Görüş Bildir
Haberler
Polonya'da Kadınlara 'Drone'la Kürtaj Hapı Attılar

Polonya'da Kadınlara 'Drone'la Kürtaj Hapı Attılar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kürtajın yasak olduğu Polonya’da, hamileliklerini sonlandırmak isteyen iki kadına insansız hava aracı ile kürtaj hapı gönderildi.

Sağlıklı kürtaj hakkı için çalışan Hollanda merkezli Women on Waves (Dalgalar Üzerindeki Kadınlar – WOW) adlı sivil toplum kuruluşunun gönderdiği araç, Almanya’dan havalandı.

Frakfurt’un bir kasabasından kalkarak Oder Nehri’ni geçen hava aracı, ilaçları Polonya’nın Almanya sınırındaki Slublice kasabasına bıraktı.

Women on Waves örgütü, drone havalandıktan sonra Alman polisinin olaya müdahale etmek istediğini ancak aracın güvenli bir şekilde Polonya’ya indiğini açıkladı. Sınırda bekleyen kadınlar, ilaçları alarak tıbbi düşük yaptı.

Alman polisi daha sonra drone’un kontrol edildiği elektronik cihazlara el koydu, örgüt üyeleri hakkında da soruşturma başlatıldı. Polonya’da kürtaj 1993’ten sonra genel anlamda yasaklandı. Ancak tecavüz ve ensest vakalarında, ya da annenin sağlık durumu hayati risk taşıyorsa kürtaja izin veriliyor.

BBC’nin haberine göre, örgüt daha önce, katı kürtaj kuralları olan Portekiz, İspanya ve İrlanda gibi ülkelere de botlarla kürtaj hapı göndermiş ve kürtaj karşıtı grupların tepkisini çekmişti.

Örgüt kürtaj karşıtı kanunların, kadınları kaçak kliniklerde kürtaj olmaya zorlayıp hayatlarını risk altına soktuğunu savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın