Görüş Bildir
Haberler
Okurken Sizi Hem Güldürüp Hem de Kafanızı Dağıtacak Aşırı Eğlenceli 12 Kitap

Okurken Sizi Hem Güldürüp Hem de Kafanızı Dağıtacak Aşırı Eğlenceli 12 Kitap

Begüm
06.09.2020 - 22:03

Hepsi birbirinden güzel ve eğlenceli 💛

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu, Romain Puertolas

1. Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu, Romain Puertolas

Kitabın isminden bile ne kadar eğlenceli olduğu anlaşılıyor ama biz yine de konuya bir değinelim! Ta Hindistan'dan çivili bir yatak almak için Paris'teki IKEA'ya gelen bir Hint fakirinin öyküsü bu. Kendisi sahte bir 100 euro ile çivili dolabını alıp gidecek, tek hayali ve amacı bu fakat işler beklediği gibi gitmeyince kendini bir IKEA dolabında bulur ve Avrupa'dan Libya'ya kadar çılgın bir yolculuğa başlar. 

Kitabın nasıl bittiğini bile anlamayacaksınız, o kadar keyifli!

2. Dublörün Dilemması, Murat Menteş

2. Dublörün Dilemması, Murat Menteş

''Nuh Tufan kendinden kaçarken aşkı nasıl yakalasın?

Ferruh Ferman ölme sırasını Nuh’a devredebilir mi?

İbrahim Kurban biricik dostunu korkunç belalardan ya koruyamazsa?..

Habip Hobo bir cinayeti araştırırken ne tür çılgınlıklara şahit olacak?

Bir görünüp bir kaybolan ‘metropol serabı’ Dilara Dilemma hangi felaketlere yol açacak?

Parmağı tetikte Rıza Silahlıpoda, doğru hedefi kaosa rağmen vurabilecek mi?..

Taliha Teyze, Baretta, Profesör Umur Samaz, Hacer Ceren, Pembe Pepe ve Afili Filintalar çetesi… hepsi bu matrak macerada!''

İşte bir solukta heyecanla okuyacağınız, okurken de eğleneceğiniz güzel mi güzel bir Murat Menteş romanı!

3. Aslan Asker Şvayk, Jaroslav Hasek

3. Aslan Asker Şvayk, Jaroslav Hasek

İkinci Dünya Savaşı'ndaki bir askerin iğneleyici, komik ve çarpıcı anılarına ev sahipliği yapan Aslan Asker Şvayk okurken sizi gülümsetecek. Savaşın anlamsızlıklarını ve gülünçlüklerini gözler önüne seren kitap çok iyi bir eleştirel mizah klasiği!

4. Tatlı Rüyalar, Alper Canıgüz

4. Tatlı Rüyalar, Alper Canıgüz

Türk bir anne ile Fransız bir babadan olma Hector Berlioz -kendisi Türkiye'de yaşayan bir Fransız Türk'üdür- sıradan bir pazar sabahı kahvaltı ederken bir ilan okur ve 'hayatı değişir'... 'Hayatımı satıyorum! 25 yaşında, iyi eğitimli, iki yabancı dil bilen sağlıklı genç, geri kalanını temin edebilmek amacıyla hayatının bir bölümünü satıyor. İlgilenenler aşağıdaki telefon numarasına başvurarak randevu alabilirler.' 

Okurken her satırında keyif alacağınız bu akıcı kitap tam bir absürt komedi ile romantik komedi arasında gidip geliyor. Bu kitabı okuduktan sonra Canıgüz'ün diğer kitaplarını da hemen satın almak isteyeceğinden eminiz!

5. Don Kişot, Miguel de Cervantes Saavedra

5. Don Kişot, Miguel de Cervantes Saavedra

Don Kişot gibi eğlenceli ve güzel bir klasiği bu listeye koymasaydık ayıp olurdu! İnce ve uzun, sakallı karakterimiz Don Kişot o kadar çok şövalye romanı okumuştur ki kendisinin de gerçek bir şövalye olmaması için hiçbir sebep kalmamıştır. Aşık şövalyemiz kendisine düşman olarak yel değirmenlerini seçer ve çok da akla mantığa sığmayan bu düşmanları ile savaşmaya başlar. 

Pek keyifli ve güzel bir kitaptır Don Kişot, okuyunuz ve okutturunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam, Joshua Ferris

6. Makul Bir Saatte Yeniden Uyansam, Joshua Ferris

Kahramanımız Tanrı ile ölüm gölgesinin çarpıştığı bir ringdeki kum torbası! Evet evet yanlış okumadınız, kahramanımız bir kum torbasına dönüşmüş ve hiç olmaması gereken bir yerde öylece duruyor. Ateist bir adamın mail adresine gelen iletiler sonucunda Tanrıyı aramaya başlaması ile şekillenen hikaye hem ilgi çekici hem de zevkli!

7. Kış Patatesi Köftesi - Hamur Tatlısı Cinayeti - Az Pişmiş Kelle, Rita Falk

7. Kış Patatesi Köftesi - Hamur Tatlısı Cinayeti - Az Pişmiş Kelle, Rita Falk

Almanya'nın en başarılı kara mizah yazarlarından biri olan Rita Falk'ın tatlı, komik ve başarılı polisiye serisi gerçekten polisiyeyi yeniden sevmenize sebep olabilir. Çok iyi kurgulanmış bir hikaye ve müthiş bir içtenlik!

''Disiplinsiz ve miskin bir polis, Ferrari gibi güzel bir kadın. Kış patatesi kadar soluk tenli bir ceset.__Taşrada absürtlüklerle dolu bir cinayet vakası...'' 

''Disiplinsizlikte ısrarcı Franz, __Bir okul müdürünün cesedi, 

Romantik hesaplaşmalar, 

Hüzünlü blues ve hamur tatlısı. ''

''Taşrada firari bir psikopat katil, Hâkim'in yatağında kanlı bir kelle, Bavyera'dan İtalya'ya Franz'ın peşini bırakmayan gizemler… ''

8. Bay Tanrı, Alan Lightman

8. Bay Tanrı, Alan Lightman

'Hatırladığım kadarıyla evreni yaratmaya karar verdiğimde şekerlememden yeni uyanmıştım.'

Evrenin nasıl yaratıldığına dair felsefi, teolojik ve düşünsel ama bir o kadar da eğlenceli bir yolculuğa çıkmak isterseniz Bay Tanrı tamamen sizin için yazılmış bir kitap! Büyük Patlama'dan başlayan ve güldürürken düşündürerek bizi dünyada bir yolculuğa davet ediyor Alan Lightman, eh biz de kabul edelim bu daveti!

9. Sisters Kardeşler, Patrick DeWitt

9. Sisters Kardeşler, Patrick DeWitt

6 farklı ödül alan Sisters Kardeşler şöyle güzel bir kafa dağıtayım ama çok da eğleneyim, mutlu olayım eh biraz da efkarlanayım dediğiniz an okumanız gereken bir kitap. Olabildiğince absürt bir roman olmasının yanı sıra karakterleri ile de gönlünüzü hemen fethediyor. 

Sevdiği bir işle yani katil olmakla mutlu olan Charlie ve onun hayatı, düşünceleri ve sorgulamaları... Hepsi bu kitapta!

10. Burada Ayrılıyoruz, Patrick DeWitt

10. Burada Ayrılıyoruz, Patrick DeWitt

''Ben Judd Foxman.

Elinde otuz dört mumlu pasta, yatak odasının kapısında dikilmiş şu adam, benim.

Yatağımızda bir başkasıyla sevişen kadın, eşim Jen. Anlaşılan o ki, sürpriz yapmak için kötü bir zamanlama.

İnsana böyle anlarda ne yapması gerektiği öğretilmiyor.

Bu arada söyledim mi bilmiyorum; bugün babam öldü.''

Bir o kadar gerçek, içten ve komik ki nerede üzüleceğimizi şaşırıyoruz okurken. Bizi biz yapan ve birbirimizle tutan bağlara yazılmış ve kesinlikle listeye eklenmesi gereken bir roman Burada Ayrılıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Onbir, Mark Watson

11. Onbir, Mark Watson

Tutku, eğlence ve biraz da dram işte karşınızda Onbir! 

''Gece geç saatlerde sunduğu radyo programını arayıp umutlarını, korkularını ve pişmanlıklarını paylaşan uykusuz Londralılar onu Xavier Ireland olarak tanıyor. Hiçbiri onun sevdiği her şeyi terk edip -gerçi önce sevdiği her şey onu terk etti- yeniden başlamak için Londra'ya geldiğini bilmiyor. Bir daha kaybetmemek için başkalarını kendi hayatının parçası yapacak her türlü yakınlaşmadan uzak bir hayat yaşıyor artık. Ta ki o hayatın tam ortasına Pippa düşene dek. Tuhaf bir şekilde hayatına sızan bu temizlikçi kız onun silmeye çalıştığı geçmişiyle yüzleşmesine, hiç ummadığı yerlerde teselli ve huzur bulmasına yardımcı oluyor. Keşke biraz daha erken karşılaşsalardı... Xavier'nin o karlı günde yaptığı ve yapar yapmaz içini kemirmeye başlayan bir seçim, hiç tanımadığı on bir hayatı çoktan bambaşka yollara saptırmıştı.''

12. Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız, Romain Puertolas

12. Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız, Romain Puertolas

İşte karşınızda yine keyifli mi keyifli ama bir o kadar da absürt bir Poertolas romanı ve romanın baş karakteri 6 parmaklı Tebligat Noktagil. Parisli genç bir postacı olan bu kadın Fas'ta tanıştığı ve kalbini bıraktığı o küçük kız Zehra'yı evlat edinmek ister fakat işler pek de tahmin edildiği gibi gitmez. İzlanda'nın bir yerlerinde bir yanardağ patlar ve uçuşlar iptal olur, dünya sarsılır. Genç postacı kızımız ise bir şekilde Fas'a ulaşmaya çalışır ve macera başlar!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
12
6
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayra

Selçuk Aydemir - Mahalleden Arkadaşlar

numune

Listede bir tane bile Douglas Adams yok!!!

Gizem Yenikler

Okuyacağım teşekkürler.