Görüş Bildir
Haberler
Sarayönü Belediyesi Köpekleri Bayıltıp Gömdürdü İddiası

Sarayönü Belediyesi Köpekleri Bayıltıp Gömdürdü İddiası

Konya’da AKP'li Sarayönü Belediyesi personelinin köpekleri bayıltıp canlı canlı gömdüğü iddia edildi. Hayvan hakları savunucları olayın takipçisi olduklarını söyledi. Belediye ise iddiayı kesin bir dille yalanladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, 25 Ekim'de AKP'li Sarayönü ilçe Belediyesi personeli tarafından uyuşturucu iğneyle bayıltılarak toplatılan onlarca köpek boş bir arazide açılan kuyuya atılarak üzerleri toprakla örtüldü. 

Köpeklerin kuyuya atıldığı anları cep telefonu kamerası ile kaydeden bir vatandaş, “Sarayönü Belediyesi köpekleri vurup, kuyu kazarak atıyor. Dün de vurup getirdiler” dedi. İddiaya göre o sırada köpeklerden biri canlanıp kuyudan çıktı. 

Hukuki süreç başlatıldı

Görüntülerin ardından Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu konuyla ilgili hukuki süreç başlatırken, Sarayönü Kaymakamlığı tarafından da idari ve adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

O görüntüler 🎥

Sarayönü ilçesinin sokaklarında belediye zabıta ekiplerinin 3 gündür bayıltıcı iğneleri kullanarak birçok köpeği vurduğunu ve diri diri toprağa gömdüğünü ifade eden Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, şunları söyledi:

“23 Ekim- 25 Ekim 2021 tarihleri arasında yaşanan bu olayın görüntüleri elimize geçince hareket geçtik. 3 gün boyunca belediyeye ait şantiyede birçok can gömülmüş bu şekilde. Görüntüde görüldüğü gibi bu canlardan biri uyanıyor kendine gelip kaçıyor diri diri görülmekten kurtuluyor. Belediye Başkanı ve tüm belediye yetkilileri Katliamın azmettiricisi olarak yargıda hesap vermeli. Konya Hayvan Hakları Komisyonu Avukatları ile birlikte biz hayvanseverler birlikte ilgileniyoruz ama Tarım İlçe Müdürlüğü görevini ihmal ediyor. Bu katliamın bir ucu da kendilerine dokunduğu için çok yavaş hareket ediyorlar.”

'Köpekler açlıktan birbirlerini parçalıyor'

Şantiye alanında AKP'li belediye tarafından yasadışı bir barınak kurulduğunu ve köpeklerin burada açlığa terk edildiğini söyleyen Sürmeli, “Etrafı çevirili bir bölümde birçok canın aç susuz olduğunu tespit ettik. Şantiyede çalışan bir görevli de olmadığı için zaman zaman köpek canların birbirini parçalayıp öldürdüğünü de söyledi. Bu katliam karşısında bütün vicdan sahiplerini dayanışmaya acil davet ediyoruz” dedi.

Sarayönü Belediyesi ise yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı 👇

Sarayönü Belediyesi ise yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

İnsanlara bile saygısı olmayan zihniyetten hayvanlara saygı,sevgi,merhamet beklemek nafile.Hiç şaşırmadım...

Bozkurt

Oy kaygısı yüzünden hayvan hakları yasasını çıkarmayan bir davaları var sonuçta.

Ukela

Tespit etmesi çok kolay , ölü hayvanların nefes borularında toprak varsa canlı canlı gömülmüşlerdir , yoksa gömüldüklerinde ölülerdir. Fazla IDx kanal seyret... Devamını Gör

izzet steyşın

Len Bi durun bi durun