Görüş Bildir
Haberler
Rakibimizi Tanıyalım: Hiç Hafife Alınmaması Gereken Son Avrupa Şampiyonası Yarı Finalisti Galler

Rakibimizi Tanıyalım: Hiç Hafife Alınmaması Gereken Son Avrupa Şampiyonası Yarı Finalisti Galler

Batuhan Kıcı
12.06.2021 - 00:02 Son Güncelleme: 12.06.2021 - 16:03

Ay-yıldızlı ekibimizin 2020 Avrupa Şampiyonası A grubunda bulunan rakiplerinden biri de 2016 Avrupa Şampiyonası'nın sürpriz takımı Galler. Kayda değer ilk başarısını 2016 yılında elde eden takım bu sene de acaba sürpriz yapabilir mi diye rakiplerini korkutuyor.

Kesinlikle hafife alınmaması gereken takımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En büyük başarı: 2016 Avrupa Şampiyonası Yarı Final

En büyük başarı: 2016 Avrupa Şampiyonası Yarı Final

Galler'in Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en iyi ve tek derecesi 2016'da oynadığı yarı final. Britanya ekibi 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B grubunda daha sonra çeyrek finalde karşılaşacağı Belçika'nın ardından ikinci olarak Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

Uğurlu gelen B grubu

Uğurlu gelen B grubu

Galler taraftarlarına alfabede en sevdiğin harf hangisi diye sorsak büyük ihtimalle cevapları B harfi olurdu. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda  B grubuna düşen takım bu grupta Rusya, Slovakya ve bir diğer Britanya ekibi olan İngiltere ile karşılaştı. Rusya ve Slovakya takımlarına karşı galibiyet alan takım tek mağlubiyetini İngiltere'ye karşı aldı ve gruplardan 6 puan ile çıkmayı başardı.

Şanslıyız ki onlarla A grubunda karşılaşacağız. 😅

Yarı finale giden yol

Yarı finale giden yol

Britanya ekibi son 16 turunda da yanıltmadı ve bir başka Britanya ekibine gözünü dikti ve son 16 turunda Kuzey İrlanda'yı 1-0 yenerek bir üst tura çıkmayı başardı. Çeyrek finallerde turnuvanın en büyük sürprizini yaparak favori olan Belçika'yı 3-1 yenen ekip taraftarları için adeta peri masalı hikayesi yaratmış oldu. Yarı finaldeyse şansının ve iyi futbolunun sonuna gelen takım daha sonra turnuvanın şampiyonu olacak Portekiz'e 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti

Geçmiş karşılaşmalarımızda neler oldu?

Geçmiş karşılaşmalarımızda neler oldu?

İlk olarak 1980 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde karşılaştığımız Galler’e deplasmanda 1-0 mağlup olduk. Rövanş maçındaysa daha önce gerçekleşen maçın karşılığını verdik ve 1-0 kazandık. İki takım arasındaki son karşılaşma 20 Ağustos 1997 tarihinde oynandı. 1998 FIFA Dünya Kupası elemelerinde mücadeleyi Ay-yıldızlı ekibimiz 6-4'lük skorla kazanmayı başardı. Birbirimizle toplam 6 kez karşılaştık. Bu maçlardan üçünü Galler, ikisini Ay-yıldızlı takımımız kazandı. 1 maç ise beraberlik ile sonuçlandı.

Dönelim geri 2020 Avrupa Şampiyonası'na

Dönelim geri 2020 Avrupa Şampiyonası'na

2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde E grubuna düşen takım Hırvatistan'ın ardından 2. olarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazandı. Nispeten diğer gruplara göre daha kolay bir grup olan E grubunda Hırvatistan, Slovakya, Macaristan, Azerbaycan ve Galler vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galler'in Avrupa Şampiyonası Fikstürü

Galler'in Avrupa Şampiyonası Fikstürü

12 Haziran 2021 15.00 Galler - İsviçre (Bakü)

16 Haziran 2021 18.00 Türkiye - Galler (Bakü)

20 Haziran 2021 18.00 İtalya - Galler (Roma)

Kadro

Kadro

Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Stoke City)

Defans: Ben Davies (Tottenham), Joe Rodon (Tottenham), Chris Mepham (Bournemouth), Chris Gunter (Charlton Athletic), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Neco Williams (Liverpool), Connor Roberts (Swansea City), Ben Cabango (Swansea City), Tom Lockyer (Luton Town)

Orta saha: Joe Allen (Stoke City), Joe Morrell (Luton Town), Ethan Ampadu (Chelsea), Matthew Smith (Manchester City), Jonny Williams (Cardiff City), Aaron Ramsey (Juventus), Dylan Levitt (Manchester United), Rubin Colwill (Cardiff City)

Forvet: Kieffer Moore (Cardiff City), Gareth Bale (Real Madrid), Tyler Roberts (Leeds United), Daniel James (Manchester United), David Brooks (Bournemouth), Harry Wilson (Liverpool)

Olaylı teknik direktör değişimi

Olaylı teknik direktör değişimi

Eski Galler teknik direktörü Ryan Gigs'in kız arkadaşı Kate Greville ve başka kadınlara zarar verdiği konusunda yapılan suçlamaların ardından görevden alındı. Ryan Gigs şok bir şekilde görevden alındıktan sonra yerine turnuvanın en genç teknik direktörlerinden biri olacak Robert Page getirildi. Teknik direktörlük kariyerinin daha başında olan tecrübesiz teknik adamın neler yapacağı büyük bir merak konusu.

Yeteri kadar iyi olmayan kaleciler

Yeteri kadar iyi olmayan kaleciler

Galler takımının en zayıf bölgesi kesinlikle kale. Danny Ward, Wayne Hennessey ve Adam Davies oluşan kale hattı güven vermiyor.

Danny Ward: Leicester City kulübüne 2018 yılında 18 milyon euro transfer ücreti karşılığı transfer edilen kaleci geçtiğimiz 3 sezonda sadece 14 maçta görev alabildi ve büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Wayne Hennesey: 34 yaşındaki tecrübeli kaleci eski günlerinden oldukça uzakta kulübünde son iki sezonda sadece 6 maçta görev alabildi.

Adam Davies: Stoke City'nin kalecisi, kulübünde 2. kaleci olarak görev yapıyor.

Tetikte olan defans hattı

Tetikte olan defans hattı

Defans hattı nispeten daha iyi olan takımın en önemli defans silahı Ben Davies. Ben Davies uzun bir sakatlığın ardından geri dönecek ama eski performansına dönebilecek mi o meçhul. Ben Davies'in yanı sıra defansta iki genç oyuncu dikkat çekiyor; Ethan Ampadu ve Joe Rodon. Özellikle Chelsea'lı 20 yaşındaki genç stoper Ethan Ampadu büyük umut vadediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aaron Ramsey önderliğinde ortasaha

Aaron Ramsey önderliğinde ortasaha

Orta sahada Aaron Ramsey gibi tecrübeli bir isme sahip olan takım ipin ucunda. Ramsey çok yetenekli bir oyuncu ve orta sahayı tek başına yöneteceği de bir gerçek ama eğer kendisi maç kaçırırsa orta sahada yerini dolduracak bir futbolcu takımda yok.

Tecrübeli ve genç isimler bir arada

Tecrübeli ve genç isimler bir arada

Galler'in en büyük silahı tartışmasız Gareth Bale. Tecrübeli futbolcu son yıllarda performans olarak düşüşte ama yine de oldukça yetenekli ve korkutucu bir isim. Aynı zamanda Daniel James, Harry Wilson ve David Brooks gibi genç ve hızlı oyunculara sahip forvet hattı Galler'in en güçlü bölgesi.

Maçlar oynanıyor, market ihtiyaçların ayağına geliyor!

Maçlar oynanıyor, market ihtiyaçların ayağına geliyor!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Lan şunları yenmemiz lazım. Zaten minimum grupta 4 puan lazım bize. Ya bunları ya İsviçreyi yenmemiz , diğeri ile en az berabere kalmamız gerek. Tabi italya ... Devamını Gör