Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Ceyhan, Küçük Şehirler İçin Uyardı: 'Bağışıklık Düşük, Vakalar Hızla Artabilir'

Prof. Dr. Ceyhan, Küçük Şehirler İçin Uyardı: 'Bağışıklık Düşük, Vakalar Hızla Artabilir'

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs salgınında küçük şehirler için uyarılarda bulundu. 47 şehirde vaka sayısının 100'ün altında olduğunu belirten Ceyhan, dolayısıyla buralarda bağışıklığın gelişmediğini vurguladı. Cehyan,'Yarın İstanbul azalınca rakamlar düşecek ama bu şehirlerin tamamı potansiyel bir vaka artış odağı olabilir' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Mehmet CeyhanPosta gazetesinden Murat Çelik'e konuştu. Ceyhan şu uyarılarda bulundu:

"Esas oralara dikkat etmek lâzım"

"Esas oralara dikkat etmek lâzım"
  • Bakanlığın açıkladığı rakamlara bakıyorsunuz… Son 3 günde hızlı bir azalma var. Eğer azalma dönemine girdiysek, ekstra başka önlemlere de gerek yok demektir. Şu andaki tedbirlerle işi halledeceğiz anlamına gelir ki, bu iyi haber. Ama önlemleri sıkı şekilde uygulamaya devam etmek, vaka sayısını daha da azaltır.

  • Ancak, Anadolu’ya bakıyorum ben… 47 şehrin vaka sayısı 100’ün altında… Bu tablo, şunu düşündürüyor insana… Yarın İstanbul azalınca rakamlar düşecek ama bu şehirlerin tamamı potansiyel bir vaka artış odağı olabilir.

  • İstanbul kısa süre içerisinde azalacaktır çünkü çok vaka görüldü, bağışıklık belli ölçüde oluştu ve tedbirler de sıkı uygulanıyor.

  • Ama o küçük şehirlerde, tedbirler büyükşehirler kadar sıkı olmamasına, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmamasına rağmen vaka sayısı çok az.

  • Yarın eğer oralarda bulaş hızlanırsa, henüz bir bağışıklık da gelişmemiş olduğundan vakalar bir anda artabilir. Esas oralara dikkat etmek lâzım şimdi.

"Salgında yeni bir dalga yaşanabilir"

"Salgında yeni bir dalga yaşanabilir"
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Diyelim ki biz salgını kontrol altına aldık. Rakamlar iyice düştü artık vaka görülmüyor. O aşamadan sonrasında da dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var.

  • Normal hayata dönüldüğünde, bu dönemi evde, izole şekilde geçiren kesim, bağışıklık kazanmadan hayatına devam edecek demektir. Eğer virüs tamamen kaybolmamışsa, bu bahsettiğim insanlar yine risk altında olacaktır. Bu da salgında yeni bir dalga anlamına gelebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
21
10
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatma keskin

tamamda napcaz biz kücük sehirdekinin bagısklıgı yok büyük sehirdeki izolasyondaysa gene bagısklıgı yok gene riskli. son iki paragraf okdr saçma ki napalm c... Devamını Gör

Özge Çetin

Küçük şehir büyük şehir ayırmakla olmaz bu iş baştan sıkı tutacaktınız.

Ferdi Süsler

Yeter ama yaa