Görüş Bildir
Haberler
Philips Türkiye'nin İlk Akıllı TV Laboratuvarını Açtı

Philips Türkiye'nin İlk Akıllı TV Laboratuvarını Açtı

Batuhan
12.11.2015 - 11:47

Türkiye’deki televizyon pazarının gelişimini ve geleceği adına çok önemli bir gelişmeye imza atan Philips TV , Türkiye’nin ilk akıllı TV laboratuvarını Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Laboratuvarın resmi açılışı ve imza töreni 11 Kasım günü Kadir Has Üniversitesi’nde Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın ‘ ın katılımıyla gerçekleşti. Kadir Has Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan laboratuvarın amacı akıllı TV uygulamaları geliştirmek isteyen gençleri eğitmek. Laboratuvarda geliştirilen uygulamalar gelecekte Philips Android televizyonlarda yer alma şansı yakalayacak.

Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın konu ile alakalı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ilk Akıllı TV laboratuvarını açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Faruk Kocabaş, bu girişimin sadece Philips için değil, Android tabanlı tüm akıllı televizyon sektörü için yararlı olacak bir hamle olduğunu söyledi. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri olan Philips ile yapılan bu işbirliği ile bir ilki başardıklarını dile getirdi. Aydın, eğitim ve araştırmalarda son mobil teknolojilerin kullanıldığı Kadir Has Üniversitesi’nde, Türkiye’nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı ile hem öğrencilerin hem de akademik ekibin yeni ve güncel Android uygulamalar geliştirme imkanı bulacaklarını belirtti.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0