Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverler Toplansın! Efsane Olmuş 15 Hollywood Oyuncusunun En İyi 5 Filmi

Sinemaseverler Toplansın! Efsane Olmuş 15 Hollywood Oyuncusunun En İyi 5 Filmi

luna
10.08.2020 - 11:07

Hepimizin severek izlediği Hollywood oyuncularının en iyi 5 filmini IMDb sıralamasıyla sizler için derledik, keyifli okumalar!

Not: Film açıklamaları Sinemalar ve Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Hanks

1. Tom Hanks

Forrest Gump - 1994

Forrest Gump - 1994

IMDb: 8.8

Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Yeşil Yol - 1999

Yeşil Yol - 1999

IMDb: 8.6

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

Er Ryan'ı Kurtarmak - 1998

Er Ryan'ı Kurtarmak - 1998

IMDb: 8.6

Er Ryan’ı Kurtarmak'ta, dört çocuk annesi bir kadı İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

Toy Story - 1995

Toy Story - 1995

IMDb: 8.3

Oyuncak Hikayesi'nde Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy’nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody’nin önderliğinde hayata geldiğidir. Bir gün Andy güzel bir hediye alır. Bu hediye de son model bir oyuncak olan Buzz-lightyear’dır. Andy’nin aldığı bu hediye oyuncaklar arasındaki ego tartışmalarını da beraberinde getirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıkıysa Yakala - 2002

Sıkıysa Yakala - 2002

IMDb: 8.1

Sıkıysa Yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

2. Scarlett Johansson

2. Scarlett Johansson

Prestige - 2006

Prestige - 2006

IMDb: 8.5

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

Avengers: Sonsuzluk Savaşı

Avengers: Sonsuzluk Savaşı

IMDb: 8.4

Avengers: Sonsuzluk Savaşı, dünyanın gördüğü en büyük tehdide karşı güçlerini birleştirmek zorunda olan kahramanların verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame

IMDb: 8.4

'Avengers Infinity War'un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos'un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk - 2013

Aşk - 2013

IMDb: 8.0

Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

Yenilmezler - 2012

Yenilmezler - 2012

IMDb: 8.0

SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün başındaki isim Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalır. Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en 'süper' kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundadır...

3. Leonardo DiCaprio

3. Leonardo DiCaprio

Inception- 2010

Inception- 2010

IMDb: 8.8

Leonardo DiCaprio bu yapımda, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız 'başlangıç'ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Köstebek - 2006

Köstebek - 2006

IMDb: 8.5

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zincirsiz - 2012

Zincirsiz - 2012

IMDb: 8.4

Zincirsiz, Köle Django’nun Alman asıllı ödül avcısı Dr. King Schultz ile yolunun kesişmesiyle başlıyor. Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. Görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz Schultz ve Django beraber Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler… ‘Avlanma’ hünerini her geçen gün geliştiren Django’nun artık tek bir hedefi vardır: köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve onu kurtarmak... Bu hedef onları kötü şöhretli “Candyland” çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan Calvin Candie’ye götürecektir…

Tufandan Önce - 2016

Tufandan Önce - 2016

IMDb: 8.3

Türkçe ismi 'Tufandan Önce' olarak belirlenen belgesel küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin dünyadaki etkilerine odaklanıyor. Çevre aktivisti, Birleşmiş Milletler iklim değişikliği elçisi ve Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio etkilenen yerleri bir bir ziyaret ederken aynı zamanda Amerikan Başkanı Barack Obama gibi önemli isimlerle de konuya dair konuşmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları, dünya liderleri, aktivistler ve yerel halkla konuşan DiCaprio belgesel boyunca bu karmaşık konuda daha derin bir anlayış kazanmak için çabalıyor ve çağımızın en acil çevre krizine çözüm yolları arıyor.

Zindan Adası - 2010

Zindan Adası - 2010

IMDb: 8.2

Zindan Adası, Martin Scorsese'nin bir çok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığırından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

4. Meryl Streep

4. Meryl Streep

Avcı - 1978

Avcı - 1978

IMDb: 8.1

Avcı, üç birbirine çok yakın arkadaş olan Michael, Steven ve Nick’in Vietnam savaşı esnasında talihsiz bir şekilde birbirlerinden ayrı düşmelerini ele alır. Savaştan önce tüm boş zamanlarını beraber geçiren üçlü Steven’ın düğünüyle beraber birbirlerine veda ederler. Savaş başladığı anda kendilerini birbirlerine karşı oynamaya zorlandıkları bir Rus ruletinin içerisinde bulan eski dostlar, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağının farkına varmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaman Tilki - 2009

Yaman Tilki - 2009

IMDb: 7.9

Hikayenin kahramanı Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

Manhattan - 1979

Manhattan - 1979

IMDb: 7.9

Varlıklı ve ünlü Isaac Davis entelektüel bir senaristtir. Yıllarca yaptığı bu işten fazlasıyla sıkılan Isaac, en büyük hayalini gerçekleştirmek için ciddi bir çalışmaya başlar. Başarılı senarist ilk bölümünde çok sevdiği Manhattan'ı anlattığı kitabını ne pahasına olursa olsun bitirecektir. Ancak ortada bir sorun vardır: Isaac bu büyülü şehre öylesine bağlıdır ki bir türlü ikinci bölüme geçemez. Bu süreçte yakın çevresindeki sorunlar da cabasıdır. Eski karısı artık bir lezbiyendir ve yeni yazdığı kitabında Isaac'la olan ilişkisini tüm çıplaklığıyla anlatmıştır. Diğer yandan en yakın arkadaşı Yale ve eski karısı arasında yaşananlar da Isaac'i sıkıntıya sürüklemektedir. Isaac tüm bu olup bitenin arasında bir şekilde yaşamaya çalışır...

Kramer Kramer'e Karşı - 1979

Kramer Kramer'e Karşı - 1979

IMDb: 7.8

Bir gün bir kadın, kocasını terk etme kararı verir ve onu oğlu ile baş başa bırakarak çekip gider. İşte tam da burada bir anne ve babanın, gerçek anlamda ebeveyn olmayı öğrenme süreçlerinin ilk adımı atılır. Ted işkolik biridir başlangıçta ve oğlu Billy için gereken zamanı ayırması çok zordur. Bir kahvaltı sonrasında ne olması gerektiğini bile bilemez. Ve aslında oğlunu hiç tanımamaktadır. Yine de zaman onlara her şeyi sevgi ile öğretecektir. Tam yakınlaşma ve o bağ kurulduğu anda anne Joanna ortaya çıkar ve oğlunun velayetini ister. İşte o andan itibaren de kıran kırana bir ebeveynlik mücadelesi başlar.

Tersyüz - 2002

Tersyüz - 2002

IMDb: 7.7

Charlie Kaufman, dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief'ı Hollywood için senaryolaştırmaya çabalamaktadır. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, bir türlü senaryosunda yeni adımlar atamamakta, attığı her adımda da daha fazla tıkanmaktadır. Yaşadığı tüm bu sıkıntılı süreç ona yetmiyormuş gibi bir de son derece başarısız bir gerilim senaryosu yazmaya çabalayan ikiz kardeşiyle didinmektedir. Geçen her gün Charlie'nin biraz daha kaybolmasına ve kendi başını belaya sokmasına yol açacaktır.

5. Will Smith

5. Will Smith
İçeriğin Devamı Aşağıda

A Closer Walk - 2003

A Closer Walk - 2003

IMDb: 8.6

A Closer Walk: Bu, dünyanın nasıl olduğuyla ilgili bir hikaye.'

HIV / AIDS salgınının dünya çapındaki yıkıcı etkisi ve gelişmiş dünyanın bunu ciddiye almadaki başarısızlığı hakkında yıkıcı ve kesin bir belgeseldir. Kameranın objektifi, enfeksiyonların halk sağlığı sistemini etkilediği ve yetimlerin kendi ölümleriyle yüz yüze geldiği Afrika'ya, uyuşturucu kullanıcılarının hastalığı ortak iğnelerle yaydığı orta Avrupa'ya, kocaların eşlere bulaştırdığı Hindistan'a ve tabandan gelen çabaların bulunduğu ABD'ye gidiyor.

Umudunu Kaybetme - 2006

Umudunu Kaybetme - 2006

IMDb: 8.0

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba-oğlu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

Yedi Yaşam - 2008

Yedi Yaşam - 2008

IMDb: 7.6

Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa. Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede maddi, manevi ya da tıbbi'yardıma muhtaç olmalarıdır.

Hiçbiri, Ben'in kefaret planını uygulamak için her birini teker teker seçtiğinden haberdar değildir. Ama hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa (Rosario Dawson), Ben'in olanaksız sandığı bir şey yaparak planın gidişatını değiştirir: Yakınlaştığı Ben'in dünyaya bakışını altüst eder.

Siyah Giyen Adamlar - 1997

Siyah Giyen Adamlar - 1997

IMDb: 7.3

Halktan gizlenen bir hükumet bürosu… Ajan K ve onun işe aldığı ‘amatör’ Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen misafirlerin hayatını gözleyen iki kişidir. Ellerinde hafıza silme cihazları ya da lazerli tabancalar gibi üstün teknolojiler bulunan ekibin ön plandaki iki üyesi olan ‘siyah giyen adamlar’, dünyamızı dünya dışından gelme ihtimali olan terörist saldırılara karşı koruma amacındadırlar. Kendi boylarını aşacak bir işle karşılaştıklarında ise ne yapacaklarını şaşıracaklardır.

Devlet Düşmanı - 1998

Devlet Düşmanı - 1998

IMDb: 7.3

Güç savaşları nedeniyle Amerikan hükumetinde meydana gelen bir cinayet, olayla ilişkisi olmayan kişileri bile çembere dahil ederek tehlikeye sürükler. Cinayeti tesadüf eseri kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, kaydı kopyalayarak esrarengiz bir gazeteciyle iletişime geçer. Bunu öğrenen istihbarat servisi Zavitz’in peşine düşer ve adam eski bir arkadaşı olan avukat Robert Dean’e gider. Zavitz elindeki delil CD’sini gizlice Dean’in çantasının içine atar. CD’nin kimde olduğunu öğrenen hükumetin istihbarat servisinin tehlikeli ajanları tüm imkanlarını seferber ederek Dean’in çevresini sarıp sarmalayarak kaçmasını imkansız kılmaya çalışacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angelina Jolie

6. Angelina Jolie

Sahtekar - 2008

Sahtekar - 2008

IMDb: 7.7

Ağırlıklı işçi sınıfından insanların oturduğu varoş mahallelerinden birinde, Los Angeles banliyölerindeyiz. 1928'in mart ayında, telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins, sakin bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu kayıptır. Polis tarafından çok yoğun bir arama tarama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter en ufak iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Ta ki aylar sonra polisten haber gelinceye dek Collins için umutlar tükenmiştir. Christine'in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunmuştur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, Collins ile evladının kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler-tanıtım etkinliği gösterisi olarak organize etmeyi tasarlar. Sayısız polis, medya organı, fotoğrafçı arasında allak bullakolup adeta serseme dönen Christine, getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliğinde kendisine getirilen çocuğun oğlu Walter olmadığının bilincindedir.

Kung Fu Panda - 2008

Kung Fu Panda - 2008

IMDb: 7.5

Beş yıldan uzun süren bir çalışma sonucunda ortaya çıkan animasyon harikası Kung Fu Panda'nın üç sloganı var: ''Kendi kahramanın ol!'', ''Panda-mania başlıyor!'' ve ''Çok muhteşem olacak!'' Kung Fu fanatiği panda Po, Huzur Vadisi’ni Kar Leoparı Tai Lung’dan kurtarmak için Kung Fu dünyasına adım atar. Çevresine göre bu iş için biraz fazla kilolu ya da beceriksiz olabilir! Ancak zamanla kendisine inandığı takdirde neler yapabileceğini keşfeder.

Girl, Interrupted - 1999

Girl, Interrupted - 1999

IMDb: 7.3

Yaşamına kast etme,günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayrılarak 'Claymoore' adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanıdan, başarılı filmleriyle bütün dünyaya kendini kanıtlayan James Mangold tarafından sinemaya uyarlanmış.

George Wallace - 1997

George Wallace - 1997

IMDb: 7.1

Alabama valisi George Wallace’ın ABD başkanı olmayı planlarken ki yaşadığı ayrımcılık, suikast girişimi ve kişisel travmaların hikayesini anlatan bir film. Angelina Jolie ilk Altın Küre ödülünü bu filmle kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gia - 1998

Gia - 1998

IMDb: 7.0

Amerika’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi’nin 17 yaşından başlayarak 1986 yılındaki ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikayesi anlatılıyor.

Gia’nın başarılarla, hayal kırıklarıyla, iniş-çıkışlarla dolu kariyerinden ilişkilerine kadar özel yaşamı tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor.

7. Tom Cruise

7. Tom Cruise

Manolya - 1999

Manolya - 1999

IMDb: 8.0

Kendi halinde yalnız bir adam olan Jim Kurring görevini son derece ciddiye alan bir polis memurudur. Bir gün bir cesetle karşılaşır ve olayı çözmeye çalışırken bambaşka bir maceraya atılır. Tanınmış yapımcı Earl Partridge kanser hastalığına yakalanmış, son zamanlarında ise yıllar önce terk ettiği oğlunu bulmak için çabalamaktadır. Uyuşturucu bağımlısı Claudia Wilson'ın hayatı tanımadığı bir adamla tanıştığında bambaşka bir yere evrilecektir...

Yağmur Adam - 1988

Yağmur Adam - 1988

IMDb: 8.0

Filmde Los Angeles’ta maddiyata dayalı bir hayat süren fırlama Charlie ile değişik bir hastalığa sahip Raymond'un dramatik ama aynı zamanda komik de olabilen serüvenleri anlatılıyor. Serseri Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie’nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond’un bakıma muhtaç, otistik bir dahi olmasıdır! Maddiyatçı Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond’u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca ağabeyinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla çileden çıksa da otistik adamın matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği karşısında bol bol hayrete düşer. Nihayetinde Las Vegas’taki kumarhanelerde bu az bulunan kabiliyetten yararlanarak hile yapmaya bile çalışır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond’u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.

Stanley Kubrick: A Life in Pictures - 2001

Stanley Kubrick: A Life in Pictures - 2001

IMDb: 8.0

Stanley Kubrick belgeseli/filmografisi.

Stanley Kubrick'in doğumundan ölümüne kadar yaptığı ve yapamadığı filmlerini, kariyeri ve hayatını resimlerden, filmlerinden kliplerle, eski ev filmleri ve meslektaşlarının yorumları ile Tom Cruise'un anlatımıyla anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son Samuray - 2003

Son Samuray - 2003

IMDb: 7.7

Amerikan Ordusunda, ukala ve aynı zamanda da kıdemli bir kaptan olarak bilinen Nathan Algren, 1870’lerde Japonya’dan bir teklif ve davet alır. Kendisinden, Japon İmparatorluğu’nun ilk ordusuna askeri eğitim vermesi talep edilmektedir. Her ne kadar modern savaş yöntemleri açısından gelişim gösterseler de samuray kültürü de hem devam etmekte hem de önemsenmektedir. Ancak Algren, başına gelen bir kaza sonucu, samurayların lideri tarafından kurtarıldığı vakit, esas samuray kültürüyle tanışır ve bundan ziyadesi ile etkilenir. Bir samuray savaşçısı gibi hareket etmeyi öğrenmesi onu son derece önemli bir kararın eşiğine taşıyacaktır.

Birkaç İyi Adam - 1992

Birkaç İyi Adam - 1992

IMDb: 7.7

Donanma avukatı Daniel Kaffee oldukça rahat kişiliği ve henüz hiçbir davaya çıkmamış olması ile tanınmıştır. Mahkeme salonuna çıkmaktansa taraflar arasında anlaşmaları tercih eden Kaffe müvekkillerine her zaman ceza indirimi için yapılan teklifi kabul ettirir. Ta ki bir gün Küba sınırındaki bir askeri birlikte erlerden biri öldürülüp iki er cinayete sebep vermekten önüne müvekkil olarak gelene kadar?

Kaffee sorunu kendi tarzıyla halletmek ister ve erlere, suçlarını kabul edip az bir cezayla ordudan ayrılmalarını tavsiye der. Ancak askerler kesinlikle cinayeti kabul etmez ve verilen emri uyguladıklarını iddia ederler. İşin içine bir de suçlanan erlerden birinin teyzesi tarafından kiralan başka bir avukat, JoAnne Galloway girince işler daha da karışır.

8. Nicole Kidman

8. Nicole Kidman

Dogville - 2003

Dogville - 2003

IMDb: 8.0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

Tanrı Bizden Sıkıldı - 2006

Tanrı Bizden Sıkıldı - 2006

IMDb: 7.9

Enteresan bir yarı belgesel yarı film bazında çekilmiş bir yapıt... Sudandaki iç savaşta kaybolan çocukları, gençleri konu alan bu yapıt size bu kirli iç savaştaki (Darfur gibi) gerçekleri tek tek gösterecek ve bununla da kalmayıp sizi bu gençlerden bir kaçı ile modern batı kültürüne yolculuk yaptıracak. İlk defa musluktan su aktığını, buzdolabını ve daha bir çok şeyi gören bu gençlerin neler çektiklerini az çok anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Shine - 1996

Shine - 1996

IMDb: 7.7

Avustralyalı ünlü piyanist David Helfgoth’un hayatını konu alan ve Geoffrey Rush’a en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazandıran, bol ödüllü ve soundtrack’i ülkemizde yok satan bir film.

Diğerleri - 2001

Diğerleri - 2001

IMDb: 7.6

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

9. Johnny Depp

9. Johnny Depp

Müfreze - 1986

Müfreze - 1986

IMDb: 8.1

Müfreze, Vietnam Savaşı'na gönüllü asker olarak katılan bir gencin hikayesini anlatıyor. Chris Taylor isimli bir öğrenci okulunu bırakarak gönüllü asker olarak Vietnam Savaşı'na katılır. Vietnam'da bir sınır cephesine atanan Taylor cephede hüküm süren olumsuz hava koşulları ve yorucu şartlar nedeniyle bitap düşer. Bir gece Vietnam'lıların saldırısına tanık olan bölük bu hengame esnasında kimi askerlerin ölümüne tanık olur. Bu küçük askeri birlikte iki çavuş arasında yaşanan güç gösterileri de işlerin yolunda gitmemesiyle sonuçlanıyordur. Ne için savaştığını bilmeyen bu insanlar günden güne hayat, ölüm ve savaş kavramlarına dair inançlarını kaybetmektedirler.

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti - 2003

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti - 2003

IMDb: 8.0

Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti, genç bir kızı kurtarmaya çalışan korsan Jack Sparrow ile demirci Will Turner'ın maceralarını anlatıyor. Yerel vali Weatherby Swann'ın 12 yaşındaki kızı Elizabeth, Jamaica'ya yaptığı deniz yolculuğu esnasında bir gemi enkazıyla karşılaşırlar. Bu enkazdan kurtulabilen tek kişi küçük Will'dır. Elizabeth küçük çocuğun boynundaki altın madalyondan onun bir korsan olduğunu anlar, bu yüzden madalyonu alarak saklar. Yıllar sonra Elizabeth, azılı bir korsan olan Barbossa tarafından kaçırılır. Çılgın ve iyi yürekli bir korsan olan Jack Sparrow ise Elizabeth'in çocukluk arkadaşı Will Turner'la bir olur ve kızı kurtarmaya çalışırlar. Ancak bu gizemli madalyon hayalet gemiyi harekete geçirerek gizemli incinin lanetini canlandıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edward Makaseller - 1990

Edward Makaseller - 1990

IMDb: 7.9

Edward Scissorhands’i yatan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır.

Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

Gilbert'in Hayalleri - 1993

Gilbert'in Hayalleri - 1993

IMDb: 7.8

Küçük bir kasabada sıradan bir yaşam süren Gilbert'ın hayatı sorumluluklarından ibarettir. Bir yandan obezite hastası annesi, diğer yandan ise otizm hastalığıyla mücadele eden kardeşiyle ilgilenmek zorundadır. Hayatında en olağan dışı durum ise kasabalarından geçmekte olan Becky ile karşılaşması olur. Becky, Gilbert'ın hayatına adeta bir güneş gibi doğar. Ona daha önce hiç karşılaşmadığı bir şeyi, aşkı armağan eder. Ancak Gilbert'ın omuzlarındaki sorumlulukları bu aşkın arasında devasa bir engel olarak durmaktadır.

Ed Wood - 1994

Ed Wood - 1994

IMDb: 7.8

Ed Wood, kimilerine göre dünyanın en kötü yönetmeni, kimilerine göre de, filmleri son derece keyifli, nev-i şahsına münhasır kült bir yönetmen. Tim Burton, ikinci grupta yer alan bir yönetmen olarak daima ilhamları arasında tuttuğu Wood’un filmcilik serüveni üzerine bu filmi gerçekleştirdi.

Yapımda, Ed Wood’un ayrıntılı yaşam hikayesinden çok, en çok bilinen yapımlarını çektiği dönem ve film yapma konusundaki hırsı konu ediliyor.

10. Charlize Theron

10. Charlize Theron

Mad Max: Fury Road - 2015

Mad Max: Fury Road - 2015

IMDb: 8.1

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeytanın Avukatı - 1997

Şeytanın Avukatı - 1997

IMDb: 7.5

Kevin Lomax, başarılı bir savunma avukatıdır. Davaların zorluk seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, başarıya alışkın Kevin, bir şekilde jüriyi tesiri altına almayı ve müvekkilini temize çıkarmayı başarır. Mutlu bir evlilik süren avukatın hayatındaki her şey yolunda gibidir. Bir gün, müvekkili haksız olduğu halde kazandığı bir dava sonrasında New York’taki çok büyük bir hukuk bürosundan müthiş bir teklif alır. Teklifi yapan dünyanın en büyük hukuk bürolarından birinin lideri olan John Milton’dur. Kevin’ın vereceği ‘evet’ cevabı, hayatını geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirecektir.

Tanrı’nın Eseri Şeytanın Parçası - 1999

Tanrı’nın Eseri Şeytanın Parçası - 1999

IMDb: 7.4

Homer Wells bir yetim olmasına rağmen kendi üzerinde bir otorite yoksunluğu hissetmemektedir. Bu durumu öylesine özümsemiştir ki, ailesizlik Homer'ı pek fazla etkilemektedir. Bunun başlıca nedeni, yetimhanede Wilbur Larch isimli oldukça iyi niyetli ve tuhaf bir eğitmen tarafından yetiştirilmesidir. Artık ergenlik dönemine yakınsayan Homer, gençliğin de getirisiyle kendini ve hayatını sorgulamaya başlayacaktır. Homer'ın başlıca amacı, kabuğunu kırmak olacaktır.

Cani - 2003

Cani - 2003

IMDb: 7.3

Film, Amerikan’nın ilk kadın seri katili olan Aileen Wuornos’un gerçek hayat hikayesini anlatan karanlık bir hikayedir. Wuornos’un zor ve acımasız bir çocukluğu olmuştur. Tacize uğramış ve uyuşturucu bağımlısı olmuştur. On üç yaşına geldiğinde bir hayat kadın olup aynı yıl hamile kalmıştır. Sonunda hayatını, yol üstündeki kamyoncuları tatmin eden bir oto yol fahişesi olarak kazanmaya başladığı Florida’ya yerleşir. Hikaye 1989-1990 arasında 9 aylık bir döneme odaklanıyor. Bu dönemde Wuornos’nun, Selby adında bir lezbiyenle ilişkisi olur. Aynı dönemde, seks haricinde para kazanabilmek için müşterilerini öldürmeye başlar. Bir zaman sonra durum, başka bir boyuta ulaşır. Wuornos’nun içindeki soğuk kanlı katil kavramından öte oto yol fahişelerinin, seri katillerin kurbanı olmak durumu gündeme yerleşir.

The Road - 2009

The Road - 2009

IMDb: 7.2

Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan film, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın (The Road) gölgesinde kalmayacak gibi gözüküyor.

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika’yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.

11. Morgan Freeman

11. Morgan Freeman
İçeriğin Devamı Aşağıda

Esaretin Bedeli - 1994

Esaretin Bedeli - 1994

IMDb: 9.3

Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır.

Kara Şövalye - 2008

Kara Şövalye - 2008

IMDb: 9.0

Kara Şövalye, halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor. Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

Yedi - 1995

Yedi - 1995

IMDb: 8.6

Yedi, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir.

Kara Şövalye Yükseliyor - 2012

Kara Şövalye Yükseliyor - 2012

IMDb: 8.4

Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

Affedilmeyen - 1992

Affedilmeyen - 1992

IMDb: 8.2

Affedilmeyen'de Little Bill Dagett, sadistik eğilimleri olan, tavizsiz ve diktatör bir şeriftir. Egemen olduğu küçük bir kasabayı yaşanmaz bir hale getirmektedir. Bir gün adaleti uygulamayı bütünüyle reddettiğinde, eski bir silahlı soyguncu olan Will Munny, artık sessiz kalamayacağını ortaya koyacaktır. İntikam Will, Will’in eski partneri ve genç bir adamın ellerinden gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Jennifer Aniston

12. Jennifer Aniston

Ofis Çılgınlığı - 1999

Ofis Çılgınlığı - 1999

IMDb: 7.7

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bu dayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır elbette ama aldatıldığından da emindir.

Bu Nasıl Aile? - 2013

Bu Nasıl Aile? - 2013

IMDb: 7.0

David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat bir gasp sonrasında elindeki malı kaptırınca marihuana satıcısı Brad'e borçlanır. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. David'in sınırı dikkat çekmeden geçebilmesi için esaslı bir plana ihtiyacı vardır ve kısa süre içerisinde bulur. David kılık değiştirerek aile babası olacaktır! Kuracağı ailedeyse anne rolünü striptiz dansçısı Rose üstlenirken, henüz bakir bir genç olan Kenny ve kaçak genç kız Casey de ailenin çocukları numarasını yapacaktır. Hepsi birbirinden farklı karakterdeki bu aile üyelerini ise yol boyu çılgın maceralar bekler.

Patrondan Kurtulma Sanatı - 2011

Patrondan Kurtulma Sanatı - 2011

IMDb: 6.9

Seth Gordon imzalı kara mizah türündeki bu filmde Jennifer Aniston, Colin Farrell, Kevin Spacey ve Jamie Foxx gibi ünlü isimler beyazperdedeki yerini almış. Filmde Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) ve Kurt (Jason Sudeikis) adlı üç arkadaş, mutluluklarını engellediğini düşündükleri aşağılık patronlarından kurtulmaya ve onu öldürmeye karar verirler.

Önce kiralık katil bulmak gibi bir fikre kapılsalar da en sonunda kendi işlerini kendileri görmenin en doğrusu olduğunu düşünürler fakat cinayet işlemek, tahmin ettiklerinden daha zor olacaktır.

Aman Tanrım! - 2003

Aman Tanrım! - 2003

IMDb: 6.8

Tanınmış bir televizyon muhabiri olan Bruce Nolan'ın hayatında her şey istediği gibi ilerlemiştir. İşlerin yolunda gitmediği bir günün sonunda, kendini kaybedip tanrıya isyan etmeye başlayan Nolan, hiç de beklemediği şekilde bir karşılık görür. Her sızlanmasında tuhaf olaylarla karşılaşan Bruce, bir gün sıra dışı bir şekilde tanrıyla karşılaşır. Tanrı bir insan silüetinde Nolan'a görünür ve bu şikayetçi kuluna sıra dışı bir planla dersini vermeye karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Raydan Çıkanlar - 2005

Raydan Çıkanlar - 2005

IMDb: 6.6

Charles, aile ve iş yaşamında adeta tükenmiş bir haldedir. Kızlarının hastalığının beklentilerinden ve işi ile mücadele etmekten yorgun düşmüştür. Bir gün Chicago’ya doğru işe giderken trende evli bir kadın olan Lucinda ile tanışır. Aralarında ani bir kıvılcım olur. Çok geçmeden birlikte yemeğe çıkarlar, içki içerler ve vakit geçirirler. Elbette ki bu buluşmalar bir otel odasında nihayetlenir. Ancak tam birbirlerinin kıyafetlerini adeta yırtarcasına çıkartırlarken odaları aniden bir hırsız tarafından kuşatılır. Charles’a vurur, Lucinda’ya tecavüz eder. Charles, ilişkilerinin uygunsuzluğundan ötürü, polise gitmekten kaçınan Lucinda ile anlaşır. Ancak çok geçmeden hırsızın talepleri karşısında direnme gücünü yitirecektir. Charles’ın elinde kalan tek kurtuluş bir noktadan sonra kiralık katil tutmak olacaktır.

13. George Clooney

13. George Clooney

Neredesin Be Birader? - 2000

Neredesin Be Birader? - 2000

IMDb: 7.7

Ulysses Everett McGill, bir ceza evinde hüküm giymiş olan ancak kısa zamanda buradan kaçmanın planlarını kuran azılı bir suçludur. Artık ne pahasına olursa olsun bu delikten çıkmaya kararlı olan McGill, iki mahkumu da kendine inandırarak onları, mahkum olmadan önce gömdüğünü söylediği 1.2 milyon dolarlık hazineyi bulmaya ikna eder. Prangaları ayaklarında, macera dolu bir yolculuğa atılan üç gözü pek adamı bu yolculukta bekleyen şeyler ise birbirinden tuhaf olacaktır. Peşlerinden gelen memur Cooley'den kaçarken sıra dışı insanlarla tanışan üçlü, bambaşka olaylara tanık olacak.

Oceans's Eleven - 2012

Oceans's Eleven - 2012

IMDb: 7.7

Şık ve hareketli Danny Ocean, tam bir aksiyon adamıdır. New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken bile karizmatik hırsız, bir sonraki planına son rötuşları yapmaktadır. 3 kuralı uygulayarak - kimseye zarar verme, hak etmeyen kimseden çalma ve oyunu, kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi oyna - Danny tarihteki en incelikle hazırlanmış ve sofistike kumarhane soygununun orkestra şefliğini yapacaktır.

Bir gece yarısı Danny ve özenle seçilmiş 11 adamı, Terry Benedict’in Los Angeles’da sahip olduğu üç kumarhaneden 150 milyon USD çalacaklardır. Danny’nin eski karısı Tess ile çıkmaya başlayan Terry, kuşkusuz daha fazlasını da hak etmiştir.

Yerçekimi - 2013

Yerçekimi - 2013

IMDb: 7.7

Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla baş başadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce Kırmızı Hat - 1998

İnce Kırmızı Hat - 1998

IMDb: 7.6

İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü.

Film Pasifik adalarında Japonların ilerlemelerini durduracak olan, savaşta anahtar görevi görmüş çatışmalardan birini arka planına almış. Ama öykü, bunun ötesinde, hayatta kalmak için savaşan, korkunç stres altındaki insanların aralarında gelişen güçlü bağların arasında dolaşıyor.

Aklı Havada - 2009

Aklı Havada - 2009

IMDb: 7.4

Ryan Bingham, Amerika'nın bir ucundan diğer ucuna hava limanlarında, otellerde ve kiralık arabalarda geçen özgür yaşam tarzından oldukça memnundur. İhtiyacı olan her şeyi bir valize sığdırabiliyordur. Var olan tüm uçuş mili programlarının seçkin ve el üstünde tutulan bir üyesidir. Üstelik hayatındaki en önemli amaç olan 10 milyon uçuş miline ulaşmasına da az kalmıştır. Fakat Ryan'ın hayatında elle tutulur bir şey yoktur. Sempatik yol arkadaşına vurulduğunda, Ryan'ın müdürü, genç bir verimlilik uzmanının etkisinde kalarak, Ryan'ı ebediyen yollardan çekmekle tehdit eder. Bu ihtimalle karşılaşınca, yere inmekten başta korkan Ryan, insanın bir evinin olmasının aslında ne demek olduğunu düşünmeye başlar.

14. Anne Hathaway

14. Anne Hathaway

Brokeback Dağı - 2005

Brokeback Dağı - 2005

IMDb: 7.7

İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır...

Sihirli Kedi - 2002

Sihirli Kedi - 2002

IMDb: 7.2

17 yaşında kendi halinde bir genç kız olan Haru, okula giderken, bir kamyonun altında ezilmek üzere olan bir kedinin hayatını kurtarır. Ardından kedi şaşırtıcı bir şekilde konuşmaya başlar ve genç kıza teşekkür ederek ortadan kaybolur. Ertesi gece ise Haru'nun önemli misafirleri vardır. Kedi Kral, Haru'ya, oğlu Prens Lune'u kurtardığı için teşekkür etmeye gelmiştir! Dahası Haru'dan oğluyla evlenip prenses olmasını istemiştir. Haru sabah uyandığında tüm bu yaşananların garip bir rüya olduğunu düşünürken, kısa bir süre sonra kendini kediler alemine giden esrarengiz köprüde bulacaktır. Bu tuhaf dünyadan kurtulmak ise zannettiği kadar kolay olamayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşkın Kitabı - 2007

Aşkın Kitabı - 2007

IMDb: 7.1

Beyaz dizi serilerinin unutulmaz yazarı Jane Austen'in, gençliğinin ilk baharının hikayesi... Zengin bir erkek ile bir evlilik yapmayı kariyeri için hayati bir mesele olarak gören Austen, fakir bir ailede yetişmiş olmasına rağmen yazarlık konusunda fark edilmesini sağlayacak denli etkili yeteneklere sahiptir. Fakat bu yeteneklerin bir kadın olarak toplumda hiçbir değeri olmadığı düşüncesi dayatılmaktadır. Her şeye rağmen, kendini gösterebileceği tek yolun zengin Wisley ile evlenmesi olduğu düşüncesine karşı çıkmak ister. Ailesinin tüm baskılarına direnen Jane, yetenekli genç avukat Tom Lefroy ile tanışacak ve bu kendine güvenli genç adamla birbirlerine olan aşkları, sahip oldukları her şeyi bir kenara iterek yeni bir hayata başlamaları için büyük bir cesaret verecektir.

Nicholas Nickleby - 2002

Nicholas Nickleby - 2002

IMDb: 7.1

Genç ve şefkatli bir adam olan Nicholas Nickleby, babası öldükten sonra kendisinden yardım istemeye giden ailesini, taş klapli amcasının gazabından korumaya çalışır.

Yönetmenliğini Douglas McGrath'ın üstlendiği film Charles Dickens 'ın romanından yeniden yönetmen tarafından senaryolaştırıldı. Başrolde ise Charlie Hunnam'ı seyrediyoruz.

Şeytan Marka Giyer - 2006

Şeytan Marka Giyer - 2006

IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, henüz gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

15. Keanu Reeves

15. Keanu Reeves

Matrix - 1999

Matrix - 1999

IMDb: 8.7

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.. Nedir bu Matrix?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tehlikeli İlişkiler - 1988

Tehlikeli İlişkiler - 1988

IMDb: 7.6

Son derece zengin ama sıkıcı bir hayat yaşamakta olan aristokratlar, tutku ve ihanet etrafında türlü oyunlar oynayarak hayatlarını renklendirmeye çalışırlar. Özellikle de başkalarının yaşamları üzerinden yaparlar bunu. Marquise de Merteuil’in sıradaki planı, eskiden birlikte olduğu adamla beraber olan kuzeninin kızı Cecile üzerinedir. Bakire olan kızı baştan çıkarması için Vincomte de Valmont'u ikna etmeye çalışır.

Valmont için çocuk oyuncağı gibi duran bu durum onun hiç ilgisini çekmemektedir aslında. O Madam Tourvel ile ilgilenmektedir. Valmont'un kötü ününden haberdar olan Cecile'in annesi Madam Volange'ın Tourvel'i Valmont'a karşı doldurması yüzünden amacına ulaşamayan Valmont, kadından intikam almak için kızı Cecile'e yönelecektir. Öte yandan en önemli kuralını bozmuş ve Tourvel'e aşık olmuştur.

John Wick - 2014

John Wick - 2014

IMDb: 7.4

John Wick, emekliye ayrılmış bir tetikçidir. Emekliliğinin tadını çıkarırken karısının yakalandığı amansız hastalıkla hayatı altüst olur. Karısından kendisine kalan en değerli varlığı ve can yoldaşı köpeğidir. Ancak evine dalan üç gangster onu da öldürür. Gansterlerden biri, mafya babası Viggo Tasarov'un oğlu Josef Tasarov'dur ve John'un daha önce birlikte çalıştığı bir adamdır. Artık kaybedecek hiçbir şeyi de kalmayan John Wick'in tek istediği intikamdır ve New York sokaklarında düşmanlarıyla nefes kesen bir kovalamacanın içine girer.

Drakula - 1992

Drakula - 1992

IMDb: 7.4

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

Kırılma Noktası - 1991

Kırılma Noktası - 1991

IMDb: 7.3

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmadik lider Bodhi’nin etkisine girer.

Aksiyon sinemasının sayılı kadın yönetmenlerinden Kathryn Bigelow imzasını taşıyan bu hızlı tempolu yapım, türün meraklılarını tatmin etmiş ve gişelerde oldukça başarılı olmuştu. Filmin yıldızları Keanu Reeves ve Patrich Swayze’ye de dikkat!

Bunlara da göz atabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
9
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?