Görüş Bildir
Haberler
Numan Kurtulmuş Kimdir, Kaç Yaşında? Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Numan Kurtulmuş Kimdir, Kaç Yaşında? Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Elif
07.06.2023 - 19:45

Siyasetin dikkat çeken isimlerinden biri olan Numan Kurtulmuş, son günlerde gündemden düşmüyor. Başbakan Yardımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi pek çok görevde bulunan Numan Kurtulmuş, 3.turda 321 oy alarak meclis başkanı seçildi. Pek çok kişi ise yeni TBMM başkanı Numan Kurtulmuş'un hayatını ve siyasi kariyerini araştırmaya başladı. Peki Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında? İşte yeni meclis başkanı Numan Kurtulmuş'un hayatı ve siyasi kariyeriyle ilgili merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Numan Kurtulmuş Kimdir?

numan kurtulmuş akp

Numan Kurtulmuş, 23 Mart 1959 tarihinde Ordu'da doğmuş Türk siyasetçi ve akademisyendir. Baba tarafından Gürcü asıllı olan Numan Kurtulmuş'un dedesi Kurtuluş Savaşı'nda pek çok cephede binbaşı olarak görev almıştır.

Numan Kurtulmuş, 1988'de Sevgi Kurtulmuş ile evlenmiştir. Ayşe, İsmail ve Emir adlarında 3 çocuğu vardır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Numan Kurtulmuş'un Eğitim Hayatı

numan kurtulmuş eğitim

Liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğimi aldı. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde giderek Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalar yaptı. Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyeliği yaptı.

İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı ve doçent ve profesör unvanı elde etti. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal iletişim derslerini yürüttü. Birçok sempozyum ve seminerde konuşmacı oldu.

Numan Kurtulmuş'un Siyasi Kariyeri

numan kurtulmuş halkın sesi

Numan Kurtulmuş, Fazilet Partisi ile siyasete başladı. Bu parti kapatılınca Saadet Partisine geçti. Bir dönem Saadet Partisi'nde genel başkan olarak görev aldı. 2010 yılında partiden ayrıldı ve Halkın Sesi Partisini kurdu. Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi ile AK Parti ve HAS Parti bütünleşti.

2012 yılında yapılan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongre'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'na üyeliğine seçildi. Daha sonra Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönem başbakan yardımcılığı yaptı. 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde Ordu milletvekili seçildi. Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu 63. ve 64.hükümette başbakan yardımcılığı ile hükümet sözcülüğü yaptı. 65.hükümette tekrardan başbakan yardımcısı olan Kurtulmuş, 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

2018 yılında yapılan seçimlerle AK Parti İstanbul milletvekili seçildi. Bu seçimlerden kısa bir süre sonra yapılan AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti Genel Başkanvekili oldu.  Yaşamı boyunca çeşitli görevlerde bulunan Numan Kurtulmuş AK Parti İstanbul Milletvekili görevindeyken TBMM başkanlığına aday gösterildi. Numan Kurtulmuş 7 Haziran 2023 tarihinde yapılan 3. turda 321 oy alarak yeni meclis bakanı oldu.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?