Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Haftaya Yoğun Veri Gündemiyle Başlıyor: Günün Öne Çıkan Şirket Haberleri

Piyasalar Haftaya Yoğun Veri Gündemiyle Başlıyor: Günün Öne Çıkan Şirket Haberleri

Yeni haftaya yurt içinde ödemeler dengesi, iş gücü verileri ve Hazine ihalesiyle başlanacak. Kabine toplantısı da gündemin önemli maddeleri arasında yer alıyor.

Yurt dışında İngiltere'den gelecek veriler takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'TAYFUN füzesi Yunan’ı ürkütüyor ‘Atina’yı vurur’ diyor. Vuracak tabi, sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak bir şeyler yapması lazım” dedi. Erdoğan, 'Başörtüsü konusunda Kılıçdaroğlu bize bir yerde pas attı. Temennim odur ki Parlamentoda da beklenen sayıyı alması' diye konuştu.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, Kasım ayında 596 adet dahilde işleme izin belgesi verdi.

Bazı limanların sözleşme sürelerinin uzatılması, BOTAŞ'ın borçlarının mahsubu, TEDAŞ'ta yapılandırma gibi maddeleri de içeren ekonomiye ilişkin "torba kanun" teklifi hazırlandı.

Bazı limanların sözleşme sürelerinin uzatılması, BOTAŞ'ın borçlarının mahsubu, TEDAŞ'ta yapılandırma gibi maddeleri de içeren ekonomiye ilişkin "torba kanun" teklifi hazırlandı.

Bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

Beyaz Saray, Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) sağlaması karşılığında, İran’a 'benzeri görülmemiş' askeri destek sağladığını söyleyerek, 'Rusya-İran ilişkileri tam teşekküllü bir savunma ortaklığına dönüşüyor' değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Suudi Arabistan yönetimiyle savunma, enerji ve teknoloji alanlarında vardığı anlaşmalara yönelik sorulan soruya, 'Dünyanın dört bir yanındaki ülkelere ABD ile Çin arasında seçim yapmalarını söylemiyoruz' şeklinde yanıt verdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud, İran’ın nükleer programına dikkat çekerek, "İran operasyonel durumda bir nükleer silaha sahip olursa, her şey biter" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud, İran’ın nükleer programına dikkat çekerek, "İran operasyonel durumda bir nükleer silaha sahip olursa, her şey biter" dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'de enflasyonun 2023 sonuna kadar önemli düşüş göstereceğini savundu.

İngiliz imalatçılar 2022 yılında yüzde 4,4 gerileyen üretimin, 2023 yılında da yüzde 3,2 düşeceğini öngördüler. 

İngiltere'de bankalar ve yapı kooperatifleri konut kredisi miktarının 2023 yılında 2022'ye ciddi düşüş göstererek, pandemi öncesindeki seviyelere gerilemesini bekliyorlar.

Japonya Merkez Bankası verilerine göre, Kasım ayında toptan fiyatlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 artış gösterdi.

Çin'de COVID-19 salgınında günlük yeni vaka sayısı dün 8 bin 838'e indi. Önceki gün 10 bin 815 vaka belirlenmişti.

Dünya Ticaret Örgütü, Çin'in yaptığı şikayet üzerine başlattığı incelemede, ABD'nin Başkan Trump döneminde Çin'den çelik ve alüminyum ithalatına yönelik uygulamaya koyduğu tarifelerin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğine karar verdi.

Haftanın ilk gününe yurt içinde önemli verilerle başlanacak.

Haftanın ilk gününe yurt içinde önemli verilerle başlanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ödemeler dengesi raporunu yayımlayacak. Cari işlemler hesabı en son 2,97 milyar dolar açık verirken, 12 aylık açık 39,2 milyar dolara ulaştı (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret endeksleri, inşaat maliyet endeksleri ve iş gücü istatistiklerini açıklayacak. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı en son yüzde 10,1 ile yeniden çift haneli rakamlara çıktı (10.00). 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılacak (11.00). 

TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri görüşülecek (11.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), finansal kiralama, faktoring ve tüketici finansmanı şirketlerinin yılın ilk 10 ayı için toplulaştırılmış verilerini yayımlayacak (14.00). 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Hazine, 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili yeniden piyasaya sunacak.

Avrupa'da haftanın ilk verisi Hollanda dış ticaret rakamları olacak (08.30).

Avrupa'da haftanın ilk verisi Hollanda dış ticaret  rakamları olacak (08.30).

Ardından İngiltere'den yoğun veri akışı takip edilecek; dış ticaret, sanayi üretimi, inşaat üretimi, aylık GSYH verileri aynı saatte ekranlara düşecek (10.00). 

Almanya'nın tarım üretici fiyatları verileri yayımlanacak. Ülkede tarım ÜFE en son yüzde 39,4 artış gösterdi (10.00). 

Meksika'da sanayi üretimi rakamları açıklanacak. Ülkede sanayi üretimi en son aylık yüzde 0,2 gerilerken, yıllık yüzde 3,9 artış gösterdi (15.00). 

New York Fed tarafından hesaplanan tüketici enflasyonu beklentisi açıklanacak. En son enflasyon beklentisi yüzde 5,9 seviyesinde oluştu (19.30). 

ABD Hazinesi 3 ve 10 yıllık iki tahvil ile borçlanmaya çıkacak (19.30, 21.00). 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bir etkinlikte konuşma yapacak (20.00).

Kanada Merkez Bankası(BoC) Başkanı Tiff Macklem, British Columbia İş Konseyi tarafından düzenlenecek sohbet toplantısına katılacak (23.40).

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Duran Doğan, 6.500-7.000 kWp Saha Tipi Güneş Enerji Santrali (GES) kurulmasına karar verdi.

Emlak Konut, Muğla Bodrum Ortakent İhalesini ileri bir tarihde yapmak üzere iptal etti.

Emlak Konut, 460 milyon TL tutarında kredi kullandı.

Girişim Elektrik, Turkcell'in Yozgat/Yerköy, Şanlıurfa/Viranşehir ve Van/İpekyolu'nda bulunan arazilerine, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 5.1.h maddesi kapsamında Öztüketim Arazi Güneş Enerjisi Santralleri yapılması hususunda anlaşmaya vardı.

Kocaer Çelik, Kocaer Steel Ireland Ltd. unvanlı yeni bir şirket kurdu.

Kontrolmatik'in bağlı ortaklığı Progresiva Enerji Yatırımları Ticaret tarafından Prolectric Enerji Üretim unvanlı şirketin kuruluş işlemleri tamamlandı.

Kordsa, Almanya merkezli olarak Kordsa Advanced Materials Gmbh şirketinin kurulmasına karar verdi.

MİA Teknoloji bağlı ortaklığı Tripy Mobility, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na Şarj Ağı İşletmeci Lisansına başvurusunda bulundu.

Migros bağlı ortaklığı Dijitel Platform'un %7'sini yönetici teşvik programı kapsamında satmaya karar verdi.

Pegasus'un Kasım ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artışla 2,20 milyon oldu. Yolcu sayısı 2019 yılı aynı ayına göre ise yüzde 10 azaldı.

Pera GYO, portföyünde bulunan Alışveriş ve Yaşam Merkezi Sümerpark AVM'nin yenileme çalışmaları kapsamında, konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı hizmeti için Alkaş Consulting ile anlaşmaya vardı.

Rubenis Tekstil, Ataköy Prestij Konakları projesinde farklı tiplerde 3 adet dairenin satışını gerçekleştirdi.

Rubenis Tekstil'in 'İplik ve Kumaş Boyama ve Baskı Tesisi' projesi hakkında 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ ile Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin halka arz başvurularını onayladı.

Ulusoy Un'un bağlı ortaklıkları Ulidaş Tarım ile GK Tarım'ın birleşme işlemi tescil edildi.

VBT Yazılım, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca düzenlenen 'IBM Kurumsal Sunucu Yazılımlarının Güncelleme ve Bakım Destek Temini' ihalesini 56,89 milyon TL bedelle kazandı.

YEO Teknoloji, Marinergy Yenilenebilir Enerji İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'nin kalan %50 hissesini 67.692 TL bedelle aldı.

Zorlu Enerji, bağlı ortaklığı ZES Dijital Ticaret'in 10,7 milyon dolar değer üzerinde bir başka bağlı ortaklığı Electrip Global'e devrine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın