Görüş Bildir
Haberler
Nike Bağcık Sorununu Çözerek Engelleri Kaldırıyor

Nike Bağcık Sorununu Çözerek Engelleri Kaldırıyor

ATKN
17.07.2015 - 15:37

Ayakkabı bağlama eylemi her ne kadar kulağa oldukça basit gelse de çeşitli engelleri bulunan kişiler için çok zorlayıcı ve yapımı imkansız bir eyleme dönüşebiliyor. Yeni nesil Nike ayakkabı serisi Flyeaseise bu engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni şeyler denemekten kaçınmayan Nike, yeni nesil ayakkabı modelinde fermuar sistemini de tamamen değiştiriyor. Yedi yıldır üzerinde çalışıldığı belirtilen Flyease’in son kullanıcıya ulaşmasında ise 2012 yılında gelen bir kullanıcı mektubunun yeri büyük. Matthew Walzer isimli bir genç Nike’ın CEO’su Mark Parker‘a yazdığı mektupta fiziksel zorluk sebebiyle ayakkabısını kendi başına bağlayamadığı için yaşadığı özgüven zedelenmesinden bahsediyor ve herkesin rahatlıkla giyebileceği bir basketbol ya da koşu ayakkabısı talep ediyor.

Nike Flyease de tam bu noktada devreye giriyor. Walzer prototipi denediğinde bile kendini tamamen bağımsız ve çok iyi hissettiğini söylüyor. Yeni fermuar sistemi sayesinde ayakkabı arka tarafı da açılacak şekilde terlikvari bir gövdeye bürünüyor. Bu noktada kullanıcılar terlik giyer gibi ayakkabıyı giyiyor ve basit bir şekilde fermuarı kapatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağcık sorununu tamamen çözen Flyease’in fiyatı şimdilik belli değil ancak bugün içinde çevrim içi mağazada sınırlı sayıda satışa sunulması bekleniyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0