Görüş Bildir
Haberler
Mezun Oldukları Bölümlerin Medar-ı İftiharı Olan 12 Ünlünün Alternatif Hayat Hikayesi

etiket Mezun Oldukları Bölümlerin Medar-ı İftiharı Olan 12 Ünlünün Alternatif Hayat Hikayesi

Onur Şahin
23.04.2015 - 20:55 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 10:45

Üniversite yılları, hem insanın dış görünüşünün hem de fikirlerinin, düşüncelerinin bir kalıba oturduğu yıllardır. Ama o son hale gelene kadar pek çok aşamadan geçeriz. Tabiri caizse üniversite yılları kısık ateşte dört sene bir insanı alır, marine eder, güzelce pişirir.

İşte biz de sizin için; 12 dünyaca ünlü yıldızın mezun oldukları okulları, bölümleri ve yıllara göre değişimlerini listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brad Pitt - Yıldız Teknik Üniversitesi - Mekatronik Mühendisliği

1. Brad Pitt - Yıldız Teknik Üniversitesi - Mekatronik Mühendisliği

Yakışıklılığıyla ve oyunculuğuyla dünyaya nam salmış olan Brad Pitt, YTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümünden mezun. Okulu kazandığı ilk yılda arkadaşlarıyla sosyalleşmede zorluk çeken Brad, 2. sınıfta köselikten kurtulup saçı, sakalı salıp bir rock müzik grubuna vokal olarak katılmış.

3. senesinde okuldaki derslerin yoğunluğundan suya sabuna dokunamayan Brad, bu yıllarda tıraş olmayı bile aksatmış. Okuldan mezun olduktan sonra; Stark Engineering'de Mekatronik Mühendisi olarak işe başlamış ancak Iron Man ile olan sürtüşmesinden dolayı burada fazla barınamamış.

2. Rihanna - Bilkent Üniversitesi - İşletme Bölümü

2. Rihanna - Bilkent Üniversitesi - İşletme Bölümü

Bilkent Üniversitesini %100 burslu olarak kazanıp memleketi Bitlis'ten Ankara'ya gelen Rihanna, 2.senesinde saçlarını üniversite kızılı yapmak için vakit kaybetmemiş.  Ancak iibf fakültesinde bu şekilde barınamayacağını anlaması çok geç olmamış. 3. senesinde arkadaş çevresini değiştirip tiky kız imajına bürünen Rihanna, notlarını hep yüksek tutmuş. Son sene Victoria Beckham saçı modasına kapılıp iş hayatına atılmaya hazır olduğunu göstermiş.

3. Johnny Depp - İstanbul Üniversitesi - Fizik Bölümü

3. Johnny Depp - İstanbul Üniversitesi - Fizik Bölümü

Üniversiteyi kazandığında toy bir delikanlı olan Johnny Depp, ikinci senesinde ailesinin durumunun kötüye gitmesi ve ona para gönderememesi yüzünden sokaklarda kalmaya başlamış. Bu dönemde Rastafarianizm akımına kapılan Johhny, korsan cd işine girip, kendi parasını kendisi kazanmaya karar vermiş. 3. sınıfta izlediği ve okuduğu pek çok korsan film ve kitap sayesinde entelliğe adım atmış. 4.sınıfta yüksek lisans yapmayı istediğinden tez hocasına iyi görünebilmek adına saçlarını kestirmiş.

4. Scarlett Johansson - Ege Üniversitesi - Kimya Mühendisliği

4. Scarlett Johansson - Ege Üniversitesi - Kimya Mühendisliği

Aslen de İzmir'li olan Scarlett, ailesinin başka şehirde okumasına izin vermemesi nedeniyle Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliğine ilk sıradan yerleşmiş. İlk sene evden okula, okuldan eve giden bir genç kız olan Scarlett'i, İzmir'deki ajansların fark etmesi geç olmamış. 2. sene lise dizilerinde figüranlık yapan Scarlett 4.senesinde ilk başrol teklifini almış. Ancak okuduğu bölümü bırakmak istemeyip ve babasının 'Kızım bak önce okulunu bitir, sonra ne istersen yap, biz senin sonuna kadar arkandayız' sözlerine karşı gelemeyen Scarlett oyunculuk kariyerine 23 yaşında veda etmek zorunda kalmış.

5. Leonardo DiCaprio - İstanbul Teknik Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

5. Leonardo DiCaprio - İstanbul Teknik Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

Aslen Makedon göçmeni olan ve Edirne'de yaşayan, arkadaşlarının ona kısaca Leo dediği 19unda bir gençti, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği'ni kazanan Leonardo. Okulundaki ilk senesinde şivesiyle sınıfın neşe kaynağı olmayı başardı. 2. senesinde İTÜ Trakyalılar Topluluğuna başkan olarak seçildi. 3. senesinde ucuza kapattığı bilgisayar malzemelerini satmak için 'Batan Gemi' adıyla bir bilgisayar yedek parça dükkanı açtı. 4. senesinde pek çok yazılım şirketinden teklifler alan Leonardo Apple'da stajer olarak işe başladı. Hobileri arasında, genç kızların rüyasına girmek ve akrabaların bilgisayarlarına format atmak var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keanu Reeves - İstanbul Üniversitesi - Tıp Fakültesi

6. Keanu Reeves - İstanbul Üniversitesi - Tıp Fakültesi

Lisede çok fazla ders çalışması ve kendini dış dünyaya kapatması sonucunda asosyal bir kişiliğe bürünen Keanu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığında hayattaki en büyük hedefine ulaştığını düşünüyordu. Ancak ilk sene derslerin zorluğu yüzünden uyku düzeni ve ailesiyle olan ilişkisi bozulan Keanu, 2.senesinde bir müzik grubuna katılıp bütün stresini atmaya karar vermiş. Brad Pitt'in grubuna baterist olarak giren Keanu, 3. sınıfta karakter karmaşası yaşayıp saçlarını kestirmiş, müzik grubunu bırakmış ve pop dinleyip Serdar Ortaç fanı olmaya karar vermiş. Ailesinin ve arkadaşlarını bu hareketiyle kaygılandıran Keanu Reeves, en sonunda dayanamayıp 4.sınıfta Tıp Fakültesini bırakarak öğrenim hayatına nokta koymuş. Şu anda belki de bir ara sokakta kız arkadaşının göbeğinden zeytin yiyordur, kim bilir...

7. Miley Cyrus - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

7. Miley Cyrus - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi - Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Küçük bir şehir olan Bayburt'ta doğup büyüyen Miley Cyrus, Eskişehir'i kazandığında çok sevinmişti. İlk sene arkadaşlarıyla aktiviteden, aktiviteye koşan Miley çocuklara olan yakınlığıyla herkesin takdirini kazanmıştı. Ancak Miley Cyrus'da 2. sene değişim başladı. Eskişehir'de barmenlik yapan bir çocuğa aşık oldu. Ona güzel görünmek için imajını değiştirdi, ancak aşkına karşılık bulamadı. 3. sınıfta tepeden sarkıtılan bir metal gülle ile intihara kalkıştı ancak başarılı olamadı. 4. sınıfta saplantılarından kurtulup hayata tekrar dönen Miley, memleketinden bir diş hekimiyle çıkmaya başladı.

8. Orlando Bloom - Ankara Üniversitesi - Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü

8. Orlando Bloom - Ankara Üniversitesi - Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. denemesinde ÖSS'yi kazanan Orlando memleketi Erzincan'dan kalkıp Ankara'ya okumak için geldi. 2. senesinde o da herkes gibi saç ve sakal uzattı. 3. senesinde okuduğu Rus yazarlardan özellikle Aleksandr Sergeyeviç Puşkin'den oldukça etkilendi. Kız arkadaşının ısrarlarına dayanamayıp uzun olan saçlarını sarıya boyattı. Ancak memleketlilerinin ve ailesinin mahalle baskısına dayanamayıp saçlarını kestirdi. 4. senesinde Rusya'ya Work&Travel yapmak için gitti. Okulu bitirdiğinde Ankara, Rusya ve Erzincan şeytan üçgenine sıkışıp kaldı. Hiçbir yere ait olamadı.

9. Jennifer Lawrence - Uludağ Üniversitesi - Biyoloji Bölümü

9. Jennifer Lawrence - Uludağ Üniversitesi - Biyoloji Bölümü

O da Scarlett gibi yaşadığı şehri terk edemeyenlerden. Bursa'da doğdu büyüdü ve ilk denemesinde Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümünü kazandı. İlk senesinde ona okuduğu bölümden çıkma teklifi etmeyen erkek kalmadı ama o hiçbirini kabul etmedi. Aşkı bitkilerin yapraklarında ve kurbağaların kemiklerinin latince isimlerinde buldu. 2.senesinde; annesinin yaptığı hamur işlerine karşı koyamadığı için biraz kilo aldı. 3. senesinde aynı fakülteden bir öğretim görevlisiyle çıkmaya başladı. 4. senesinde bu aşkı bitti, elinde bir tek endoplazmik retikulum adını koydukları kaplumbağaları kaldı. Bunalımdan saçlarını kestirip, sarıya boyattı.

10. Helena Bonham Carter - Boğaziçi Üniversitesi - Felsefe Bölümü

10. Helena Bonham Carter - Boğaziçi Üniversitesi - Felsefe Bölümü

Immanuel Kant, Friedrich Nietzsche, Karl Marx gibi isimlere olan hayranlığı nedeniyle bu bölümü tercih eden Helena, 1.sınıfta bile entellektüel birikimi çok fazla olan bir öğrenciydi. Antikapitalist kimliğini hiçbir zaman kimseden saklamayan Helena, üniversite yıllarında sürekli sol fraksiyona yakın durdu. Ancak aile büyüklerinin 'Kızım, olaylara karışma!' nasihatlerini dinleyerek 'Anne zaten biz arkalardayız' sloganıyla eylemlerdeki yerini aldı. 3. sınıfta Sinema okuyan bir arkadaşının kısa film projesinde rol aldı. Burada bir beyin tümörünü canlandırdı. 4. sınıfta ayakları daha çok yere basan bir kadın olarak karşımıza çıkan Helena Bonham Carter, bu yılda modern sanatlarla ilgilenip iş hayatına bohem bir kadın olarak adımını attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Christian Bale - Gazi Üniversitesi - BESYO

11. Christian Bale - Gazi Üniversitesi - BESYO

Aslen Batman'lı olan Christian Bale spora düşkün bir aşiret çocuğu. Üniversite yılları boyunca cemaatlerle çok fazla haşır neşir oldu. 2. ve 3. sınıfta cemaat abiliği yaptı. 4. sınıfta paralel olduğu gerekçesiyle üniversiteden atıldı, memleketine döndü ve aşiretinin başına geçti.

12. Adriana Lima - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Genetik Mühendisliği

12. Adriana Lima - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Genetik Mühendisliği

Adriana Lima Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genetik Mühendisliğini kazandığında 19 yaşındaydı. İlk sene Muğla'nın hızlı gece hayatına adapte oldu. 2. sene arkadaşlarının ısrarlarına dayanamayıp modellik yapmaya başladı. 3. senesinde derslerine fazla çalışmamasına rağmen doğuştan gelen yeteneğiyle bölüm birincisi olarak seçildi. 4. senesinde 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' seçmelerinin Muğla ayağında Acun Ilıcalı'nın dikkatini çekti ve burada kısa bir söz merasimi gerçekleştirdiler. Şu anda hala Acun Ilıcalı ile nişanlı olan Adriana Lima'nın en büyük hayali modellikten kazandığı paralarla Moleküler Biyoloji Laboratuvarı kurmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1184
656
249
93
65
64
48