Görüş Bildir
Haberler
Peter Pan Sendromu Nedir? Belirtileri Ve Tedavisi…

Peter Pan Sendromu Nedir? Belirtileri Ve Tedavisi…

Sunay Korkmaz
26.10.2021 - 16:08

İlk olarak 1983'te Dan Kiley isimli bir psikanalist tarafından tanımlanan ve  ismi, James Matthew Barrie'nin Peter Pan isimli romanından gelen Peter Pan sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peter Pan sendromunun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte birçok karmaşık nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Büyük çoğunlukla Peter Pan hastalarının ortak özelliği, ailelerinin fazla koruyucu olması ve onları yetişkin yaşamı için hazırlayamamış olmasıdır. Peki, Peter Pan sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde…

Peter Pan Sendromu Nedir?

Peter Pan Sendromu Nedir?

Peter Pan sendromu, büyüme korkusu olan çocuklarda, olgun oldukları halde çocuk gibi davranan insanlarda görülen davranış bozukluklarını tanımlar. Her iki cinsiyeti de etkileyebilse de, erkekler arasında daha sık görülür.

Peter Pan Sendromu Belirtileri

Peter Pan Sendromu Belirtileri

Peter Pan Sendromu’nun belirtileri, normal iş ve insan ilişkisi dünyasını idare edememe ve yetişkinlikten mümkün olduğunca kaçma ihtiyacı ile ilgilidir. Peter Pan Sendromu olan herkes bu belirtilerin hepsine sahip değildir fakat dikkate değer bir bölümüne sahiptir.

Peter Pan Sendromunun en yaygın belirtileri şunlardır:

  • İyi bir kariyer inşa etmekte başarısızlık. 

  • Finansal bakımdan sorumluluk eksikliği. 

  • İşten işe, hobiden hobiye atlamak.

  • Güvenilmez biri olmak.

  • İş bulmak için çok az çaba harcamak

  • Motive olmadığı zamanlarda çalışmaya veya çalışmaya devam etmeye isteksiz.

  • Başarısızlığı ailesi, eşi veya eski işverenini kendisine yaptığı bir şeyden sorumlu tutmak.

  • İnsan ilişkilerine veya bir aile edinme konularına çok az ilgi göstermek.

  • Gelecekten korkarken geçmişi özleme. 

  • Aşırı alkol ve uyuşturucu kullanımı.

Peter Pan Sendromu Tedavisi

Peter Pan Sendromu Tedavisi

Yakınınızdaki insanlardan birisinin Peter Pan sendromu olduğunu düşünüyorsanız öncelikle dikkatli olun. Bu sendrom hakkında bilgi sahibi olmanız ve bu konuda onu uyarmanız muhtemelen onu yetişkinlikten daha da uzaklaştıracaktır.

Yapabileceğiniz şey, sakin ve rasyonel olarak, onlara sizi ve başkalarını nasıl etkilediğini açıklamaktır. Onları davranışlarının çevrelerindeki insanları nasıl etkilediğini düşünmeye teşvik edin.

Peter Pan sendromlu insanlar genellikle umursamaz değildirler, sadece kendi duyguları ve yaşadıkları zorluklarla boğulmuş durumdadır:

Eğer bazı şeylerin değişmesi gerektiğini görmeye ve kabul etmeye başlayabilirlerse, onları uzman bir danışmana yönlendirin.

Danışmanlığın amacı, kişinin kayıp çocukluk yıllarını kabul etmesine yardımcı olmak ve yetişkinliği reddederek geri kazanamayacaklarını kabul etmek olmalıdır. Ayrıca, hayatlarını değiştirmek için pratik adımlar atmalarına yardımcı olmak olmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın