Görüş Bildir
Haberler
Rus Siri'nin Homofobik Olduğu İddia Ediliyor

Rus Siri'nin Homofobik Olduğu İddia Ediliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siri'ye yeni gelen Rusça dil desteğinden sonra, Siri ile yapılan konuşmalar sonucunda Siri'nin verdiği cevaplar homofobik bulundu.

iOS 8.3 ile birlikte Siri’ye Türkçe dil desteğinin yanında bir çok dil desteği daha geldi. Bu yeni gelen dil desteklerinin içinde aynı zamanda Rusça dil desteği de getirildi.

Türkiye’de olduğu gibi Rusya’da da bir çok soru sorulan Siri, bazı soruları yanıtlamakta zorlanmış gibi görünüyor.

Yayınlanan bir Youtube videosunda, Siri’ye homoseksüellik ile ilgili birkaç soru sorulduğunda Siri biraz affallamış gibi görünüyor. Bu sorulara cevap veremeyen Siri Rusya’da homofobik olmakla suçlanıyor.

Siri, yakınlarda gay club var mı?” sorusuna Siri, “Eğer elimde olsa yüzümü kızartırdım.” diyerek utandığını belirtmek istiyor.

Siri, bana gay evlilikleri hakkkında bilgi verir misin?” sorusuna ise “Alex, sen çok kabasın” diyerek cevap veren Siri, Alex’in ona küfür ettiğini düşünüyor.

Sonuç olarak homofobik olarak değerlendirilen Rus Siri, birçok basın merceği tarafındanda eleştirildi.

Videonun sonunda ise Apple’a Rus Siri’nin neden bu kadar homofobik olduğunu soran adamın sorusu BBC tarafından Apple’a taşındı. Bunun bir hata olduğunu belirten Apple en yakın zamanda sorunu halledeceklerini belirtti.

Webtekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın