Görüş Bildir
Haberler
Sevan Nişanyan Cezaevinden Firar Etti!

Sevan Nişanyan Cezaevinden Firar Etti!

Foça Açık Cezaevi'nde hükümlü bulunan yazar Sevan Nişanyan, izinli çıkıp dönmeyerek firar etti. Firarını Twitter hesabından duyuran Nişanyan, 'Kuş uçtu darısı geride kalan 80 milyonun başına' dedi. Şirince’de SİT alanındaki araziye iki kez mühürlenmesine karşın inşaat yaptığı gerekçesiyle 9 ayrı suçtan 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Nişanyan, 3 yıldır tutukluydu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nişanyan, firarını Twitter hesabından bu mesajla duyurdu 👇

"Cezaevindeydim, artık değilim"

"Cezaevindeydim, artık değilim"

DHA'nın cep telefonundan ulaştığı Nişanyan, 'Cezaevindeydim, artık değilim. Cezaevine dönmeyi de düşünmüyorum' dedi. 

Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı olduğu sorusunu 'Nerede olduğumu ben de bilemiyorum' diye yanıtlayan Nişanyan, firarıyla ilgili olarak ise 'Darısı zulüm mağduru olan herkesin başına' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İzmir Selçuk'ta bulunan Şirince Mahallesi'ne bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı evin inşaatını, arazinin SİT alanı olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan hakkında Selçuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davalar açılmıştı.9 ayrı suçtan 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Nişanyan, 2 Ocak 2014 tarihinde tutuklanarak Torbalı Açık Cezaevi'ne konulmuştu.

Aradan geçen süreçte farklı cezaevlerinde cezasını çekmeyi sürdüren Nişanyan, disiplin suçu işlediği gerekçesiyle bir ara kapalı cezaevine de konulmuştu. Nişanyan son olarak Foça Açık Cezaevi'nde bulunuyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Memişoğlu

Ermeni baban olsa güvenmeyecen, alayı orospu çocuğu tıpkı bu geçmişi pislik dolu herif gibi.

Faruk Memişoğlu

Aman ahbap varsa da benden uzak ola :)

Ayna Efendi

bu aynı zamanda 2012de kıyamet kopacak ama şirinceye bir şey olmayacak söylentisini çıkarıp oteline müşteri çekmişti

GS Yağız Calan

yalnız götteki rahatlık ana karnında ki bebekte yok..adam tivit atıyo bi de..vay anasını arkadaş ya..ulan bu herif yakalanmazsa harbiden yazıklar olsun memle... Devamını Gör