Görüş Bildir
Haberler
RTÜK’ten El Kızı Dizisine Ceza! El Kızı Neden Ceza Aldı, Yayından Kalkıyor Mu?

RTÜK’ten El Kızı Dizisine Ceza! El Kızı Neden Ceza Aldı, Yayından Kalkıyor Mu?

dila bahar
27.10.2021 - 19:29

FOX TV’nin ilk bölümüyle ekrana gelen yeni dizisi El kızı RTÜK’ün radarına takıldı. Dizideki tartışmalı sahneler nedeniyle kanala idari para cezası uygulandı.  Peki, El Kızı dizisi neden ceza aldı? Yayından kalkacak mı? Dizinin konusu ne? İşte o cezanın nedeni…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp’in, yönetmenliğini ise Feride Kaytan’ın üstlendiği El Kızı dizisine Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza verildi. Peki dizi neden ceza aldı?

El Kızı Dizisi RTÜK’ten Neden Ceza Aldı?

El Kızı Dizisi RTÜK’ten Neden Ceza Aldı?

Fox TV ekranlarında ilk bölümü ile seyircisiyle buluşan El Kızı dizisine RTÜK’ten ceza geldi. Yapılan açıklamada Üst Kurul’un dizinin bazı sahnelerini incelediği, dizide evcil bir köpeğin silahla öldürülmesi ve çok sayıda kadına şiddet görüntülerinin yer alması nedeniyle, yapılan oylama sonucu yayıncı kuruluş FOX Tv’ye ceza verildiği belirtildi. El Kızı dizisinde annesiz büyüyen Ezo, annesinin anılarından güç almaktadır. Bir gün eve geldiğinde annesinin kıyafetlerinin babasının eşi tarafından yakıldığını görerek büyük şoka uğrar. Bunun üzerine üvey annesi ile tartışmaya giren Ezo, kadının kardeşi tarafından şiddete uğrarken, Ezo’nun annesinin köpeği Cesur, Ezo’yu kurtarmak isterken, silahla vurularak genç kadının gözlerinin önünde öldürülür…

El Kızı Dizisi Yayından Kalkıyor Mu?

El Kızı Dizisi Yayından Kalkıyor Mu?

El Kızı dizisindeki şiddet sahneleri nedeniyle RTÜK tarafından dizinin yayınlandığı kanal Fox TV’ye idari para cezası verildi. El Kızı dizisinin yayından kalkması gibi bir durum söz konusu değil.

Dizinin Konusu Nedir?

Dizinin Konusu Nedir?

Bir öğretmen kızı olan Ezo annesini küçük yaşlarda kaybeder. Bunun sonucunda zalim bir baba ve sert bir babaanne elinde yetişmiştir. Sevgisiz ve itilip kakılarak büyüyen Ezo’nun hikayesinin anlatıldığı dizide genç kadının büyüyüp güçlü bir hale gelişi ve bu süreç içerisinde yaşadığı zorluklar konu edilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın