Görüş Bildir
Haberler
Mollaların Sarığını Düşürmüştü: İran’da 16 Yaşındaki Çocuk İntihar Etti

Mollaların Sarığını Düşürmüştü: İran’da 16 Yaşındaki Çocuk İntihar Etti

İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesi sonrasında çıkan protestolarda özellikle gençler arasında mollaların sarığını düşürme yaygınlaşmıştı. Bu protestolara katılan 16 yaşındaki Arşiya Imamkolizade, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra intihar etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 gün tutuklu kalmıştı

10 gün tutuklu kalmıştı

Muhaliflere ait İran Öğretmen Meslek Birlikleri Koordinasyon Konseyinin sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, ülkedeki protestolarla ilgili Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Culfa kentinde tutuklanan 16 yaşındaki Arşiya İmamkolizade’nin, 10 gün hapiste tutulmasının ardından kefaletle serbest bırakıldıktan iki gün sonra intihar ettiği aktarıldı.

Cenaze töreniyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çocuğun annesi olduğu söylenen ve mezar başında ağıt yakan bir kadının Türkçe olarak “Sen kendini öldürecek biri değildin, ne yaptılar sana?” ifadelerini kullandığı duyuldu.

İntihar ettiği açıklanan çocuğun, Mahsa Amini’nin ölümünden sonra başlayan protestolar sırasında bazı gençler arasında yayılan “sokaktaki din adamlarının sarıklarının düşürülmesi eylemi” nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
14
6
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

16 Yaşında hayat dolu bir çocuk neden intihar etsin? 10 gün boyunca ne yaşattılar kim bilir?

Tülin

İran geri dönülemez bir yola girdiği için yapılan protestoların bir faydası olmaz artık, demokrasi İran'ı terkedeli cok oldu. Yönetim şeklini değiştirmeye k... Devamını Gör

Sananekiadımdan

Hem katılıyorum hem katılmıyorum. Şu an tüm güç, para ve yetki mollaların elinde. Ayrıca mollalar çok rahat birisini din için öldürüp vicdan azabı çekmeyebil... Devamını Gör