Görüş Bildir
Haberler
MKE Müdürü, Milli Silah Projelerini Satmaya Çalışırken Yakalandı

etiket MKE Müdürü, Milli Silah Projelerini Satmaya Çalışırken Yakalandı

Deniz Gök
07.04.2016 - 20:16 Son Güncelleme: 08.04.2016 - 10:55

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 'devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik' suçundan tutuklandı. Suçüstü yapılarak gözaltına alınan Tanrıverdi'nin MP-5 silahı ve geliştirilen yerli piyade tüfeği MPT-76'ya ilişkin sırları, 1 milyon 100 bin lira karşılığı satmaya çalıştığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırıkkale Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin bir silah tüccarına milli projeleri satacağı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Tanrıverdi, Söğütözü semtindeki bir lokantada ABD'li silah firması yetkilisine MP-5 silahı ile Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planlarını yaklaşık 1 milyon 100 bin lira karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandı.

Operasyon polis kamerasında

Operasyon polis kamerasında
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Tanrıverdi’nin suçunu kabul ettiği ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi

Mustafa Tanrıverdi’nin suçunu kabul ettiği ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi

Makam aracıyla gelen Tanrıverdi'nin alışverişi bitirmesini bekleyen ekipler, lokanta çıkışında fabrika müdürünü gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen Tanrıverdi ‘devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik’ suçundan tutuklandı.

Tanrıverdi'nin taşınabilir iki bellek içerisinde getirdiği patenti MKE'ye ait MP-5 silahın çizim ve üretim planları için 200 bin lira, üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planları için ise 300 bin ABD doları aldığı tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep edildi"

"ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep edildi"

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada MPT-76'ya aşırı derecede talep olduğunu dile getiren MKE Üretim Şefi Mehmet Demirel, en büyük talebin ABD'den geldiğini söyledi. Demirel, 'Azerbaycan gibi ordusunu bu silahla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri' dedi.

2014 yılının Eylül ayında TSK'ya teslim edilmesine başlanan MPT-76'nın toplam 42 ayrı teknik testte üstün başarı sağladığı belirtiliyor.

Satılmak istenen MPT-76'nın özellikleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
121
72
29
16
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Vatan haini piç.

Görkem Güven

Şimdi biri buraya yazar emperyalist güçler felan siktir edin emparyalistleri bizim içimizdeki hain ve şerefsizlere bize yetiyor

ali veli

Basın özgürlüğünden sonra ticaret özgürlüğüne de darbe vurulmuştur ! Konsoloslukları göreve davet ediyorum. Mahkemede yanak yanağa vereceğiniz pozlarla deste... Devamını Gör