Görüş Bildir
Haberler
Seyirciler Tarafından Üvey Evlat Muamelesi Gören 2 Matrix Filmi

Seyirciler Tarafından Üvey Evlat Muamelesi Gören 2 Matrix Filmi

Yunus Erdem
11.03.2015 - 01:12 Son Güncelleme: 14.03.2015 - 13:00

1. The Animatrix(2003)

1. The Animatrix(2003)

The Animatrix, The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions gibi 2003 yılında çıkan bir anime kısa filmler serisidir. 9 animasyon kısa film The Animatrix başlığı altında toplanmıştır. Bunlar birbirinden bağımsız şekildedir.

Bu kısa animasyonların isimleri ise şu şekildedir:

Beyond (Ötesi)

A Detective Story (Bir Dedektif Hikayesi)

Kid's Story (Çocuğun Öyküsü)

Matriculated (Mezuniyet)

Program (Program)

The Second Renaissance, Bölüm I ve II (İkinci Rönesans)

Final Flight of the Osiris (Osiris'in Son Uçuşu)

World Record (Dünya Rekoru)

Bu kısa animelerin her biri farklı çizim teknikleri ile yapılmış, farklı kişiler tarafından yazılıp yönetilmiştir. Ancak The Second Renaissance Bölüm I ve Bölüm II ve Final Flight of the Osiris (Osiris'in Son Uçuşu) senaryo açısından Matrix'in yaratıcıları olan Wachowski Kardeşler tarafından yazılmıştır. 

The Animatrix'te kendine has öyküler olmasına rağmen bazı animasyonları ilk 3 filmin boşluklarını da doldurmaktadır. Örneğin, The Matrix Reloaded'da bahsedilen makinelerin şehre saldırmak için bir ordu yolladığının haberi Osiris gemisinin kaptanı tarafından haber verilmiştir. Final Flight of The Osiris animasyonu da bu haber verme olayını ele almaktadır. Kid's Story animesinde de The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions filmlerinde gördüğümüz Zion'u koruyan koruma robotlarına mermi taşıyan Micheal Karl Popper'ın Matrix'ten kurtuluşunu anlatmaktadır. Kim olduğunu hatırlayamadıysanız link: http://i.hizliresim.com/QRNlBr.jpg 

Bunların dışında The Second Renaissance I ve II de çarpıcı olarak makinelerle insanların savaşının nasıl başladığını ve Matrix'in kurulmasını etkileyici bir biçimde anlatmaktadır. Anlatıcı tarzında ilerleyen, görsel anlamda ve hikaye anlamında oldukça başarılı bir animasyondur. Hatta birçok izleyici bu kısa animasyonun İlk 3 filmle yarışabilir kalitede olduğunu düşünür. 

Diğer kısa animasyonlar da gayet güzel ve etkileyici yapılmıştır. The Animatrix ile hikayeler üzerinden Matrix evreni belirgin olarak ortaya konmuştur. İlk 3 filmi izledikten hemen sonra The Animatrix'i izlerseniz ne kadar etkileyici olduğunu fark edebilirsiniz. Spoiler vermeden bir diğer Matrix filmine geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kaydara(2011)

2. Kaydara(2011)

Öncelikle bu film fan yapımıdır ve yönetmeni Wachowski Kardeşler değil, Raphaël Hernandez ve Savitri Joly-Gonfard’dır. Süresi de 55 dkdır. Film, Zion’dan bağımsız bir insan topluluğundaki bir geminin kaptanını ve kardeşini ele almaktadır. Bu topluluk, The One’ı insanların kurtuluşu için bir tehdit olarak görmektedir ve amaçları onu izlemek yerine yok etmektir. Kaydara ve kardeşi de kelle avcısı olarak The One’ın peşine düşerler. Spoiler vermeden anlatmam gerekirse Kaydara oldukça etkileyici biridir. Neo gibi gerçek hayatta ve Matrix’te olağanüstü yetenekleri vardır. Genel anlamda birçok izleyicinin vasat izlenmese de olur diyebileceği bir filmdir, fakat bana göre izlenmesi hatta yorumlanması gerekir. Kaydara’nın yapabidiklerini gördükten sonra The One dışında birinin de inançla neler yapabileceğini görebiliyoruz. Çarpıcı ve farklı fikirler çıkması açısından Matrix sevenlerin üzerinde tartışması gereken bir filmdir, bu tartışmalarınızla eminim çok farklı sonuçlara varabilirsiniz.

Filmde kullanılan efektler de takdire şayandır. Kavga ve gemilerin birbirleri ile olan mücadelesini içeren sahneler ilk 3 filmdekini aratmayacak kalitededir. Tabii bu filmi tavsiye etme konusunda şüpheliyim. İlk 3 filmi izleyen standart izleyici için The Animatrix izlenmeden izlenmeyecek bir film diyebilirim. Fakat The Animatrix’i de izleyip Matrix filmlerine benim gibi takıntılı biri varsa bu filmi kesinlikle izlemeli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cnsfrd

Matrix'te işin felsefesi, kaynağıyla ilgilenen animatrix serisini izlemiştir. daha fazlasını merak etmeyenler için üçleme bile gereksizdir. onlar için matrix... Devamını Gör

MüslümBörd

matrix sevenler The Animatrix i iyi bilir aslında. üvey evlat başlığını görünce şaşırdım