Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Chocolat'tan The Prestige'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Chocolat'tan The Prestige'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Eda Özkan
30.07.2022 - 12:24

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Chocolat'tan The Prestige'e kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Notebook-Not Defteri (2004)

The Notebook-Not Defteri (2004)

IMDb: 7.8

Özet: Duke adında çağırılan bir ihtiyar, yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde kalmaktadır. Bir gün, sararmış defterine not aldığı bir aşk hikayesini okumaya başlar. Bu hikaye, 1940 yıllarında Güney California'da yer alan bir adada geçmektedir. Allie isimli on yedi yaşındaki genç bir kadın, ailesiyle tatile gelir ve Noah adındaki bir gençle tanışır. Aralarında ekonomik ve sınıfsal olmak üzere birçok fark olsa da gençler, kendilerini birbirlerine aşık olmaktan alıkoyamaz. Ancak 2.Dünya Savaşı'nın çıkması, ayrılmalarına neden olacaktır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

Chocolat-Çikolata (2000)

Chocolat-Çikolata (2000)

IMDb: 7.3

Özet: Yeni taşındıkları Fransız kasabasında bir çikolata dükkanı açan genç kadın ve kızı, kasaba halkının hayata olan bakışını değiştirecektir. Pek bir şey bilmeyen kasaba halkının sıradanlığına neşe olan bu çikolata dükkanı, insanların hiç bilmediği bir hazlar dünyasına kapılarını aralamıştır. Ancak bir yandan bazı kasaba sakinleri duyulan bu hazdan hoşnutsuzdur. İki taraf arasında soğuk bir savaş başlayacaktır.

Oyuncular: Juliette Binoche, Johnny Depp, Alfred Molina

Yönetmen: Lasse Hallström

When Harry Met Sally-Harry ile Sally Tanışınca (1989)

When Harry Met Sally-Harry ile Sally Tanışınca (1989)

IMDb: 7.7

Özet: Seyahat ettikleri bir yolculuk sırasında karşılaşan Harry ve Sally isimli iki genç, konuştukları sırada aynı üniversiteden mezun olmalarına rağmen daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Sohbet sırasında konu ilişkilere gelir ve bir kadın ve erkeğin arkadaş olup olamayacağı tartışılır, sonuçta ise arkadaş olamadıkları yönünde bir karar alınır. New York’a vardıktan sonra ayrılan ikilinin hayatları, birbirlerinden uzak bir yaşama evrilir. Ta ki kader onları tekrar karşılaştırana dek!

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

Yönetmen: Rob Reiner

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Prestige-Prestij (2006)

The Prestige-Prestij (2006)

IMDb: 8.5

Özet: Robert Angier adında bir sihirbaz, eşi Julia ve arkadaşı Alfred Borden ile bir sihirbazın yanında asistanlık yapmaktadır. Günün birinde bir gösteri sırasında Julia'nın ölmesi ile birlikte, tüm hayatları alt üst olur. Robert, Jualia'nın ölümünden Alfred'i sorumlu tutar ve ikili, birbirlerinin baş düşmanı olur. Sihirbazlık konusunda gösterdikleri yetenekleri ile zaman içerisinde ünlenen bu iki adamın rekabeti hiç bitmez. Birbirlerinin sahne performanslarını sabote etmeye çalışırlar. Bir gün Alfred'in bulduğu bir numara, onu çok ilerilere taşır. Bunu hazmedemeyen Robert ise rakibinin sırrını çözmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

7.Koğuştaki Mucize (2019)

7.Koğuştaki Mucize (2019)

IMDb: 8.2

Özet: 7 yaşında küçük bir kız çocuğuna sahip olan bir babanın kızı ile aynı yaş zekasına sahip olması ve adalet arayışı gözler önüne seriliyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Babam ve Oğlum (2005)

Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8.2

Özet: Deniz, annesini daha doğmadan önce kaybetmiş ve gazetede yazar olarak çalışan babasıyla birlikte yaşayan küçük bir çocuktur. Babası dışındaki hiçbir akrabasını tanımadan büyüyen Deniz'in hayatı, Sadık'ın şaşırtıcı bir haber vermesi ile ansızın değişiverir. Deniz ve babası artık hiç görmediği dedesinin yaşadığı küçük bir kasabaya yerleşecektir. Ancak bir sorun vardır: Sadık ve babası küstür ve yıllardır birbirlerini görmediklerinden, bu küslük kolay aşılabilecek gibi değildir. Sadık'ın dönüşünü, ailesine mutluluk verse de herkes tedirgindir. Deniz ise bu süreçte herkese alışmış ve düzenini oturtmuştur ancak yaşanacak bir dram, tüm aileyi derinden etkileyecektir. 

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Hümeyra, Özge Özberk

Yönetmen: Çağan Irmak

Spirited Away-Ruhların Kaçışı (2001)

Spirited Away-Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8.6

Özet: Chihiro ve ailesi, yeni bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında dikkatlerini çeken bir tünele giren ailenin karşısına hiç bilmedikleri fantastik bir dünya çıkar. Bu büyülü yerde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Chihiro'nun anne ve babası anlam veremediği bir şekilde ortadan kaybolur. Küçük kız şimdi ailesini kurtarmak için hiç bilmediği bu yerde heyecan dolu bir maceraya adım atacaktır. 

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

Howl's Moving Castle-Yürüyen Şato (2004)

Howl's Moving Castle-Yürüyen Şato (2004)

IMDb: 8.2

Özet: Sophie, babasından kalan şapka dükkanında çalışan sıradan genç bir kızdır. Ancak bir gün kötü kalpli bir cadının kendisine büyü yapması sonucunda yaşlı bir kadına dönüşen Sophie için hayat eskisi gibi olmayacaktır. Kimse tarafından tanınmayacak halde olan bu genç kadın, bulunduğu yerden ayrılmaya karar vererek bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında karşısına çıkan Yürüyen Şato, onun yeni evi olacaktır. Burada yaşayan Howl adındaki bir büyücü, Calcifer adındaki ateş cini ve Markl adındaki genç çocuk ile bir bağ kuran Sophie'nin hayatı artık çok farklıdır. Üstelik Calcifer da Sophie ile aynı kaderi paylaşıyordur ve bu ikili, üzerlerindeki kara büyünün etkisinden kurtulmanın bir yolunu arayacaktır. 

Oyuncular: Chieko Baisho, Takuya Kimura, Akihiro Miwa

Yönetmen: Hayao Miyazaki

The Polar Express-Kutup Ekspresi (2004)

The Polar Express-Kutup Ekspresi (2004)

IMDb: 6.6

Özet: Küçük bir erkek çocuğu, yıllardır geçirdiği Noellerden beklediğini elde edememiştir. Bu küçük çocuğun artık Noel babaya inancı kalmamıştır ve bir gün hiç bilmediği bir trene atlayarak bir yolculuğa çıkar. İnancını yitirdiğinden dolayı, varacağı yerin düşüncesi onu hiç heyecanlandırmamaktadır. Ancak trenin içi aksi yönde şeyler söylemektedir. Büyüleyen güzellikteki bu trende mucizeler yaşanmakta ve tren, Noel babaya varmak için Kuzey Kutbu'na gitmektir. 

Oyuncular: Tom Hanks, Eddie Deezen, Nona Gaye

Yönetmen: Robert Zemeckis

Alien-Yaratık (1979)

Alien-Yaratık (1979)

IMDb: 8.5

Özet: Yaratık filmi, bir mürettebatın bilinmeyen bir gezegene iniş yapmak zorunda olarak burada yaşadıkları hayat mücadelesini konu alıyor.  Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright

Yönetmen: Ridley Scott

Shutter-Resimdeki Hayalet (2004)

Shutter-Resimdeki Hayalet (2004)

IMDb: 7.0

Özet: Thun adında genç bir fotoğrafçı ve onun kız arkadaşı Jane, birlikte çektikleri bir fotoğrafta gizemli şekillere denk gelir. Büyük bir şaşkınlıkla olayın nedenini çözmeye çalışırlarken başka fotoğraflarda da benzer şeyleri görünce büyük bir korkuya kapılırlar. Bu gizemli olayın gerisindeki nedenleri araştırırken Thun ve Jane’in öğrenecekleri bir gerçek vardır: Geçmiş, ne kadar kaçmak istesen de peşinden gelmeye devam edecektir.

Oyuncular: Ananda Everingham, Natthaweeranuch Thongmee, Achita Sikamana

Yönetmen: Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom

İçeriğin Devamı Aşağıda

From Hell-Cehennemden Gelen (2001)

From Hell-Cehennemden Gelen (2001)

IMDb: 6.8

Özet: Hüküm süren Karındeşen Jack cinayetleri, Londra'nın 1880'lerinde insanları dehşete düşürmektedir. Korku içerisindeki insanlığı bu vahşetten kurtarabilecek tek kişi Müfettiş Fred Abberline olamak üzeredir. Psişik güçlere sahip olan Abberline, partneri Godley'le birlikte bu güçlerinin ortaya çıkardığı delilleri takip etmeye koyulurlar.

Oyuncular: Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm

Yönetmen: Albert Hughes, Allen Hughes

Love (2015)

Love (2015)
ychef.files.bbci.co.uk

IMDb: 6.0

Özet: Uzun metrajlı filmi ile izleyici karşısına çıkan Gaspar Noe, bu filmi erotik melodram olarak tanımlıyor. Film, buram buram erotizm kokan bir ilişkinin kucağında kendisini bulan bir erkek ve iki genç kadının öyküsünü konu alıyor.

Oyuncular: Karl Glusman, Aomi Muyock, Gaspar Noé

Yönetmen: Gaspar Noé

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes (2009)

IMDb: 7.6

Özet:  Sherlock Holmes ve kendi gibi gözü kara ortağı Watson, birçok tehlikeli maceraya atılarak gizemleri çözme peşindedir. Keskin zekasını bir savaş tekniği olarak kullanan Holmes'ün yeni görevi ülkesi adına ciddi bir tehdit oluşturan komployu aydınlatabilmektir. Yeni bir düşmanla karşı karşıya olan Sherlock, görevini başarı ile sonlandırabilecek midir?

Oyuncular: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong

Yönetmen: Guy Ritchie

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van Helsing (2004)

Van Helsing (2004)

IMDb: 6.0

Özet:  Van Helsing, insanlığı dünya üzerindeki tüm kötülüklerden kurtarmk için gelmiştir. Ancak bir grup insan, onun bir kahraman değil de katil olduğu yönünde düşüncelere sahiptir. Vatikan'ın Transilvanya'ya gönderdiği Van Helsing ve müttefiki Carl, Kont Drakula'yı durdurmak üzere görevlidir. Ancak burada kurtulmaları gereken tek kişi Drakula olmayacaktır. 

Oyuncular: Kelly Overton, Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl

Yönetmen: Neil LaBute

Taken-96 Saat (2008)

Taken-96 Saat (2008)

IMDb: 7.8

Özet: Bryan, eski bir CIA ajanıdır. Ancak kızının kaçırılmasına şahitlik ederken elinden hiçbir şey gelmeyen bu adamın şimdi tek derdi eski yeteneklerini tekrar hayata geçirmektir. Kızını kurtarmak için elinde oldukça kısıtlı bir zaman olan bu adamın mücadelesi hiç de kolay olmayacaktır.

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

Yönetmen: Pierre Morel

Daha fazla öneri için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın