Görüş Bildir
Haberler
MEB'den Yeni Açılacak Okullara Abdesthane ve Mescit Zorunluluğu

etiket MEB'den Yeni Açılacak Okullara Abdesthane ve Mescit Zorunluluğu

Ulaş
25.06.2017 - 11:20

MEB'in Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğine göre, yeni açılacak tüm okullarda abdesthane ve mescit zorunlu hale getirildi. Yeniden düzenlenen yönetmelik Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönetmeliğe göre kurumların açılabilmesi için, her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, abdesthane, doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit, kurumun türüne göre yeterli sayıda tuvalet ve lavabo, ayrıca pansiyonlar hariç her kurumda müdür odası bulunması gerekiyor.

İlk önce özel okullara zorunlu kılınmıştı.

İlk önce özel okullara zorunlu kılınmıştı.

CNN Türk'te yer alan habere göre özel eğitim kurumlarında yürürlükte olan mescit ve abdesthane zorunluluğu, yeni yönetmelikle tüm eğitim kurumlarında zorunlu hale getirildi.

Mescitin şartları da sıralandı. Okullara yapılacak mescitler aydınlık bir alanda olacak, kadın ve erkek için iki ayrı bölüm yapılacak.

Eğitim-İş: 'Anayasaya aykırı.'

Eğitim-İş: 'Anayasaya aykırı.'

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, eğitim kurumlarında mescit zorunluluğunun anayasaya aykırı olduğunu söyledi. 

Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık şunları kaydetti: 

'Laik, bilimsel, çağdaş eğitimi her gün biraz daha terk eden Milli Eğitim Bakanlığı, gerici bir eğitimin temellerini oturtmak için en büyük adımı bugün, yani birçok yurttaşın tatilde ve yolda olduğu bayram arefesinde atmıştır.

Tıpkı AKP’nin iyi maddeleri de barındıran ancak temelinde Cumhuriyet’imizi kökten sarsan değişiklikler içeren torba yasalarında olduğu gibi; MEB yöneticileri de Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde değişikliğe gitmiş; ve olması gereken değişikliklerin arasına şeriat ülkelerindeki kriterleri aratmayan maddeler sıkıştırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönetmelik sosyal medyanın gündeminde

Yönetmelik sosyal medyanın gündeminde
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1043
923
768
393
106
72
65
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Türkiye'nin gidişatını bilmeseydim gayet normal bir uygulama diyebilirdim. Sonuçta herkesin kendi dini,kendi ibadeti.Fakat bunun devamını getireceklerini gay... Devamını Gör

Nick Fury

+1 Belphegor

M

çok güzel bir uygulama ve geç kalınmış bir uygulama. Din öğretimi laik sistemin bir gereğidir. Öğrenci namaz kılınca dersten geri kalacağını, bilime önem ver... Devamını Gör

esen-miray-yilmaz

Laik bir ülkede yaşıyorduk değil mi? Süper! Her okulda bilgisayar, kütüphane, laboratuvar, düzgün spor salonu ve teçhizatı, tiyatro için bir salon ve branşa ... Devamını Gör

esen-miray-yilmaz

İyi bak sayemde bir şey öğrendin, dünyadan bir şey. Bihabersin ya o bakımdan.