Görüş Bildir
Haberler
Sivas'a Gelenlere '3 Gün Kısıtlaması' Uygulanacak

Sivas'a Gelenlere '3 Gün Kısıtlaması' Uygulanacak

Sivas'ta İl Hıfzısıhha Kurulu, yurt dışından ve il dışından kente gelenler için 3 gün boyunca bulundukları ikametten ayrılmama kısıtlaması getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs haritasında sarı bölgede yer alan ve hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulan illerden biri olan Sivas, vaka sayısının artışını önlemek için de çalışmalar yapıyor.

Bu çerçevede dün toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, tedbirlerle ilgili yeni kararlar aldı.

Kent dışından gelenler aynı adreste 3 gün süre ile kalacak

Kent dışından gelenler aynı adreste 3 gün süre ile kalacak

Kent dışından gelenlerin virüsü yayma ihtimalini engellemek için alınan kararda, 'Toplum sağlığını koruma ve riski yönetme maksadıyla, yurt dışından ve il dışından ilimize gelen vatandaşlarımızın, geldikleri gün itibariyle ikamet edecekleri adreslerde 3 gün süre ile kalmaları ve ayrılmamaları yönünde; köy, mahalle muhtarları ve kolluk mensupları tarafından bilgilendirilmelerine, bilinçlendirici ve teşvik edici faaliyetlerde bulunulmasına karar verildi' ifadeleri kullanıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan kentte vaka sayılarının yüz güldürdüğünü belirterek, “İlçelerimizin daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İl merkezimiz iyi, ilçelerimiz çok çok daha iyi. İl genelinde önceden günlük 20-30 bandında bir vaka istatistiklerimiz vardı, şu an 25’le 16 arası bir gel git yaşıyoruz. Bu seviyeyi korumak ve daha da aşağıya çekmek hedeflerimiz. Şu an il genelinde de evde izlenim ve hastanede yatan sayısı olarak çok mütevazi ve yüz güldürücü rakamlara olduğunu söyleyebilirim. Totalde 280’lerin altındayız şu anda” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın