Görüş Bildir
Haberler
Pınar Altuğ Kimdir? Pınar Altuğ Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Ne Mezunudur?

Pınar Altuğ Kimdir? Pınar Altuğ Kaç Yaşında, Aslen Nereli, Ne Mezunudur?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 21:50

Mankenlikten oyunculuğa geçip, kameralar karşısında da son derece başarılı olan isimlerden biri de Pınar Altuğ. Kamuoyunun sevdiği bir figür olan, 'Çocuklar Duymasın' dizisinde Meltem karakteriyle bir simge haline gelmiş, Yağmur Atacan ile olan ilişkileri ve sonrasındaki evlilikleri magazin gündeminden uzun zaman düşmemiş olan Pınar Altuğ'un biyografisi merak ediliyor. Başarılı oyuncunun ne mezunu olduğu ve kaç yaşında olduğu hayranları tarafından merak edilen konular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pınar Altuğ Kimdir?

Pınar Altuğ Kimdir?

2 Eylül 1974 doğumlu Türk oyuncu ve manken Pınar Altuğ İstanbul doğumludur. Saint Benoit Fransız Lisesi mezunu olan Altuğ, 1994 yılında Miss Turkey seçildi. Güzelliği ile büyüleyen ve hemen televizyon yapımlarının bünyesine katmak istediği bir isim olan Pınar Altuğ, liseden mezun olmasının ardından İşletme Bölümü okusa da, lise ikinci sınıfta başladığı mankenlik kariyerine üniversite hayatında da devam etti.

Türkiye Güzeli seçildikten sonra öğrenim hayatını da yarıda bırakan Pınar Altuğ, 21 yaşında Türkiye Güzeli seçildikten sonra önce 1995 yılında magazin sunuculuğu yapmaya başladı.

Herkes Pınar Altuğ'u Çocuklar Duymasın ile tanıyor olsa da ilk yer aldığı yapım 2000'li yıllarda ekranlara gelen Kurt Kapanı oldu. Bu dizide Serap Arma rolünü oynayan Altuğ'un hemen ardından 2002 yılında kısa bir Reyting Hamdi dönemi de oldu.

Çocuklar Duymasın İle Gelen Başarı

Çocuklar Duymasın İle Gelen Başarı

Yine 2002 yılında yönetmenliğini Birol Güven'in yaptığı Çocuklar Duymasın kadrosunda Tamer Karadağlı ile başrolü paylaşan Altuğ, bu dizideki Meltem rolü ile 2005 yılına kadar televizyon dünyasının en beğenilen isimleri arasında yer aldı. Tamer Karadağlı ile kimyaları çok büyük oranda uyuşan Altuğ, 2004'te Çocuklar Ne Olacak? dizisinde aynı karakterle oynadı. Çok uzun süre yayınlanmayan Çocuklar Duymasın'daki Meltem rolü ile adeta özdeşleşen başarılı ve güzel oyuncu, 2010-2014, 2017-2019 arasında dizinin farklı kanallarda yayınlanan versiyonlarında da Meltem rolünü oynamaya devam etti.

Çeşitli Yapımlarda Yer Aldı

Çeşitli Yapımlarda Yer Aldı

Pınar Altuğ ismi her ne kadar Meltem ile özdeşlemiş olsa da, 2004 yılında 'Türkiye'nin yıldızları' yarışmasında, 2009 ve 2012 yıllarında 'Bir Şarkısın Sen' adlı yarışmada da başarıyla performans gösterdi ve kamuoyunun beğendiği bu yapımlarda da takdir topladı. 

Tüm bu yapımlar içerisinde bir de 2018 yılında aldığı Altın Kelebek 'En İyi Komedi Kadın Oyuncu' ödülü de Altuğ'un kariyerini taçlandırdığı bir ödül olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yağmur Atacan İle Evliliği

Yağmur Atacan İle Evliliği

İlk evliliğini Umut Elçioğlu ile 2000 yılında yapan Pınar Altuğ, 2005 yılında boşandı. Ardından Yağmur Atacan ile ilişkisi başlayan Altuğ, bu süreçte magazin dünyasından gelen bazı hadsiz eleştiriler nedeniyle bir hayli yıprandı ve yoruldu. Tüm bunlara kulak tıkayan ve Yağmur Atacan ile 2008 yılında dünya evine giren Altuğ, 2009 yılında Su adını verdikleri kızlarını dünyaya getirdi. Çiftin mutlu evliliği devam etmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın