Görüş Bildir
Haberler
O Eski Ayna Belki de Değerli Bir Antika: Evinizdeki Antikaları Nasıl Fiyatlandırabileceğinizi Açıklıyoruz!

O Eski Ayna Belki de Değerli Bir Antika: Evinizdeki Antikaları Nasıl Fiyatlandırabileceğinizi Açıklıyoruz!

24.03.2022 - 08:15

Evlerinizde ilginç antika görünümlü veya eski görünen nesneler bulunabilir. Bir eşyaya antika denilebilmesi için o nesnenin en az 100 yaşında olması gerekiyor. Bir de koleksiyon ürünleri var. Bunlar da yine 100 yaşından eski ama aynı zamanda ilginç olarak nitelendirilmesi gereken nesneler. Dedenizin veya nenenizin yemek yediği eski bir masanın, kullandıkları koltuğun ya da çatal ve kaşık takımı gibi nesnelerin kaç yıllık olduğunu, ne kadar bir değere sahip olduğunu merak edebilirsiniz. Kiminizin ise çocukluktan kalma çok özel oyuncakları olabilir. Bu oyuncakların değerinin ne kadar olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Bunların değerini anlamak için bir uzman görüşüne ihtiyacınız olduğunu veya bunun çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Bir antikanın değerini genellikle o antikaya sahip olan kişinin o gün için vermeye gönüllü olduğu fiyat miktarı belirliyor ve bunu öğrenmek için eğlenceli, hızlı ve kolay yollar da var. Haydi, gelin bu yöntemlere bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle nesne hakkında bilgi toplayın.

1. Öncelikle nesne hakkında bilgi toplayın.

Satmayı veya değerini öğrenmeyi düşündüğünüz nesne hakkında öncelikle temel bilgileri edinmeniz önemli. Ne tür bir eşya, malzemesi nedir, stili veya tasarımının bir özelliği var mı, kim tarafından yapılmış gibi bilgileri mümkünse elde etmek faydalı olur. Bu tür bilgiler için kütüphanelerde yer alan antika ve koleksiyon ürünleri bölümlerinden faydalanabilirsiniz. Antika referans kitaplarında bu tarz bilgiler bulunur. Nesneyi tanımladıktan sonra yaklaşık değeri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgi ürünün fiyatını anlamak için fayda sağlar.

2. Bölgedeki antika mağazalarını gezin.

2. Bölgedeki antika mağazalarını gezin.

Bölgede bulunan antika mağazalarını gezebilirsiniz. Bu tarz mağazaları gezerek sizin elinizde bulunan nesneye benzer ürünler arayabilirsiniz. Bulduğunuz ürünleri inceleyebilir, ürünlerin malzemesini, tarzını veya üreticisini kendi eşyanız ile karşılaştırabilirsiniz. Satıcılarla konuşarak neden bu fiyatı tercih ettiğini sormak da fayda sağlayabilir.

3. Online açık artırma sitelerine bakabilirsin.

3. Online açık artırma sitelerine bakabilirsin.

Ebay veya Amazon gibi açık artırma sitelerine bakabilir, bu sitelerden elindeki eşya için ne kadar para alabileceğini aşağı yukarı tahmin edebilirsin. Tabii ki online sitelerde rekabet olduğu için satıcılar fiyat kırma eğiliminde olabilir. Bu da en yüksek fiyatı almak isteyen birisi için çevrim içi sitelerin doğru bir ölçü olmadığını gösterir. Yine de hızlı ve kolay bir şekilde fikir edinmek için bu siteleri kullanabilirsin. Hatta bu sitelerde benzerleri için yapılmış son aramalara göz atmak da fiyat bilgisi almak için faydalı olur.

4. Online fiyat listelerine bakmak da iyi bir fikir olabilir.

4. Online fiyat listelerine bakmak da iyi bir fikir olabilir.

Fiyat listeleri farklı türde antika ve koleksiyon ürünleri için belirlenmiş ve ürünlerin yaklaşık eder fiyatları hakkında bilgi veren listeler. Kovel's antika ve koleksiyon ürünleri için en iyi çevrim içi rehberlerden biri. Ücretsiz abonelik alabilir veya premium imkânlarından faydalanabilirsiniz.

5. Profesyonel bir değerlendirme uzmanı ile çalışabilirsin.

5. Profesyonel bir değerlendirme uzmanı ile çalışabilirsin.

Her işte olduğu gibi antika değerlendirme konusunda da uzman kişiler bulunuyor. Bu kişilerin profesyonel olması önemli çünkü bu zor ve önemli bir iş. Aynı zamanda satıcı olmayan profesyonel bir kişi olmalı yoksa çıkar çatışması oluşabilir. Güvenilir bir değerlendirme uzmanı nasıl belirlenir:

● Güvenilir bir değerlendirme uzmanı sizden ürününüzü satın almak istemez. 

● Hizmetleri için saatlik ücret talep eder.

● Referansları bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir müzayedede açık artırma için fiyat sorun.

6. Bir müzayedede açık artırma için fiyat sorun.

Antika bir nesnenin açık artırma, perakende ve sigorta bedeli birbirinden farklı oluyor. Eğer eşya gerçekten değerli ve zor bulunan bir şey ise açık artırmada insanlar daha fazla ödemek için gönüllü olabilir. Bu durumda müzayedelere uğramak ve ücretsiz bir değerleme veya değerlendirme günü olup olmadığını öğrenmek faydalı olabilir.

7. Eşya üzerinde değişiklik yapmayın.

7. Eşya üzerinde değişiklik yapmayın.

Bazı insanlar antika eşyaları temizlemek, parlatmak, kusurlarını onarmak gibi eylemlerle eşyaların daha değerli olabileceğini düşünür. Fakat bu yanlış bir düşünce tarzı, mutlaka önce eşyanın değerini öğrenmeniz gerekiyor. Ayrıca bu tarz ayarlamalar genellikle antika eşyaların değerini düşürüyor.

8. Eşyanın iyi fotoğraflarını çekin.

8. Eşyanın iyi fotoğraflarını çekin.

Özellikle online platformlar üzerinden değerleme yapmak ve yine buradan satmak istiyorsanız eşyanın iyi birer fotoğrafını çekmelisiniz. Fotoğraf kalitesi ne kadar iyi olursa karşıdaki alıcıların ürünü değerlendirmesi de o kadar kolay olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın