Görüş Bildir
Haberler
Sokağa Çıkma Cezası Ne Kadar? Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlar Kaç TL Ödeyecek?

Sokağa Çıkma Cezası Ne Kadar? Sokağa Çıkma Yasağına Uymayanlar Kaç TL Ödeyecek?

Sunay Korkmaz
22.11.2020 - 12:16

Kovid-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde artan hasta sayıları göz önünde bulundurularak sokağa çıkma yasağı getirildi. Tüm Türkiye'de hafta sonları 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkmak yasak. Peki, yasak dinlemeyenlere kesilen ceza ne kadar? İşte sokağa çıkma yasağı cezası... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüs hasta sayılarının artış göstermesi nedeniyle hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı. Yasağa riayet etmeyenlere para ceza cezası kesiliyor. Peki, sokağa çıkma cezası ne kadar? Yasağa uymayanlar kaç TL ödeyecek? İşte bilinmesi gerekenler?

Sokağa Çıkma Cezası Ne Kadar, Kaç TL?

Sokağa Çıkma Cezası Ne Kadar, Kaç TL?

Kolluk kuvvetleri önce sokakta bulunan vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaracak ve ihtiyaç olursa yardım da edecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, güvenlik güçlerinin ikazına rağmen sokakta bulunmaya devam edenlere 3.186 TL para cezası kesilecek.

Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Sokağa çıkma yasağı ilk uygulaması 21 Kasım akşam saat 20.00'de başladı ve bugün saat 10.00'da sona erdi. Bu akşam saat 20.00'de başlayacak yasaklar 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam edecek.

Bu tarihlerden sonraki hafta sonlarında da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Byzantine

o salak gazete siteleri gibi yapmayın bir cümlelik cevap için 10 tane soru işareti kullaniyorsunuz. bozma onedio nun çizgisini başlığı " sokağa çıkma yasağı ... Devamını Gör