Görüş Bildir
Haberler
"Saçlarım 1 Günde Yağlanıyor" Diyorsanız İşinize Yarayabilecek 10 Çözüm

etiket "Saçlarım 1 Günde Yağlanıyor" Diyorsanız İşinize Yarayabilecek 10 Çözüm

pondsjournal
14.06.2024 - 19:01

Herkesin saç yapısı farklı olsa da hızlı saç yağlanması problemi herkesin muzdarip olduğu bir durum! Bu probleme çözüm üretmek için birkaç öneriyle geldik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Şampuan sıklığını azaltmalısınız.

Saçlarınızı her gün yıkamaktan hoşlanıyorsanız maalesef buna bir dur demenin vakti geldi. Her gün yıkanan saçlar yağsız bir görünüme sahip olsa da, sürekli yıkadığınız için saç deriniz daha fazla yağ üretiyor. Haftada 2-3 kez saç yıkayın.

2. Doğru şampuanı kullanın.

Hemen yağlanan saçlara sahipseniz yağlı saçlar için formüle edilmiş şampuanları tercih ediniz. Özellikle sülfatsız ve hafif formüllü ürünler sayesinde saçlarınız daha az sıklıklarla yağlanır.

3. Kuru şampuan kullanarak yağlı görüntüden kurtulabilirsiniz.

Kısa vadede yağ sorununu çözmek istiyor ama duş alacak vaktiniz yoksa kuru şampuan kullanmayı tercih edin. Kuru şampuan, saçlarınızdaki fazla yağı çeker ve temiz bir görüntü oluşmasını sağlar.

4. Ilık su ile duşa alın.

Sıcak su saç derinizi kurutur ve daha fazla yağ üretmesine neden olur. Ilık su saç derinizi daha az tahriş ederek yağ üretimini kontrol altına tutar.  Saçlarınızı ılık suda yıkamayı deneyin, farkı kesinlikle göreceksiniz.

5. Saç kremini doğru kullanın.

Saç kremini sadece uçlarına uygulanmasının elbette önemli bir nedeni var! Saç derisine yakın uyguladığınız zaman saç köklerinin daha hızlı yağlanmasına neden olur. Saç uçlarınıza odaklanarak, nem dengesini koruyabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Saçlarınızı daha az sıklıkta tarayın.

Fazla fırçalamak saç derinizdeki yağın tüm saçınıza yayılmasına neden olur. Günde en azından sadece 1-2 kez taramayı deneyin. Ayrıca tarağınız da burada önemli rol oynar. Doğal kıllardan yapılmış fırçalar tercih edin.

7. Doğal yağları kullanın.

Hindistancevizi veya argan yağı gibi doğal yağlar saç derinizi besleyerek yağ dengesini sağlar. Bu yağları yine çok sık kullanmamakla birlikte haftada 1-2 kez saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

8. Beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı saçlar için sağlıklı beslenmek şart! Sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturun. Balık, keten tohumu, ceviz gibi gıdalar saç sağlığınızı destekler. Vücudunuzdaki her şey bir bütündür, bu bütünü koruyun.

9. Banyo sonrası saçınızı kurulayın.

Banyo sonrası saçınızı nazikçe havlu ile kurulayın. Saç kurutma makinesini düşük ısıda kullanın ve saçınıza çok fazla ısı uygulamaktan da kaçının. Fazla ısı saç derinizdeki nemin kurutmasına bu da saçınızın yağlanmasına neden olur.

10. Profesyonel yardım alın.

Eğer saçlarınızın yağlanması çok fazlaysa ve bu çözümler işe yaramıyorsa bir dermatolog veya saç uzmanından profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Saç derinizin durumunu analiz ederek uygun tedavi yöntemleri önerir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
7
6
5
5
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın