Görüş Bildir
Haberler
Son 75 Yılın ‘En Akılda Kalıcı’ Şarkısı Spice Girls’den Wannabe

Son 75 Yılın ‘En Akılda Kalıcı’ Şarkısı Spice Girls’den Wannabe

adem kara
03.11.2014 - 15:52 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 12:44

Bir zamanların ünlü pop grubu Spice Girls’ün seslendirği ‘Wannabe’nin 1940’dan beri en çok akılda kalan şarkı olduğu ortaya çıktı. Britanya’da yapılan araştırmaya göre şarkı 2.3 saniyede anımsanıyor

Amsterdam ve Manchester Üniversitelerinin iş birliğiyle yapılan bir araştırmaya göre, 1940’lardan beri en çok akıllarda kalan şarkı belirlendi. Dünya çapında yedi milyon kopya satan ve 22 ülkenin müzik listelerinde en üst sıraya yerleşmeyi başaran Britanyalı grup Spice Girls’ün Wannabe parçası, hafızalarda en çok yer edinen parça oldu. Araştırmalar, Wannabe parçasının insanların hafızasında 2.3 saniyede tanınır olduğunu gösterirken, dinleyiciler diğer parçaları beş saniyede anımsayabildi. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki isim Dr. John Ashley Burgoyne, “Biz özellikle müzikle ve hafızayla ilgileniyoruz ve neden bazı şarkıların belli kısımlarının hafızada bu kadar uzun süre kaldığını araştırıyoruz” dedi.

LİSTEDE LADY GAGA VE ABBA DA VAR

Wannabe parçası, 1996’da Britanya ve ABD’de de Billboard Hot 100 listesinde toplam yedi hafta boyunca zirvede kaldı ve bir yıl sonra Brit Müzik Ödülleri’nde, En İyi Single ödülünü kazandı. Listenin ikinci sırasında Wannabe’yi, Alman müzisyen Lou Bega’nın Mambo No 5 parçası 2.48 saniye ile takip ederken, Amerikalı rock grubu Survivor’ın Eye of the Tiger şarkısı 2.62 saniye ile üçüncü oldu. Listede, ayrıca Michael Jackson, Lady Gaga ve Abba da bulunuyor.

EN ÇOK AKILDA KALAN 10 ŞARKI

1. Wannabe - Spice Girls

2. Mambo No 5 - Lou Bega

3. Eye Of The Tiger - Survivor

4. Just Dance - Lady Gaga

5. SOS - ABBA

6. Pretty Woman - Roy Orbison

7. Beat It - Michael Jackson

8. I Will Always Love You - Whitney Houston

9. Don’t You Want Me - The Human League

10. I Don’t Want To Miss A Thing - Aerosmith

GUARDIAN

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-tum-zih...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın