Görüş Bildir
Haberler
Paşinyan 'Son Derece Acı Verici' Sözleriyle Duyurdu: Azerbaycan ve Ermenistan Savaşı Sonlandırdı

etiket Paşinyan 'Son Derece Acı Verici' Sözleriyle Duyurdu: Azerbaycan ve Ermenistan Savaşı Sonlandırdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ateşkes için ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurarak, bunun kendisi ve Ermenistan halkı için 'son derece acı verici' olduğunu ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ateşkes için ortak bir bildiri imzalandığını ifade etti.

'Savaşın sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım'

'Savaşın sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda 'Rusya ve Azerbaycan devlet başkanlarıyla Karabağ'daki savaşın 13.00 itibariyle sona ermesine ilişkin bir bildiri imzaladım. Yayınlanmış olan açıklama metni hem ben hem de Ermenistan halkı için inanılmaz derecede acı verici' ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın detayları ise şu şekilde:

Anlaşmanın detayları ise şu şekilde:

'Ermenistan Birleşmiş Milletler kararlarını yerine getirecek, sırasıyla 15 Kasım, 20 Kasım ve 1 Aralık'ta bazı bölgeleri Azerbaycan'a teslim edecek. Mevcut cephe hattı Moskova saatiyle gece yarısı itibarıyla durdurulacak. Rusya Federasyonu, beş yıl boyunca Laçin Koridoru'nun korunması için arabulucu olarak görev yapacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
545
230
70
12
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eski_id

Azerbaycan halkının bu mutlu gününü kutlarım.. böylesi acı yılların yaşanmasına sebep olan yavşak ermenilere ve tasmasını tutanlara lanet olsun

Onuncu Köy

Ne zaman yeneceklerini anladilar tekrar saldırıp işgal edeceklerdir. Ne Rusya'ya ne ermenistana güven duyulmaz, duyulmamali.

Melek Axmedova

Bir ananın iki oğlu Bir ulusun iki qolu O da Ulu, bu da Ulu Azərbaycan Türkiyə🇦🇿🇹🇷🙏