Görüş Bildir
Haberler
Sokaktaki Dostlarımız İçin Bir Masaldan Bir Farkındalığa: Sizi Tarçın’la Tanıştırmak İstiyoruz

Sokaktaki Dostlarımız İçin Bir Masaldan Bir Farkındalığa: Sizi Tarçın’la Tanıştırmak İstiyoruz

Onun hikâyesi hayvan dostlarımızın hikâyelerinden yalnızca biri. Bir çiftlikte annesi, kardeşleri ve diğer hayvan arkadaşlarıyla mutlu bir hayat süren sevimli kedimiz Tarçın, bir talihsizlik sonucu şehrin tam ortasında bulur kendini. Tarçın, bitmek bilmeyen bir gürültünün, her an hareket halindeki araçların ve insan kalabalığının içinde kendini çaresiz ve mutsuz hissediyordur. Peki, sonrasında neler mi oluyor? Büyük bir şans eseri sokakta hayatta kalmayı başarmış köpeğimiz Marco’yla karşılaşır. Bu karşılaşma çok geçmeden aralarında bir arkadaşlığın oluşmasını sağlar. Marco’ysa, Tarçın’ı tehlikelerden korumak için artık elinden geleni yapacaktır. Masalımız Asya adındaki küçük bir kızın Tarçın ve Marcoy’la karşılaşmasıyla bitmeyecek bir dostluğun hikâyesine dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Masal Doğdu

Çocukların Hayvanlarla Özel Bir Bağı Var

Çocuklar ve hayvanlar aynı zamanda bizim için masumiyetin ve sevginin de bir sembolü. Çocukların hayvanlarla özel bir bağı olduğu sadece uzmanlar tarafından söylenen bir şey değil. Eğer çocuklarla hayvanların nasıl bir iletişim kurduğunu gözlemlersiniz onların sanki birbirlerini çok önceden tanıyormuş gibi davrandıklarını görebilirsiniz.

Diğer taraftan çocuklar, dostlarımızın kişisel bakımını üstlendiklerinde bu sevginin sorumluluğunu da daha erken yaşlarda kazanmaya başlıyorlar ve aralarında sadece hayvanlara karşı değil; dünyaya ve sevdiklerine karşı da kopmaz bir bağ kurulmuş oluyor.

Doğanın bize öğrettiği bir şey var. Hayatımızı bütün canlılarla paylaşmak. Çünkü bu dünya her canlının sesi, güzelliği ve rengiyle nefes alıp veriyor.

Çocuklar neden evcil hayvan ile büyümeli?

  • Çocuklarımız için evcil hayvanlar bedensel ve ruhsal gelişimlerini destekler.

  • Çocuğun evcil hayvanı ile geçirdiği vakit oyun oynaması, temasta bulunması ve onunla koşturması fiziksel gelişimini olumlu yönde etkiler.

  • Hayvanın ev içerisinde hareketlerini gözlemlemesi, bir canlının duygularına eşlik edebilmesi duygusal gelişimini destekler.

  • Farklı canlılara temas etmesi özelliklerini bilmesi zihinsel gelişimi konusunda destekleyicidir.

  • Hayvan sevgisi kazanan çocuk özgüvenli ve dışa dönük birey olmasının yolunu açar. Yaşıtları ile kurduğu iletişimde kendini ifade etmesi kolaylaşır.

  • Çocukların bulundukları ortamlara uyum sağlaması kolaylaşır, iletişim yönü güçlenir.

  • Çocuk empati yapmayı öğrenir, koşulsuz sevgiyi kavrar ve merhamet duygusu gelişir.

Bebeğinizi Evcil Hayvanınızla İlk Tanıştırma

Evimizde yaşayan canlılarımız aileye yeni katılan bir bebeğin ya da bireyin onun yerini alacağını asla hissetmemeli. Bunu hissederse bu durum evcil hayvanda davranışlarda sorunlara yol açabilir. Bu durum ev içerisinde huzursuzluklara yol açacaktır.

Yeni bir bebekleri olacağını öğrenen çiftler evcil hayvanlarını terk ediyor ya da farklı aileler bulmaya çalışıyorlar. Aslında bebekler için evcil hayvanlar iyi birer dost ve gelişimine katkı sağlayan yol arkadaşları olacaktır.

Evcil hayvanlarımızın, ailemize yeni bireyin dahil olacağını kadın kendisi bile anlamadan önce anladıkları bilinmekte.  

Hayvanlar gözlem yönü çok güçlü canlılardır. İnsanlarda olmayan bir koku hassasiyetine sahiplerdir. Hem kedilerimiz hem köpeklerimiz hamilelik sürecinizi ve içinizde büyüyen bir bebek olduğunu bilir. Hayvanlarımızda oluşan bu farkındalık ile onları yeni gelecek bebek ile tanıştırmaya gerek yoktur. Ancak bu yeni duruma alışabilmeleri için birtakım önlemler alınması faydalı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nihat T.

Peki ya büyükler ? Anne babalar? Hadi çocum vur köpeğe diyen ebeveynlere ne yapacağız?