Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilere Hakaret İçerikli Soru Hazırlayan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatıldı

etiket Öğrencilere Hakaret İçerikli Soru Hazırlayan Öğretmen Hakkında İnceleme Başlatıldı

Adana Çukorova'daki bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni öğrencilere hakaret içerikli soru hazırladı. Büyük tepki çeken sorunun ardından Bakanlık inceleme başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin ortak sınav için hazırladığı soruda hakaret içerikli ifadeler yer aldı. Tepki çeken soruda şu ifadeler yer aldı: 

“Okullarda öğretilen her şey hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar, okul eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır” Kendini, ailesini, toplumu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12. sınıf eşit ağırlıkta okuyan “Melahat kızımız” hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım” diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır?”

İşte o soru:

İşte o soru:

MEB müfettiş görevlendirdi

MEB müfettiş görevlendirdi

Sorunun sosyal medyada paylaşılması ve tepki çekmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve inceleme başlattı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 'Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine kamuoyu gündemine yansıyan, Adana Çukurova ÇEAŞ Anadolu Lisesi’ndeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ortak sınav sorusunu hazırlayan Öğretmen hakkında, Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme/soruşturma başlatılmıştır' denildi.

 Valilik de duyurdu

Adana Valiliği de ortak sınavda müfredat dışında hakaret içeren soru hazırladığı iddia edilen öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1200
447
294
187
94
63
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Güler

Öncelikle edebiyatçı gibi cümle kurmuş. Bu kadar uzun, derinlikli ve konunun özünden uzaklaşmadan cümle kurmak her eğitimli öğretmenin yapabileceği bir şey d... Devamını Gör

kdr_zkn

Yorumları okudum da ne ara siyasete geçtiniz. Ulan millete karşı bir kerede provokatörlük yapmayin. Konu neyse onu konuşun. Kaldı ki hoca edepsizin birine ha... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Keşke zamanında da sana biri haddini bildirseydi de böyle oksijen israfı olmasaydın

earwen faewlerin

Bu dersin adı "DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ" değil mi? Kendi ahlakı olmayan bir şahıs nasıl öğretmenlik yapabiliyor. Bir de utanmadan Melahat isimli temsili... Devamını Gör