Görüş Bildir
Haberler
Oyunculuk Serüveninden Önce Modellik Yaparak Kariyerine Adım Atan 15 Ünlü Kadın

Oyunculuk Serüveninden Önce Modellik Yaparak Kariyerine Adım Atan 15 Ünlü Kadın

Ezgi
08.06.2017 - 14:05

Bizim dizi sektöründe modellikten oyunculuğa geçme modası yıllardır süregelen bir durum bildiğiniz gibi. Kıvanç Tatlıtuğ, Cansu Dere, Tuba Büyüküstün, Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve daha pek çok ünlü isim sektöre kazandırıldı bu yöntemle. Tabii sadece bize özgü bir durum değil bu, Hollywood'da da bu örneklerden görülebiliyor. Bazı isimlerin modellikten geldiğini öğrenmek bir hayli şaşırtıcı olabiliyor.

Kariyer bilgileri Vikipedi kaynaklıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Olga Kurylenko

Modelliğe küçük yaşlarda başlayan Olga Kurylenko, Vogue ve Elle gibi dergiler için modellik yaptıktan sonra 2005'te oyunculuk kariyerine başladı.

2. Marilyn Monroe

Monroe, çocukluğunun çoğunu koruyucu aile evlerinde ve yetimhanede geçirdi ve 16 yaşında evlendi. Savaşın bir parçası olarak 1944'te bir fabrikada çalışırken bir fotoğrafçıya tanıtıldı ve başarılı bir pin-up modellik kariyerine başladı. Ardından film yapımcıları tarafından keşfedildi.

3. Jennifer Connelly

Henüz 10 yaşındayken modellik yaparak kariyerine adım attı. Yine çocuk yaştayken 'Once Upon a Time in America' filminde önemli bir rolde yer alınca oyunculukla devam etti.

4. Kim Basinger

16'sına geldiğinde modellik yapmaya başladı ve kısa sürede ünlendi. Annesinin de eski bir model olmasının etkisi vardı. Oyunculuk dersleri aldıktan sonra sinemada önemli bir kariyer yaptı.

5. Rachel Weisz

14 yaşında modellik yapıyordu. Cambridge'de iken oyunculuğa adım attı. Tiyatroda ödül aldıktan sonra 1996'da ilk filminde oynadı ve bugün dünyaca ünlü bir isim haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Julia Roberts

Lise yıllarında oyunculuğa ilgisi yoktu, ablası ve abisinin etkisiyle New York'ta tiyatro okuluna katıldı. Oyunculuğa tam anlamıyla kapılmadan önce modellik yaptı ve ardından ilk filmiyle kendini beyaz perdede gösterme fırsatı buldu.

7. Monica Bellucci

16 yaşında modellikle tanıştı. Hukuk eğitimi gördüğü sırada okul masraflarını karşılamak amacıyla modellik yaptı. Fakat modelliğin cazibesi Monica'yı hukuk eğitiminden uzaklaştırdı. Ünlü bir model olduktan sonra ilk büyük sinema denemesi 'Bram Stoker’s Dracula'da vampir rolüyle oldu.

8. Cameron Diaz

16 yaşında Hollywood’da bir partide tanıştığı fotoğrafçı sayesinde Elite Model Ajansı ile bir anlaşma imzaladı. Modellikteki başarısıyla pek çok ülkede çalıştı ve büyük şirketlerin reklam kampanyalarında rol aldı. 1994’te Jim Carrey’in başrol oynadığı 'The Mask' filmiyle sinema kariyerine adımını attı.

9. Milla Jovovich

Dünyanın en çok kazanan top modeli unvanına sahipken modellikten sinemaya geçti ve böylece bu unvan Gisele Bündchen'e geçmiş oldu. 'The Fifth Element' ile sinemada ilerlemeye başlamıştı.

10. Ali Larter

13 yaşında model olarak başladığı kariyerine 17 yaşında bir süre Japonya'da kalarak ara verdi. Daha sonra taşındığı Los Angeles'ta oyunculuk eğitimine başladı. Profesyonel olarak kamera karşısına ilk kez 1997 yılında 'Chicago Sons' dizisinde çıktı. 'Heroes' dizisi, 'Son Durak' serisi ve 'Resident Evil' serisiyle adından söz ettirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sharon Stone

Genç yaşlarda kısa süreliğine modellik yaparak dikkat çekmeye başladı ve 1980'de ilk filminde rol aldı. 1990'da 'Total Recall'da, 1992'de 'Temel İçgüdü'de oynayarak dünyaca tanınan bir isim oldu.

12. Jessica Biel

12 yaşında modellik konferansına katıldı, orada keşfedildi. Ardından reklamlarda oynadı ve modellikte ilerledi. Televizyonda tanınmasını sağlayan rol '7th Heaven' dizisinde canlandırdığı Mary Camden karakteriyle oldu.

13. Katherine Heigl

Henüz küçük yaşlarda çocuk mankenlik yaptı ve Hollywood dünyasına erken yaşlarda girdi. Şu anda hâlâ Elite Model Ajansı'na bağlı çalışıyor.

14. Gal Gadot

2004 yılında Miss Israel seçildikten sonra yıldızı parladı ve oyuncu seçmelerine katıldı. Bond kızı olmayı Olga Kurylenko'ya kaptırdı, sonrasında Hızlı ve Öfkeli'yle sinemaya sağlam bir adım attı. Şimdilerde Wonder Woman olarak kariyerinin zirvesinde.

15. Charlize Theron

6 yaşında bale dersleri almaya, 16 yaşında modellik yapmaya başladı. Ancak bir süre sonra dizini incitti ve profesyonel olamadan balerinliğe noktayı koydu. Bir bankadaki görevliyle ateşli bir tartışma yaşarken oyuncu menajeri John Crosby tarafından keşfedildi. Theron kartvizitini aldığı Crosby'i arayarak oyunculuk için ilk adımını atmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Cara Delevingne de bu isimlerin izinden hızla ilerliyor.

'Anna Karenina', 'Paper Towns', 'Pan', 'Suicide Squad' gibi popüler filmlerde oynadı; bu yıl da 'Valerian and the City of a Thousand Planets' ve 'Tulip Fever' filmleriyle beyaz perdede olmaya devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
15
13
13
12
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Marilyn Monroe,Monica Bellucci,Sharon Stone,Charlize Theron