Görüş Bildir
Haberler
Migrenden Çekenler Dikkat! Bu Akupunktur Noktalarına Masaj Yaparak Rahatlayabilirsiniz

Migrenden Çekenler Dikkat! Bu Akupunktur Noktalarına Masaj Yaparak Rahatlayabilirsiniz

Akupunktur 2000'den fazla yıl önce baskı noktaları üzerinden geliştirilmiş Çinli bir tedavi tekniğidir. Bu noktalara dairesel hareketlerle masaj yaptığınız taktirde baş ağrısı ve migreniniz büyük oranda azalabilir. Sizler için en önemli noktaları Shareably'den derledik.

Kaynak: http://shareably.net/acupressure-head...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şakaklar

1. Şakaklar

Şakaklarınıza önce önden başlayıp arkaya doğru giden hareketlerle masaj yapın. Kulak üstlerinize kadar gidebilirsiniz. Başın her iki tarafına da 60 saniye kadar masaj yapın.

2. Kafanızın en alt tarafı

2. Kafanızın en alt tarafı

Kafatasınızın boyunla birleştiği yerde iki adet baskı noktası bulunur ve bunlara Tianzhu noktaları denir. İki Tianzhu noktasının arasında yaklaşık 4 cm vardır. Ensenizin başladığı yerde iki adet çöküklük olarak da bu noktaları anlayabilirsiniz. Bu noktalara 1 - 2 dk boyunca masaj yaparak ağrınızı hafifletebilirsiniz.

3. Eller

3. Eller

Başparmak ve işaret parmağınız arasında bulunan He Gu noktaları da önemli masaj noktalarındandır. He Gu noktalarına masaj yapmak baş ağrılarını ve tıkanmış sinüzitleri rahatlatır. Her bir ele 30 saniye masaj uygulayabilirsiniz.

4. Üçüncü göz

4. Üçüncü göz
4. Üçüncü göz

Yintang noktası ya da üçüncü göz noktası denilen yer alnınızın ortasında, iki gözün arasının hemen üzerinde yer alır. Bu noktaya 1 dakika boyunca dairesel hareketlerle, hafif bir masaj yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kaş içleri

5. Kaş içleri

Her iki kaşın da iç kısmında bulunan Zan Zhu noktalarına 1 dakika kadar yoğun baskı uygulayabilirsiniz. Hareketleri dairesel şekilde yapın. Bu noktalara masaj yapmak aynı zamanda sinüslerinizdeki doluluğua da yardımcı olacaktır. Bunun sonucunda da baş ağrınız hafifler.

6. Elmacık kemiklerinin ucu

6. Elmacık kemiklerinin ucu

Yingxiang noktaları, dudaklarınızın bittiği noktadan yukarı doğru, gözlerinizin altına doğru yer alır. Bu noktalara yapılan 1 - 2 dakikalık masajlar hem baş ağrısını, hem sinüziti hem de stresi hafifletmeye yarar.

7. Saçlarınızın başlangıç noktasının üst kısmı

7. Saçlarınızın başlangıç noktasının üst kısmı

Alnınızın hemen üst kısmında, başınızın her iki yanında kafanızın diğer taraflarına göre daha yumuşak noktalar vardır. Bu noktadan bir tane de tam orta kısımda bulunur. Parmak uçlarınızla bu noktalara 10 - 40 saniye arasında hafif hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

8. Omuz kökleri

8. Omuz kökleri

Omuz başı ile boyun arkasının tam ortasında bulunan bu noktaya masaj yapmak, boyun ve omuz sertleşmelerini, boyun ağrısını hafifletir. Bunun yanısıra astım ve diğer spazmlara da yardımcı olacaktır.

9. Ayak parmakları arası

9. Ayak parmakları arası

Ayak başparmağı ve ikinci parmağın arasındaki nokta önemli bir basınç noktasıdır. Bu noktaya masaj yapmak, baş ağrısı, göz yorgunluğu, romatizmal ağrılar ve ayak kramplarına iyi gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
36
21
16
13
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jash jash

9. Ayak parmakları arası ; en etkilisi...