Görüş Bildir
Haberler
MSÜ Başvuruları ve Sınav Tarihleri Ne Zaman? 2022 MSÜ Başvuru Şartları Neler? MSÜ Başvuru Detayları...

MSÜ Başvuruları ve Sınav Tarihleri Ne Zaman? 2022 MSÜ Başvuru Şartları Neler? MSÜ Başvuru Detayları...

GNS
11.01.2022 - 21:50

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre, 2022 Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru tarihleri açıklandı. MSÜ başvuruları için adaylara bir aya yakın süre tanınacak. Peki MS başvuruları ne zaman? MSÜ başvuru koşulları neler? MSÜ başvurusu nasıl yapılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Üniversitesi sınav başvuruları tarihi belli oldu. Asker olmak isteyen milyonlarca aday sınava girmeye hazırlanıyor. ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 sınav takvimine göre adayların başvurularını tamamlamak için bir aya yakın süreleri olacak. Peki MSÜ başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

MSÜ Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? MSÜ Başvurusu Nasıl Yapılır?

MSÜ Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? MSÜ Başvurusu Nasıl Yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuruları 13 Ocak - 9 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihleri ise 22 Şubat 2022'de tamamlanacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, 2022-MSÜ Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler

MSÜ Sınav Tarihi Ne Zaman?

MSÜ Sınav Tarihi Ne Zaman?

MSÜ sınavı 27 Mart 2022 tarihinde yapılacak. Sonuçlar 14 Nisan 2022 yılında adayların erişimine açılacak.

MSÜ Başvuru Koşulları Ne?

MSÜ Başvuru Koşulları Ne?

MSÜ 2022 kılavuzu henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene şartlar arasında bulunan bazı maddeler şöyleydi:

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler fakat Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalılar.)

2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) yalnızca erkek öğrenci alınacak.

3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2001 ve sonrası doğumlu olmaları) gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RaRaRa

AKP ye yakın değilseniz boşuna şansınız denemeyin almıyorlar