanrı olmasını istemeyen ordunun komutanı olmuştur, fakat eline güç geçtikten sonra değişmiş, ve kendini Tanrı ilan etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ezekiel

2. Ezekiel

Ezekiel, Cennet'te çok sevilen ve görevlerini iyi yapan bir askerdir. Castiel, adını Dean'den duyduğunda memnun kalmıştır. Fakat Zeke, Metatron'un yaptığı büyü sonucu yeryüzüne düşerken ölmüştür. Bundan sonra Gadreel, onun iyi şöhretini kullanarak Dean'in yanına gitmiş ve Sam'in bedenini ele geçirmiştir.

3. Gabriel (Hileci)

Gabriel Tanrı tarafından yaratılmış 5 baş melekten biridir. O Michael, Lucifer, Raphael, ve Metatron ile birlikte yaratılmıştır. Fakat Cennet'te yaşanan kardeş kavgasından Dünya'ya kaçmış, kendini Loki, yani bir Tanrı olarak tanıtmış ve Tanrı arkadaşları olmuştur. Onlara kendini Loki diye tanıtır. Sam ve Dean'ın karşısına Trickster (Hileci) olarak çıkmıştır. Michael ya da Lucifer'ı desteklemiyordur, sadece bu kavganın bitmesini istiyordur. Lucifer'ı kafese kapatmak için Sam ve Dean'e yapmaları gerekeni bir mesaj yoluyla anlatır.

4 .Lucifer

4 .Lucifer

Lucifer, Tanrı'nın yarattığı ikinci baş melekti. Cennet'te abisi Michael tarafından yetiştirildi. Bir zamanlar Lucifer, Tanrı'nın en sevdiği meleklerinden biriydi. Her şey Tanrı ile olan çok güçlü bağı ve ona karşı duyduğu aşırı sadakat ile başladı. 

Tanrı, insan ırkını yaratıp, insanları kendisinden daha çok sevmesini ve onlara baş eğmelerini emredince Lucifer, buna karşı çıktı ve isyan etti. Tanrı'nın insanları kendinden daha fazla sevme düşüncesi onu çılgına çevirdi. Kibiri kontrolden çıktı ve Tanrı'ya karşı bir savaş başlattı. 

Kardeşi Michael'ın yanında olacağını düşünerek ona durumdan bahsetti, fakat Michael, babasına sadık biriydi. Dolayısıyla kardeşini Cehennem'in derinliklerinde bir kafese hapsetti.

5. Michael

5. Michael

Tanrı, ilk melek ve kardeşlerin en büyüğü olan Michael'ı yaratır. İnsanları yarattığında, onları kendisinden daha çok sevmelerini söyler. Michael, sadık bir oğul olarak bu isteği kabul eder, fakat Lucifer kabul etmek istemez. Michael'a babasına karşı çıkacağını söylediğinde Michael, onu Cehennem'in en derinliklerindeki bir kafese hapseder. 

İblisler, Lucifer'ı kafesten çıkarmak için planlar yaparken, Michael buna karşı çıkmak için dünyadaki gerçek bedenini takip eder. Dean, ona evet demediği sürece dünyaya gelememektedir. O sırada Cennet'in komutası da Michael'dadır.

6 . Raphael

6 . Raphael

Raphael karakteri, Demore Barnes tarafından canlandırılmaktadır. 

Kişisel Bilgiler

Doğum Tarihi: İnsanlıktan Önce 

Ölüm Tarihi: 20 Mayıs 2011 

Geleneksel fikirli bir melektir. Başmeleklerin en küçüğüdür. Adı '' Tanrı Doldurur'' anlamına gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Metatron

7. Metatron

Metatron, Tanrı'nın Sözleri'ni tabletlere yazmakla görevlendirilmiş melektir. Tanrı, Cennet'i terk etmeye karar verdiğinde, Metatron'a bu görevi verir. Tanrı gidince, melekler evrenin hakimi olmak için savaş başlatırlar. Bunun için tabletlere ihtiyaçları olduğunu öğrendiklerinde, Metatron da Cennet'ten kaçar. Amerika'da bir beden bulur ve orada yaşamaya başlar. Artık dünya umrunda değildir, olan biteni hiç bir şekilde takip etmez, kardeşlerden ve kıyametten haberi yoktur, tüm vaktini kitap okuyarak harcamayı tercih ediyordur.

8. Balthazar

8. Balthazar

Balthazar, Cennet'teki iç savaşta Uriel ve Castiel'in yanında yer alan bir melektir. Aslında Balthazar, Cennet'teki ölümünü gizlemek için Musa ve Lut'un asasıyla dünyaya kaçmıştır. Kaçarken Cennet'teki silahları da yanında almıştır. Dünyada oldukça hazcı bir yaşam tarzı olmuştur. 

Raphael'i yenmek konusunda, Castiel'e elinden geldiğince yardım etmeye çalışmış, fakat onun Araf'ı açıp ruhları içine çekeceğini öğrenince kardeşlere bu durumu söylemiştir. Castiel, bir köstebek olduğu konusunda Balthazar'la konuşmuş, ve ardından öldürmüştür. Balthazar karakteri, Sebastian Roché tarafından canlandırılmaktadır.

9. Joshua

9. Joshua

Joshua, Cennet'te 5 başmelek hariç Tanrı ile konuşabilen tek melektir. Zamanını Cennet Bahçesi'nde geçirir. Dean ve Sam öldüklerinde Joshua'yı bulmuş, ona Tanrı'nın nerede olduğunu sormuşlardır. Joshua ise Tanrı'nın yeryüzünde olduğunu ve kıyamete müdahale etmeyeceğini söyler. Bu Castiel'in hayal kırıklığı yaşamasına yol açar. Ayrıca burada, Dean ve Sam'in her öldüklerinde (istisnalar hariç) Cennet'e geldiklerini, Joshua'nın ise onların hafızasını silerek yolladığını öğreniyoruz. 5.16'da Joshua, kardeşlerin hafızasını silmeden dünyaya tekrar gönderir.

10. Ölüm Melekleri

10. Ölüm Melekleri

Sadece ölüme yakın, ruh veya astral formundaki kişiler görebilir. Diğerleri için görünmezlerdir. Ölen kişileri nelerin beklediğini anlatırlar. Zamanı durdurabilirler. İnsan algısını değiştirebilirler ve istedikleri şekli alırlar. Enokyan büyüleri ile bağlanabilirler. 

Castiel'e göre 

Azrailler büyük felaket zamanlarında gruplar halinde bir araya gelirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
73
37
11
10
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
leggy eggy

lucifer en güçlü melekti

Masal Winchester

Sonundaaaa Supernatural ile ilgili galeri gördüğümde dans ettim daha çok koyun benceeee <3 <3 Bu arada i love you Cass <3

Kadir

castiel en sevdiğim karakter galeri eklemeye devam edicem :D

Melisenmeskos

Bence yanlış bir liste olmuş. Tamam seviyoruz ama farkındaysan Cass bu listedeki en güçsüz melek. Naomi unutulmuş, Uriel ve Zachariah ta öyle.

Kadir

cass tanrı bile olmuştu hatırla istersen :D