Görüş Bildir
Haberler
Sen Sus da Gözlerin Konuşsun: Annelerimizin Bakışlarıyla Anlattığı 13 Şey

Sen Sus da Gözlerin Konuşsun: Annelerimizin Bakışlarıyla Anlattığı 13 Şey

Dale Cooper
24.08.2016 - 13:16

Gönlümüzün sultanları, canımız annelerimizin cümlelerle verdiği ayarlar tartışılmaz. Her zaman söyleyecek bir şeyleri, içerisinde çeşitli noktalama işaretleri ve hayretleriyle dolu uzun cümleleri olur. Fakat öyle zamanlar gelir ki, konuşmaya fırsat ya da ortam bulamazlar. Akraba vardır, konu komşu vardır, eş dost vardır. Belki de acele vardır. Böyle zamanlarda canımız annelerimiz susar ve gözleri konuşur. İşte o bakışlarla anlatılan 13 şey!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Misafire terlik ver" bakışı

Kapıdan kalabalık bir grup eş dost içeri girer girmez canımız annelerimizin onlarla ilgilenmekten başka bir şeye fırsatı kalmaz. Salona geçildiğinde bir bakmış; o da ne! Tekli koltukta oturan misafirin ayağında terlik yok. Hemen misafirin ayağı, kendi bakışları ve siz arasında eşit bir üçgen açı çizmek suretiyle bu komutu verir.

2. "Sen lafa karışma" bakışı

Bütün akrabalar toplanmış keyifle çaylarını yudumlayarak gelmeyen akrabalara verip veriştiriyorlardır. Kimin kızı evde kalmış, kimin oğlu karısından boşanmış, kim iş bulamamış hepsi bunlarda… Ama şunu unutmayın ki, sizin olmadığınız bir ortamda gıybet kazanında kaynatılan siz olacaksınız. Canımız annelerimiz bunu bildiği için böyle gıybetin gırla gittiği ortamlarda her türlü lafa karışma ihtimalimize karşı “sen lafa karışma bakışı” geliştirmişlerdir. Kaşlar hafif çakılmış bir biçimde gözler dik açıyla size bakıyorsa işte bu, o bakıştır!

3. "Teyzenin önüne zigon getir" bakışı

3. "Teyzenin önüne zigon getir" bakışı

Bu aciliyeti olan bakışlardan biridir. Kısırlı, börekli, tatlılı tabak servisine geçilmiştir ve ortadaki büyük sehpaya yetişemeyen minnoş teyzemiz elinde tabağıyla ve çayıyla kalakalmıştır. Annelerimizin bu acil anlar için geliştirdiği “teyzenin önüne zigon getir' bakışında açılır kapanır ve yuvarlak (evdeki zigon tipine göre değişiklik gösterebilir) şeklini çizerek minnoş teyzemizin elindeki tabağı işaret etmektedir.

4. "Amcanı uğurla" bakışı

Misafirlerin bir oturup bir kalktığı anlarda canımız annemiz bu git gellerden yorgun düşmüştür. Tam şöyle rahatça bir oturmuştur ki bu sefer de amca bey zengin kalkışı yapmaya meyletmiştir. Böyle anlarda annelerimiz oturduğu yerden bakışlarıyla amcayı işaret eder. İlk anlarda belki bu bakışı tam anlayamazsınız ama dikkatli bakarsanız gözlerden biri amcayı gösterirken öteki kapıyı gösterir. Amcanı kapıya kadar geçir komutudur bu, zaten canımız annemiz amcayı da pek sevmez. Yorma kadını!

5. İçimize korku salan "seninle sonra görüşeceğiz" bakışı

Bu bakışın verdiği komutu kendimiz saptayarak ona göre tavırlarımıza dikkat etmek zorundayız! Zira oldukça tehlikelidir bu “seninle sonra görüşeceğiz bakışı”. Bu bakışta canımız annelerimiz doğrudan eye-contact(göz teması) kurar ve dudağında zoraki bir gülümseme belirirken bir yandan da kafa yukarı aşağı hafifçe sallanır. Artık misafirlerden birine laf mı soktun, birinin çayını mı tazelemedin, olmayacak işlere mi kalkıştın Allah bilir ama sana en acilinden ayağını denk almanı tavsiye ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "İçeri git" bakışı

İnsan içinde çok fazla saçmalamaya, insanları sinirlendirmeye, aileyi rezil etmeye başladığınız anda annelerimizin çekinmeden ortaya koyduğu bakıştır. Daha fazla saçmalama, kadının sinirini zıplatma, içeri git!

7. "Kavga çıkacak bir şeyler yap" bakışı

Ortalığın kızıştığını, insanların birbirine düşeceğini anlayan canımız annemizin telaş dolu, acil durum bakışıdır. Çabuk bir şey yap, bir şaklabanlık geliştir! Yoksa bunlar birbirini yiyecek.

8. "Ayol hep yalan onlar" bakışı

Yalanı dolanı, çakallığı, hileyi hurdayı bir çırpıda anlayan annelerimizin kül yutmaz bakışıdır.

9. "Anneeeeeeem mahvettin teyzenin halısını" bakışı

Bu daha çok küçük çocuğu olan annelerin olay anındaki 'ne yapsam' bakışıdır. Bir şey yapamaz! Ufaklık elinde meyve suyunu yavaşça ev sahibinin halısına dökerken annemizin, en azından, olaya kayıtsız kalmamak adına sarf ettiği bakıştır.

10. "Hiç sorma hayırsız hiç gelmiyor" bakışı

Evladı uzakta olan, evlenen ve hayırsız çıkan annelerimize evladı sorulduğunda beliren bakıştır. Hayırsızlık yapmayalım, üzmeyelim canımız annelerimizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Ay galiba yemek yandı" bakışı

Sohbet esnasında konuşmadan kopulur. Gözler bir oraya, bir buraya dağınık şekilde dalıp gider. Unutulan bir şey akla düşer. Bir sıkıntı var! Ay yemek yanmış olmasın?

12. "Ih, tamam peki" bakışı

Başta olmayacak bir şey istediniz. Belki misafirlerden kaçmak; azade olmak. Belki de başka bir şey. Önce hayır anlamına gelen ama sonra güzel yürekli annemizin dayanamadığını gösteren bakıştır.

13. "Annesinin gülü" bakışı

Misafirler sizin ne kadar harika, terbiyeli, sevecen biri olduğunuza dair övgü dolu cümleleri sıralarken annenizdeki o minnoş bakıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
98
48
37
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kutsal-kase

#13 kıskanmıyorum degıl hanı beyonce yı :) ama bakıs konusunda annemın ustune yoktur ulan o degılde harbıden bıde anlıyorum ha ne ddıgını o ayrı bı delılık :)

vemrv

30 yaşıma ramak kalmışken,üstelik bir çocuk annesiyken hala daha 5 numaralı bakışı yediğim günler var.İlk gün ki gibi etkili :)

irem doğan

tam ikinci tabağı isteyecekken ilahi bir güçle gözün anneye dönmesi ve annenin istersen evde yemek yoh bakışı