Görüş Bildir
Haberler
Sen de Bir İyilik Yap! Sokakları Paylaştığımız Patili Dostlarımız İçin Yapabileceğiniz 12 Müthiş Şey

Sen de Bir İyilik Yap! Sokakları Paylaştığımız Patili Dostlarımız İçin Yapabileceğiniz 12 Müthiş Şey

Buğra Demir
02.12.2022 - 10:45

Sokaktaki dostlarımızla nerede karşılaşacağımız belli olmuyor. Neredeyse yaşadığımız her yerde patili arkadaşlarımız bizlere eşlik ediyorlar. Bazen bir köpekle eve kadar birlikte yolculuk ederken bazen oturduğumuz bir yerde kucağımızı ısıtan bir kedi bulabiliyoruz. Patili dostlarımız hayatlarımızın vazgeçilmezleri konumundalar. Peki sokaktaki dostlarımızın daha iyi hissetmelerini istemez misiniz? Sokak hayvanları için kolaylıkla yapabileceğiniz 12 şeyi sizler için hazırladık. Miyavlamalara ve tatlı havlamalara alışmanız uzun sürmeyecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mama taşıyın.

1. Mama taşıyın.

Sokak hayvanları özellikle şehir hayatında inanılmaz büyük bir zorluk çekiyorlar. Birçoğu beslenme konusunda gerçekten zorlanıyor. Sokakta yaşayan patili dostlarımızın iyi beslendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Fırsat buldukça bu arkadaşlarınız için mama alışverişi yapmalısınız. En azından yaşadığınız muhitteki dostlarınızı besleyerek bu yolculuğa başlayabilirsiniz.

2. Kapınızın önüne su kabı bırakın.

2. Kapınızın önüne su kabı bırakın.

Sokakta yaşayan arkadaşlarımız için özellikle yaz ayları su bulma konusunda zor geçebiliyor. Sokak hayvanlarının düzenli olarak temiz su içiyor olmaları, sağlıkları için çok önemli. Kapınızın önüne bir kap su koyarak bu konuda gerçekten büyük bir fark yaratabilirsiniz. Sokaktaki patili dostlarımız için temiz su bulmak, yemek bulmaktan zor olabilir. Bu konuda üstünüze düşeni yapmaya çekinmeyin!

3. Güvendiğiniz kuruluşlara destek olun.

3. Güvendiğiniz kuruluşlara destek olun.

Hayvan dernek ve vakıflarına üye olmayı düşünmelisiniz. Sokakta yaşayan dostlarımıza yardımcı olan kuruluşlara destek olmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Güvendiğiniz bir kurum bulduğunuzda maddi ve manevi destek olmanız, hayvanlar için çok önemli olabilir.

4. Mümkünse sahiplenin.

4. Mümkünse sahiplenin.

Sokakta yaşayan dostlara yapabileceğiniz en büyük iyilik, patili dostu sahiplenmek olabilir. Sokak hayvanını sahiplenmek, sahiplenilen hayvanın hayat koşullarını iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda evinizde yeni ve tatlı bir arkadaşla yaşamanızı sağlar. Sokaklar patili hayvanlar için gerçekten çok tehlikeli ve bu tehlikenin sahibi büyük ölçüde insanlar. Sokakta gördüğünüz sahipsiz hayvanları evinizde beslemeye başlayarak, sokak hayvanlarına gerçekten yardım edebilirsiniz.

5. Sahiplendirmeye aracı olun.

5. Sahiplendirmeye aracı olun.

Hayvan sahiplenmek gerçekten sokakta yaşayan hayvanlar için çok önemli.  İnsanlar arasında bir hayvan sahiplendirme ağı yaratmak bu süreci geliştirebilir. Sokaktaki dostlara yardım etmek için çevrenizi bu konuda bilgilendirebilir ve dostlarınıza yeni yuvalar bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yemeklerinizden kalan yenilebilecek kısımları ayırın.

6. Yemeklerinizden kalan yenilebilecek kısımları ayırın.

Patili dostlarınız için mama alışverişi yapmak ya da kuruluşlara maddi destek yapmak zorunda değilsiniz. Kedi ve köpeklerin yemekten keyif alacağı ve sağlıkları ile ilgili bir problem teşkil etmeyen yemeklerinizin artıklarını çöpe atmak yerine, bir kap yardımıyla sokak hayvanlarına verebilirsiniz. Kapınızın önüne koyacağınız bir kap yemek onları mutlu edebilir. Ama bunu yaparken boğazında kalabilecek artıklar veya zarar verebilecek yiyecekler vermediğinizden emin olmanız gerekiyor.

7. Aracınızı mutlaka kontrol edin.

7. Aracınızı mutlaka kontrol edin.

Kış mevsiminde sokakta yaşayan dostlarımız, kendilerine korunaklı, sıcak bir yer ararlar. Bu aramaların sonucunda hayvanların arabaların kaput altlarını ve lastik aralarını tercih etmeleri şaşırtıcı olmaz. Kış aylarında bu tarz bir durumla karşılaşmak çok normaldir. Aracınızın çevresini dikkatlice kontrol ederek, dostlarınızın istenmeyen bir şekilde zarar görmesini engelleyebilir. Aracınızı çalıştırmadan önce mutlaka arabanızın kaputuna vurarak, içeride bulunabilecek bir hayvanı kontrol etmelisiniz.

8. Koruma evleri inşa edin.

8. Koruma evleri inşa edin.

Sokakta yaşayan hayvanların en büyük problemleri olumsuz hava şartları olabilir. Yağmurlu ve soğuk havalar, sokakta kalan arkadaşlarımız için çok zorlayıcı bir hal alabiliyor. Evde kolaylıkla yapılabilecek koruma alanları oluşturmak sokak hayvanları için hayat kurtarıcı olabilir. Kış mevsiminde sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan sokak hayvanları için onlara yuva yapmak, sokaktaki canlar için harika bir fark yaratacaktır.

9. Hasta hayvanları tedavi ettirin.

9. Hasta hayvanları tedavi ettirin.

Sokakta gördüğünüz hasta hayvanları görmezlikten gelmeyin. Hızlı müdahale her zaman hayat kurtarıcıdır. Sokakta yaşayan patili dostlar için veterinerler her zaman indirim yaparlar. Altından kalkamayacağınız bir durum olursa hayvan kuruluşlarından destek alabilirsiniz.

10. Barınaklara destek olun.

10. Barınaklara destek olun.

Barınaklarda yaşayan patili dostların varlığını hatırlamak çok önemli. Buralarda yaşayan hayvanlar da aç kalabilirler, üşüyebilirler. Bu konuda belediyelerin çalışmalarına destek olmak, hayvanlar için büyük bir fark yaratabilir. Eskimiş battaniye, kıyafet gibi eşyaları bağışlayarak başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Belediyelerle iletişime geçin.

11. Belediyelerle iletişime geçin.

Sokaktaki hayvanların sorumluluğu belediyelerin üzerindedir. Bu canların yaşadıkları problemlerle ilgilenmek belediyelerin görevidir. Zor durumda olan hayvanlara yardım etmek için belediyelere ulaşabilir bu sayede en hızlı şekilde patili dostunuza yardımcı olabilirsiniz.

12. Onları sevin.

Sokaklarımızı paylaştığımız hayvan dostlarımızın belki de en çok ihtiyaç duydukları şey sevgi... Onlara zarar vermeyeceğinizi göstererek yaklaşın, tüylerini okşayın, sevin. Bu hem size hem ona iyi gelecektir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın