Görüş Bildir
Haberler
SpaceX Falcon Roketini Okyanustaki Platforma İndirecek

SpaceX Falcon Roketini Okyanustaki Platforma İndirecek

Teknolojik.Net
18.12.2014 - 14:37 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 14:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

SpaceX yeni geliştirdiği Falcon roketindeki kanatçıklar sayesinde rocketlerin birinci seviyesindeki bölümünü kontrollü olarak okyanus üzerindeki bir platforma indirmeyi deneyecek.

19 Aralık Cuma günü SpaceX uzay seyahatleri tarihinin en heyacan verici manevralarından birini gerçekleştirecek: Falcon 9 Roketinin birinci seviyesi Atlantik Okyanusu'ndaki bir deniz platformuna iniş yaptırmayı deneyecekler. Falcon 9 Roketi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru Dragon kapsülünü gönderdikten sonra yer yüzüne doğru kontrollü alçalmaya başlayacak. Genellikle bir rocketin ilk seviyesi kapsülden ayrıldıktan sonra direkt olarak okyanusa düşer ve bir daha kullanılamaz; bu tarz bir durumda ilk seviye yumuşak iniş gerçekleştirirse tekrardan kullanılabilir ve bu uzay fırlatmalarının maliyetlerini inanılmaz derecede düşürür.

Falcon 9 roketine eklenen ufak kanatçıklar, roket yer yüzüne kontrollü iniş yaparken açılarak roketin dik bir şekilde inmesi istenen yere doğru süzülmesini sağlıyor. Böylece roket herhangi bir zarar görmeden istenilen yere indiriliyor ve başka görevlerde tekrardan kullanılabiliyor. 

MilliyetTeknoloji.com

Kaynak: http://www.milliyetteknoloji.com/spac...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
0
0
0
0
0