Görüş Bildir
Haberler
Pitbull Saldırısına Uğrayan Asiye'nin Doktorundan Açıklama

Pitbull Saldırısına Uğrayan Asiye'nin Doktorundan Açıklama

Batuhan
27.12.2021 - 14:29

Gaziantep'te pitbull köpeklerin saldırısı sonrası yaralanan Asiye Ateş´in (4) Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde 4 saat süren başarılı ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, 'Ek doku talebi gerekebilir. Epeyce derin yarası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Şu an gayet iyi yoğun bakımda izleniyor' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık'ta bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı Asiye, bahçede oyun oynarken 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Asiye'nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş'e ilk müdahale, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapıldı.

Doku nakli yapıldı

Doku nakli yapıldı

Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Asiye, Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı. Asiye Ateş'e, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından dün yaklaşık 4 saatlik ameliyatla doku nakli yapıldı.

Prof. Dr. Ömer Özkan, minik Asiye'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Özkan, 'Asiye'nin ciddi bir doku dekefti ve ciddi bir yaralanması vardı. Hayati riski vardı. Gaziantep'te aslında gayet güzel müdahale edilmişti. Bakımı yapılmıştı. İleri tedavi için bize geldiğinde ciddi doku eksiklikleri var. Devletin üst otoritesi Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız çok yakından ilgilendi biz elimizden geldiğince onları yakın takip ettik. Bir miktar hayati önemi olduğu için de doku naklini biraz öne aldık ve dün ilk ameliyatını yaptık. Başarılı geçti. Hasta takip ediliyor' dedi.

"Hayati bulguları da stabil"

"Hayati bulguları da stabil"

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ise, 'Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi. Yoğun bakım ünitesinde uyutularak yakın takibi devam ediyor. Hayati bulguları da stabil' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isotlu-baklava

Şu küçücük kızın yüzüne bakın ve hadi bana yine "Pitbull'lar da birer hayvandır, yazıktır onlara" diyin!

Friend Sister

Şu kızın durumunu merak eden ve tek üzülen benim herhalde :( tamam ben de bir hayvanseverim ama küçücük yavrumu parçalayan bir hayvanı da sevemem.. tamam o h... Devamını Gör

The Architect

Ah yavrum...