Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Yazio: Yeni Çağ’ın Tanrıçaları 7 Erdemiyle Geliyor!

etiket Nil Keskin Yazio: Yeni Çağ’ın Tanrıçaları 7 Erdemiyle Geliyor!

Dr. Nil Keskin
23.03.2021 - 20:43 Son Güncelleme: 24.03.2021 - 13:54

Yeni Çağ’ın Tanrıçaları 7 erdemiyle zafere koşacak...

Tüm zaferler, tüm güçlenmeler zorlukların, acıların içinde büyür.. Tarihin sayfalarında her çağda bu böyle olmuştur. İşte bu yüzden yeni tarihte tekerrür ediyor olacak. İstanbul Sözleşmesi'nin bu bilinç seviyesinde bir ülkede kabulü beklenirken yaşanan hisler, birlik gücünü harekete geçirecek kadınların bu özel Anadolu Topraklarından miras aldığı erdemlerle güçlenmesi tarihin sayfalarında yine yer alacak...Sonunda insanlık kazanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Ebedi Dişidir. Bizi yukarı taşıyan” der Faust eserinde Goethe.

“Ebedi Dişidir. Bizi yukarı taşıyan” der Faust eserinde Goethe.

Toplumları dirliğe düzene sokan dişidir. Manevi değerlerle, duruşuyla yapar bunu. Yeter ki o hak ona verilsin, o cesaret onun içinde büyüsün, o erdemler karanlıklardan aydınlıklara çıksın.

Tarihi Senkretizm kavramı ile yorumlamayı severim. Çağları, dönemleri, kültürleri günümüze kadar bağdaştırarak. Bugünün davranışlarını da kolektif bilinçdışının yine geçmişten bugüne taşınan arketipsel tekrar eden davranışları olarak saatlerce size anlatabilirim.

Paleolitik Çağda sahip olduğu saygıyı, hürmeti Neolitik Çağa taşıyabilmiş kadınlar toplumsal dişil güçlerini  M.Ö 4000'lerde dünyada yaşanan Hint Avrupalıların göçlerinin etkisiyle savaş ve ordu bilinciyle yitirmiş ama varlıklarını her fırsatta ,her çağda bazen sembollerle, bazen kalemleriyle, bazen şifalarıyla ama en çok erdemleriyle ortaya koymuşlardır. O erdemlerdir ki bedensel gücün yani erilin adlarına tapınaklar yapıp, tarihte ilk tapınılan varlık olarak yorumlanmasına kadar taşımıştır kadını.

O erdemler her zaman yapıcı değildir de. Bazen yıkıcıdır. Yıkıcıdır çünkü yeniden yapılanmak için yıkması gerekebilir. Tanrıçanın sesi podcastlerimde de anlattığım evrimleşmesinde kadın şifayı temsil eden yılanı taşırken, hem ölümü hem de yeniden doğumu ifade eder. Tıpkı yılanın derisini atıp kendini yenileyebilmesi gibi.

Girit adasında göçlerden en son etkilenen Minos medeniyetine ait kadın tanrıça bulguları bunu çok net ortaya koyar.

Girit adasında göçlerden en son etkilenen Minos medeniyetine ait kadın tanrıça bulguları bunu çok net ortaya koyar.

Tanrıça elinde iki yılanla heykelleştirilirken, yine iki ucu keskin balta ile de resmedilmiştir. Ve çevresinde onun duruşundan çekinen eril askerler durur. Tıpkı Olympos da Tanrıça Themis’in bir elinde adaleti simgeleyen denge terazisi taşırken diğer elinde caydırıcı kılıç taşıması gibi... 

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de bir kadına sadece laf attığı için yargının önüne çıkartılan bir adamın, daha sonra o ve benzerlerinin yapabileceklerinin engellemesi için aldığı ağır ceza gibi...

Biz Anayanlı toplumdaki kadına dönecek olursak, kadın, hem değerli, hem saygı duyulan hem de etkileyicidir. Peki bu yaşadığımız modern çağda ve içinde yaşadığımız şu zorlu koşullarda, her gün, her ay kadın şiddetinin, sapkınlığın arasında kadın bu değere tekrar sahip olmak için ne yapmalıdır? Tek cevap var. Güçlenmelidir. Erdemleriyle güçlenmelidir.

Peki bizleri aterkil yanılgılardan arındıracak ve toplumun her yerinde var olmamızı sağlayacak aslında kolektif bilinçdışından miras aldığımız 7 ERDEM nedir?

Peki bizleri aterkil yanılgılardan arındıracak ve toplumun her yerinde var olmamızı sağlayacak aslında kolektif bilinçdışından miras aldığımız  7 ERDEM nedir?
  • Dinginlik

  • Yaratıcılık & Dönüştürme Gücü

  • Dayanışma & İşbirliği

  • Süreç Odaklılık

  • Besleyicilik ( Şefkat )

  • İletişim & İfade Gücü

  • Bütünsellik & Birlik Bilinci

Ben bir hukukçu değilim. Eminim kadının görev aldığı tüm kurumlar ve yapılar bu erdemleri ortaya koyarak en adil, en caydırıcı, en düzenleyici çözümleri bu topluma kazandıracaklar. Buna inanmak istiyorum. Çünkü yaratan, dönüştüren kadının gelecek nesillerin de dengeli, sağlıklı olabilmesi için özgürce varlık göstereceği ortamlara ihtiyacı var. Sağlıklı anneler babalar ve toplum olabilmemiz için bunlara ihtiyacımız var.

Özetle ; Kadın bedeninin ve ruhsal gücünün önüne hiç kimse geçemez. Bedeninde eril güçten aldığı enerjiyle bir cana yuva ve hayat verebilen kadın her şeyi yaratabilir ve işin en önemli püf noktası ve tekrar altını çizerek ifade ediyorum ki istediği her şeyi dönüştürebilir.

Yani kadınlar kazanacak... Eğer bu bir savaşsa  Efes'teki Nike, Antik Yunan’daki Athena Tanrıçanın temsil ettiği ZAFER kadınlara ait olacak. Ortak akıl için, birlik için, insanlık için.

Yeter ki içten dışa güçlensin, en iyi halini bulsun. Bir sonraki yazılarımda EN İYİ HALMİZ için bu erdemlerin detaylarını ve nasıl ulaşılabileceğini sizlere anlatmaya devam edeceğim...

Şefkatle kucaklıyorum.

Dr. Nil Keskin

Davranış Bilimci & Tarihçi, Yazar, Türkiye’nin ve Dünyanın ilk Kadın Wellbeing & Dönüşüm Dijital uygulaması GODDESS App Kurucu Ortağı, PositiVorld Danışmanlık Kurucusu ; Kurumsal İyi Yaşam, Kadın Güçlendirme Programları tasarımcısı ve eğitmeni. Anne, sevgili, sonsuz iyi yaşam öğrencisi..

Web

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın