Görüş Bildir
Haberler
Severek Aldığımız Parfümlerin Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Severek Aldığımız Parfümlerin Orijinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Beyza
30.09.2022 - 07:16

Son zamanlarda parfüm fiyatlarındaki artış, merdiven altı parfüm üretiminin de çoğalmasına neden oldu. Kadın ve erkekler için üretilen bu parfümleri alırken sahte olabileceğini ise hiçbirimiz düşünmüyoruz. Bir hevesle aldığımız parfümü eve gelip sıktığımız zaman ise sahte olduğunu öğreniyor ve hayal kırıklığına uğruyoruz. Sahte parfümler orijinalleri ile oldukça benzerlik gösterse de içerik açısından oldukça büyük farklara sahipler. Bizler de sizler için sahte ve orijinal parfümlerin özelliklerini ve nasıl ayırt edileceklerini derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orijinal parfümler piyasa fiyatlarının altında satılmazlar.

Orijinal parfümler piyasa fiyatlarının altında satılmazlar.

İnternet alışverişi günümüzde oldukça popüler. İnternet sitelerinde satışa sunulan ürünlerin belirli aralıklar ile indirime girmesi ise bu ürünlerin çok daha fazla tercih edilmesine neden oluyor. Bu hem satıcı hem de müşteri için çok güzel bir durum ancak parfüm satın alırken o kadar da güzel olmayabiliyor. Bir parfüm satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey ürünün fiyatıdır. 

Orijinal parfümler, piyasa değerinin çok altında satışa sunulamazlar. Örneğin orijinal fiyatı 700 lira olan bir parfüm 200 liraya satışa sunulmuşsa orada bir sorun var demektir. Genellikle böyle durumlarda ürünün orijinal olduğu ama numune olarak satıldığı iddia edilir. Ancak bu kesinlikle doğru değildir.

Özellikle de bir parfümü ilk kez satın alacaksanız öncelikle fiyat araştırması yapmak orijinal ürünü tercih etmenizi kolay  hale getirir.

Sahte parfümler cilt alerjisine neden olur.

Sahte parfümler cilt alerjisine neden olur.

Parfüm satılan yerlerde genellikle tester ürünler bulunur. Bir parfümü satın almadan önce cildinize sıkın ve gözlemleyin. Birkaç saat geçtikten sonra cildinizde kızarıklık, kaşıntı ya da alerjiye sebebiyet verebilecek herhangi bir durum oluşuyorsa o parfüm sahtedir. Çünkü orijinal parfümler tek bir sıkım ile alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.

Orijinal parfümlerde barkod bulunur.

Orijinal parfümlerde barkod bulunur.

Bir parfüm satın almadan önce o parfümün kutusunu ve şişesini detaylı şekilde incelemeniz de parfümün orijinal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur. Orijinal parfüm şişelerinin altında parfümün üretim yeri kodlanmış halde bulunur. Aynı zamanda parfüm kutusunun dış ambalajında yer alan eksik yazılar da o parfümün sahte olduğunun göstergesidir. 

Parfüm kutusunun altında ise mutlaka barkod yer almalıdır. Barkodu bulunmayan parfümler sahtedir. Orijinal parfümlerin barkodsuz satılması mümkün değildir. Bu durum, parfümün orijinal mi sahte mi olduğunu anlamanın en kolay yoludur.

Sahte parfümlerin kalıcılığı çok düşüktür.

Sahte parfümlerin kalıcılığı çok düşüktür.

Bir parfümün sahte olduğunu anlamanın en kolay yolu parfümün kalıcılığını test etmektir. Orijinal parfümlerin kokusu sıktığınız yerde en az 2 saat boyunca kalırken sahte parfümler ise 1 saatten daha az sürede uçarlar. Aynı zamanda aldığınız parfümü beyaz bir kumaşa ya da peçeteye sıktığınızda eğer bir leke oluşursa o parfümün yine sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Sahte parfümler kısa bir süre sonra kötü kokmaya başlar.

Sahte parfümler kısa bir süre sonra kötü kokmaya başlar.

Orijinal parfümlerin kokuları birkaç saat içerisinde belirginleşir ve ortaya çıkar. Satın aldığınız parfümü sıktığınızda tüm kokuları aynı anda alabiliyorsanız o parfümün sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

 Aynı zamanda sahte parfümler, sıkıldıktan bir süre sonra ekşi bir koku yaymaya başlarlar. Yani parfümünüzü sıktıktan bir süre sonra kötü kokular almaya başlarsanız parfümünüzün sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orijinal parfümler kaliteli şişelerde üretilir.

Orijinal parfümler kaliteli şişelerde üretilir.

Orijinal parfümler, kaliteli şişeler ile üretilirler. Genellikle cam şişelerde üretilen parfümlerin kapakları ile uyumlu bir yapıya sahip olması gerekir. Yani şişesi ve kapağı uyumsuz olan bir parfüme sahipseniz o parfüm sahte olabilir. 

Bunun yanı sıra parfüm şişelerinin üzerinde bulunan yazı ve kabartmaların da kusursuz şekilde olması gerekir. Pütürlü şişeler ya da hatalı yazılar parfüm şişenizin üzerinde yer alıyorsa o parfümün sahte olma olasılığı da oldukça yüksektir.

Parfümleri satın aldığınız yerlere dikkat edin.

Parfümleri satın aldığınız yerlere dikkat edin.

Parfüm satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da parfümü aldığınız yerdir. Bir parfüm satın alırken bilindik markaları tercih etmeye özen göstermeniz gerekir. Sokak satıcılarından ya da daha önce adı hiç duyulmamış markalardan parfüm satın almak sahte parfümler ile karşılaşma ihtimalinizi artırır. 

Aynı zamanda orijinal ürün satıcıları size iade hakkı tanır. Sahte parfüm satıcıları se böyle bir hak tanımazlar. İade hakkı sunan markalardan alışveriş yapmak orijinal parfüme ulaşmanın kolay yollarından biridir.

Parfümlerin barkod ve seri numaralarını sorgulayın.

Parfümlerin barkod ve seri numaralarını sorgulayın.

Satın aldığınız parfümün orijinal olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biri parfümün üzerindeki barkodu sorgulamaktır. Eğer bir mağazadan parfüm satın alacaksanız almadan önce satış görevlisine barkodu sorabilir ve sorgulamasını isteyebilirsiniz. 

Eğer alışverişinizi internet üzerinden yaptıysanız da parfümlerin barkod numaralarını sorgulayan internet sitelerinden faydalanabilir ve parfümünüzün orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sahte parfümlerin renkleri orijinal parfümlerden farklıdır.

Sahte parfümlerin renkleri orijinal parfümlerden farklıdır.

Sahte parfümlerin renkleri genelde orijinal parfümlerden farklı olur. Eğer daha önce kullandığınız bir ürünü yeniden satın alacaksanız renk karşılaştırması yaparak satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda orijinal parfümler sahte parfümlere kıyasla daha yoğun yapılara sahip olurlar. Sahte parfümler genellikle su gibi hafif bir yapıda olurlar. Bu özellikleri inceleyerek parfümünüzün sahte olup olmadığına kolay şekilde karar verebilirsiniz.

Parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için çalkalayın.

Parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için çalkalayın.

Parfümlerin orijinal olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ie şişeyi sallayarak kontrol etmektir. Orijinal parfümleri salladığınız zaman ortaya çıkan hava kabarcıkları hemen kaybolmaz. Sahte parfümlerde ise bu kabarcıklar hemen kaybolur. Bu yöntem ile parfümlerin sahte olup olmadığı anlaşılabilir.

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
muhtarvekili

Zaten orijinal kullanmıyorum kis