Görüş Bildir
Haberler
Sinema Tarihinin En Büyük Gizemlerinden Biri: Pulp Fiction'daki Çantanın İçinde Ne Vardı?

Sinema Tarihinin En Büyük Gizemlerinden Biri: Pulp Fiction'daki Çantanın İçinde Ne Vardı?

Pulp Fiction’ın en büyük gizemlerinden biri, karakterlerin akıbetinden çok, neredeyse bütün filmin etrafında döndüğü çantanın muhtevası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarantino’nun film boyunca gözümüze sokup nanik yapar gibi içini göstermediği bu çantanın içeriği hakkındaki içeriğimize hoşgeldiniz.

İşte o çantanın içinde olması muhtemel şeyler:

1. Oscar heykelciliği

1. Oscar heykelciliği

Pulp Fiction’ı 10 kişiye sorsan en az 7s’i 'hayatımın filmi' der fakat ilk çıktığı zaman kıymeti pek bilinememişti. Belki Cannes’dan büyük ödülle döndü ama Akademi tarafından En İyi Film ya da En İyi Yönetmen ödüllerine layık görülmedi. Bu da bu olasılığı anlamlı yapıyor. Acaba çantada duran Oscar heykeliydi de, Tarantino arzuladığı bu ödülle ilgili camiaya bir gönderme mi yapmıştı?

2. Çanta dolusu pırlanta

Öylece bulunduğu yerde ışıl ışıl parlayan ve bakanı hipnotize edecek kadar etkileyici olan şeyler listesi yapmak istesek, zaten çok fazla sonuç çıkmaz gibi. Rivayetlerden biri de bu çantanın ağzına kadar pırlanta dolu olduğuna  dayanıyor.

3. Baklava

Sakın gülmeyin. Muhteşem milli tatlımız yere ve zamana göre bir çanta dolusu pırlantadan daha cezbedici olabilir!

Bizce parıltının sarı ve ışıl ışıl olması şerbeti kararında bir tepsi Antep baklavasına işaret ediyor.

Bizce parıltının sarı ve ışıl ışıl olması şerbeti kararında bir tepsi Antep baklavasına işaret ediyor.

Şüphe ediyorsanız bir daha düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Altın külçeleri

Baklavanın ardından ikinci sıraya yazılacak olan muhteşemlik de altın külçeleri olurdu. Sarı renk ve çantayla boy olarak uyumlu olması avantaj.

5. Marcellus’un ruhu

Evet, filmin kilit olduğu kadar talihsiz karakteri Marcellus’un ruhu bu çantadaki şey olabilir. Teoriye göre ensesindeki yara bandını gördüğümüz Marcellus’un ruhu bu kesikten dışarıya kaçtı ve çantanın içine hapsedildi. Marcellus’un çantayı bu kadar şiddetli arzu etmesi ise tam olarak buna işaret.

6. Süheyl Uygur'un takım elbisesi

6. Süheyl Uygur'un takım elbisesi

Herkes tarafından dillendirilmese de, çantada yer alma ihtimali olan şeylerden biri de Süheyl Uygur’un sarı takım elbisesi.

Uçuk bir ihtimal mi? O zaman büyük resmi görmeniz gerekiyor.

Şahane Pazar’ın yayınlanma tarihiyle Pulp Fiction’ın çekimlerinin başladığı tarihin birbirine denk gelmesi sizce tesadüf mü? Bizce değil.

Öhöm... Bu kadar şaka yeter.

Doğrusunu söylemek gerekirse, çantanın içinde ne olduğu muamma. Muhtemelen yalnızca hikayeyi ileriye taşımak için kullanılan bir film unsuruydu. İçinde bir şey olduğuna dair herhangi bir plan yapılmamıştı.

Devam eden yıllarda ne Tarantino'dan, ne de yapımcılardan konuyla ilgili bir açıklama gelmediğine göre, bu konuyu hayalgücümüze teslim etmekten başka çaremiz yok gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS

BONUS

İşte çantanın muhtemel ve hakiki muhtevası. Yine de çok sıkıcı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
26
13
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mystery man

Çok iyi filmdir fakat herkesin seveceği türden bir film de değildir.

feyk

bir mafya babasinin izve bir apartman dairesindeki genclerle ne alacagi verecegi olabilir, bir uyustucu muptelasinin baktiginda gozunu alamiyacagi sey ne ola... Devamını Gör

gülerce

Bir Burhan Altıntop çantası kadar merak uyandırmamıştır :) Not :Sevdiğim filmlerdendir.