Görüş Bildir
Haberler
Sigara Satışında 'Düz Paket' Dönemi

etiket Sigara Satışında 'Düz Paket' Dönemi

Batuhan
14.11.2016 - 16:27 Son Güncelleme: 14.11.2016 - 18:12

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara satışıyla ilgili yeni düzenleme yapacaklarını açıkladı. Sigara satışıyla ilgili iki düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Akdağ, 'Birincisi sigarada düz paket' uygulaması dediğimiz uygulama. Markanın paket üzerinde hemen hemen hiç görülemediği, küçücük bir marka konularak sadece uyarılarla dolu bir paket sistemi. İkinci olarak açıkta satılamayacak duruma getirmeyi, kapalı dolaplara konularak tütünün satılması gerektiğini de mevzuatımıza eklemeyi düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenebilmesi amacıyla, ürün markasının paketin üstünde belli olmadığı 'düz paket' ile bu ürünlerin satışlarının yapıldığı yerlere yönelik kısıtlamanın öngörüldüğü ayrı uygulamanın hayata geçirilmesinin planladığını bildirdi.

Akdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin sunumunu yaptı.

"Türkiye, tütünle mücadelede model ülke"

"Türkiye, tütünle mücadelede model ülke"

Tütünle mücadele kapsamında yapılanlar hakkında da bilgi veren Akdağ, Türkiye'nin tütünle mücadele programında dünya birincisi olduğunu anımsattı.

Akdağ, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği kriterlerin tamamını karşılayan ilk ülke olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Dünya Sağlık Örgütünce 4 kez ödüllendirildik. Türkiye, tütünle mücadelede bir model ülke olarak kabul edildi ancak yapmamız gereken yeni hamleler var. Yürüyüş yolu ve çocuk parkı gibi kamuya açık alanlarda tütün kullanımının önlenmesine yönelik bir genelge düzenledik. Burada, yeni iki alanı önümüzdeki yıl, belki bu yıl huzurunuza getirmeyi düşünüyoruz.

Düz paket uygulaması

Düz paket uygulaması
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunlardan birisi 'düz paket' uygulaması dediğimiz uygulamadır. Avusturalya'nın başlattığı bir uygulamadır. Markanın paket üzerinde hemen hemen hiç görülemediği, küçücük bir marka konularak sadece uyarılarla dolu bir paket sistemi.

Kapalı dolap uygulaması

Kapalı dolap uygulaması

İkinci olarak tütünle ilgili kanunumuzda tütün mamüllerinin satıldığı yerlerin, dışarıdan görülemeyecek şekilde olması gerektiğine dair böyle bir hüküm var. Ama oradaki cümlenin yapısından dolayı, vitrinden görülmeyecek ancak içeriden görülebilecek şekilde satılıyor. Dolayısıyla, bunu da düzelterek, açıkta satılamayacak duruma getirmeyi, kapalı dolaplara konularak tütünün satılması gerektiğini de mevzuatımıza eklemeyi düşünüyoruz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
658
501
253
85
76
64
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

10 yıldır sigara kullanıyorum, paketin üzerinde ki 'sigara öldürür' yazısı inanın ilgimi dahi çekmiyor evet gurur duyulacak bir durum değil ama bırakın kim n... Devamını Gör

gaydırı guppak

şuan yaptıkları şey saçma paketi değiştirsen nolur değiştirmesen nolur ama yapılan davranışlar sadece içiciyi etkilemiyor ki yolda yürüyorum önümdeki adam ba... Devamını Gör

fcrfcr

(_̅_̅(̅(̅_̅̅_̅̅_̅̅_̅̅_̅̅(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็็้้้้้้้้็็็็็้้้้้็็็็็้้้้้้้้็็็็็้้้้้็็็็็้้้้้้้้็็็็็้้้้้็็็็็

fcrfcr

Ben sadece copy-paste yaptım. Tasarlayanın eline sağlık :D

Alparslan

marka gözükmeyecekse bırakıyorum sigarayı , beni avladın recep akdağ god damn right