Görüş Bildir
Haberler
Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır? e-Devlet'ten Nüfus Kayıt Örneği Alma İşlemleri...

Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır? e-Devlet'ten Nüfus Kayıt Örneği Alma İşlemleri...

Müge Kakşi
27.10.2021 - 10:48

Kişinin kimlik bilgilerini ve aile bilgilerini içeren belgeye nüfus kayıt örneği denilmektedir. Birçok vatandaştan çeşitli yerlere başvuruda (İş başvurusu, burs başvurusu, eğitim ile ilgili başvuru ve kayıtlar, çeşitli resmi kurumlara kayıt ve başvurular) bulunduklarında nüfus kayıt örneği istenmektedir. Kamu, özel kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli işlemlerin yapılabilmesi için istenen nüfus kayıt örneğinin nereden temin edileceği ise merak ediliyor. Eskiden birçok resmi belgeyi ilgili kurumlardan alırken teknolojinin ilerlemesiyle internet üzerinden de alınabiliyor. Nüfus kayıt örneği internet üzerinden ulaşılabilen belgeler arasında yer alıyor. Peki, nüfus kayıt örneği nasıl alınır? e-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alma işlemleri nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çeşitli kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunurken veya resmi işlemler yapılırken vatandaşlardan bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelerden adını en çok duyduğumuz da nüfus kayıt örneği oluyor. Nüfus kayıt örneği kişinin bilgilerini ve ailesine ait bilgileri ayrıntılı bir şekilde gösteren resmi bir belge olarak biliniyor. Eskiden nüfus kayıt örneği belgesi almak için nüfus müdürlüklerine giderek bizzat başvuruda bulunmak gerekiyordu. Fakat şimdi e-Devlet aracılığıyla herhangi bir kuruma gitmeden nüfus kayıt örneği belgesini görüntüleyebilir ve çıktısını alabilirsiniz. Birçok vatandaş e-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneğini nasıl sorgulayacağını internet üzerinden araştırıyor. e-Devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alma işlemlerine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet Üzerinden Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

e-Devlet Üzerinden Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

Çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarda bazı işlemler yapabilmek için vatandaşlardan nüfus kayıt örneği belgesi istemektedirler. Vatandaşlar nüfus kayıt örneği belgesini nereden alacaklarını merak ediyor. Nüfus kayıt örneğini e-Devlet üzerinden birkaç adımda sorgulamanız ve çıktısını almanız mümkün oluyor. Nüfus kayıt örneği almak için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak 'Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)' yazıp arama butonuna basın.

  • Açılan sayfada bilgilendirme metnini okuyarak altında bulunan ‘Yukarıda bilgilendirme yazısını okudum’ kutucuğunu işaretleyip 'Devam' butonuna basın.

  • Arından açılan sayfada nüfus kayıt örneği tipini (Kişi, Aile, Nüfus Aile) ve eski eş listele, vukuatlı belge göster seçeneklerinden de kendinize uygun olanı seçip belgenin neden verileceğini de seçtikten sonra altta bulunan 'Sorgula' butonuna tıklayın.

  • Açılan sayfada filtrelerinize göre nüfus kayıt örneği belgeniz görüntülenir. Dilerseniz bu belgeyi barkodlu belge olarak çıkarabilir ve resmi işlemlerinizde de kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın